Annonce
Holstebro Onsdag

Undersøgelse: Næsten halvdelen vil arbejde mere hjemmefra efter coronatiden

14 procent af de adsprugte i undersøgelsen siger, at ikke har haft udfordringer ved at arbejde hjemmefra. Pressebillede
En ny undersøgelse fra et forsikringsselskab viser, at 46 procent af de danskere, hvis arbejdsplads midlertidigt er flyttet hjem, gerne vil arbejde mere hjemmefra i fremtiden. 85 procent trives med hjemmearbejdet under coronakrisen.
Annonce

Danmark: Selvom ømheden i kroppen begynder at indfinde sig, og værdien af et hæve-sænke skrivebord og en god kontorstol for længst er gået op for danskerne, melder 85 procent af de hjemmearbejdende, at de trives med det. Kun fire procent har fundet hjemmearbejde under coronakrisen decideret vanskeligt.

Det viser en undersøgelse, som If Skadesforsikring har foretaget.

Undersøgelsen viser, at 46 procent af de danskere, hvis arbejdsplads er flyttet hjem under coronakrisen, gerne vil arbejde mere hjemmefra i fremtiden. Størst er interessen blandt mændene, hvor hele 52 procent ønsker mere hjemmearbejde. For kvinderne er andelen 39 procent.

Den kønsmæssige forskel gør sig også gældende i forhold til, hvad vi savner i forbindelse med hjemmearbejde. Seks ud af ti kvinder svarer, at de savner kollegerne og dét at være i et fysisk arbejdsfællesskab, mens andelen for mændene er 48 procent.

De udfordringer, de fleste oplever ved hjemmearbejde, er:

53 procent savner at møde kolleger og være i et fysisk arbejdsfællesskab, 37 procent oplever, at arbejdstid og privattid flyder sammen, mens 34 procent er ømme i kroppen af dårlige bord- og stole-løsninger.

Mere om undersøgelsen

Undersøgelsen af foretaget af analyseinstituttet Yougov for If Skadeforsikring i perioden fra den 1. til den 12. april.

Den baserer sig på 1022 interview med danskere i alderen fra 18 år og opefter.

Undersøgelsen viser samtidig, at Danmark er det land i Norden, hvor flest arbejder hjemmefra i denne tid.

Kilde: If Skadesforsikring

Annonce

Kontor i køkkenet

Blandt 18- til 49-årige danskere har lidt over halvdelen arbejdet hjemmefra under coronakrisen. Det er samtidig en gruppe, hvor over halvdelen har hjemmeboende børn.

56 procent af undersøgelsens deltagere oplyser, at de har indrettet deres hjemmearbejdsplads i et rum i boligen, der også bruges til andre ting som stue, køkken eller soveværelse.

If forsikrer en række store arbejdspladser med blandt andet arbejdsskade-forsikring, og If har på denne baggrund valgt at supplere netop kundernes arbejdsskadeforsikring med en ulykkesforsikring, så dækningen matcher den måde, virksomhedernes ansatte arbejder på under coronakrisen.

- Med de mange positive erfaringer, der har været for mange mennesker i forbindelse med hjemmearbejde - og samtidig en undersøgelse, der viser, at op mod halvdelen af de hjemmearbejdende i fremtiden ønsker mere hjemmearbejde, så er det noget, vi vil vurdere, om fremover skal være en fast del af vores forsikringstilbud til virksomheder, siger Birgitte Ringbæk, der er kommunikationschef i forsikringsselskabet If.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce