Annonce
Parforhold

Godt nyt: Skilsmissetallet er gået ned i København

Knas i parforholdet! Heldigvis vælger flere og flere københavnere at kæmpe for kærligheden, og det kan ses i statistikken. Foto: Cottonbro
Stadig flere københavnere vælger at beholde vielsesringen på. Antallet af skilsmisser i København er gået ned og er det laveste 10 år.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af skilsmisser i Københavns Kommune i 2019 var det laveste i over 10 år. Der blev opløst 927 ægteskaber sidste år, hvilket er 381 færre end året før.

Det er ikke kun i Københavns Kommune, at ægteskaberne ser ud til at være mere stabile. Også på landsplan er antallet af skilsmisser gået ned. I 2019 valgte 10.454 par i hele landet at gå hver til sit, hvilket er 4.482 færre end året før.

Det kan måske hænge sammen med, at vi er blevet mere opsatte på at kæmpe for kærligheden og er blevet bedre til at søge hjælp, når kriserne opstår i parforholdet og dermed kan forebygge et brud.

Webportalen findenkaereste.dk er et af de steder, hvor danskerne kan få rådgivning til at finde og fastholde kærligheden. Her glæder man sig over udviklingen. Dog mener man, at de nye tal ikke kun skal tages som udtryk for, at danskerne er blevet bedre til at værne om kærligheden.

Jesper Nørskov Jensen, der er medindehaver af webporten findenkaereste.dk, mener, at en del af forklaringen på de nye tal skal søges i, at der sidste år blev indført en regel som pålagde en refleksionsperiode på tre måneder for par med børn, der ønskede at lade sig skille.

- Den nye lov har formentlig ført til, at nogle par har givet forholdet en ekstra chance, men den har sikkert også ført til, at mange par i første omgang har valgt at lade sig separere frem for at lade sig skille, da de på de måde hurtigt har kunnet komme videre med deres liv. Når man har været separeret i seks måneder, kan man lade sig skille uden en refleksionsperiode, hvorfor vi måske ser en stor stigning igen i antallet af skilsmisser i 2020. Jeg håber det ikke, men det er desværre realistisk, forklarer Jesper Nørskov Jensen.


Den nye lov har formentlig ført til, at nogle par har givet forholdet en ekstra chance, men har sikkert også ført til, at mange par i første omgang har valgt at lade sig separere frem for at lade sig skille.


Den danske kommune, hvor flest par lod sig skille i 2019, var København, hvilket ikke er nogen stor overraskelse, da det jo som bekendt er Danmarks største kommune,

Kommunen, der kan bryste sig af at være den, hvor færrest par lod sig skille i løbet af det foregående år, er Fanø Kommune. Her er blot fem ægteskaber opløst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Friskbagte vafler formet som kønsdele hitter

Indre By

Byvandringer om besættelsen

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce