Annonce
Indre By

Jørgen har været på pletten i 25 år: - Der er stadig masser af tøj, der skal renses

Jørgen Larsen er indehaver af Borgergade Vask og Rens. Foto: Christian M. Olsen
Indehaveren af Borgergade Vask & Rens, Jørgen Larsen, fejrer 25-års jubilæum og har investeret i en døgnboks, hvor du kan aflevere dit tøj til rens hele døgnet. Tilgængeligheden er vigtigt, siger han.
Annonce

Habitjakker og selskabskjoler hænger sirligt side om side, renset og dækket af beskyttende folie og klar til afhentning. Vaskemaskinerne er fyldt, og i det fjerneste hjørne er der gang i strygejernet.

Der er blevet vasket tøj i Borgergade siden 1948, hvor vaskeriet for første gang dukkede op i det dengang nyopførte Værksteds- og Industrihuset.

I år er det 25 år siden, at indehaveren, Jørgen Larsen, slog pjalterne sammen med en kompagnon og overtog Borgergade Vask & Rens i Borgergade 2.

Siden en brand hærgede vaskeriet for fem år siden, har han været eneejer af stedet, hvor byens garderober bliver frisket op, og hvor det er en dyd at være på pletten.

Annonce

Mange habitter

Kundekredsen spænder vidt. Fra beboere i nabolaget over forretningsfolk med kontor i nærheden til restauranter og hoteller.

- Indre By er ikke så casual. Der er mange habitter herinde, siger Jørgen Larsen.

Mange habitter er lig med mange kunder i butikken, men som så mange andre brancher, har corona-foråret også været hård for vaskeriet i Borgergade.

- Det har da været til at se på omsætningen, at mange har siddet derhjemme og arbejdet i t-shirt og boksershorts, konstaterer Jørgen Larsen.

Annonce

Døgnboks til tøjet

For at kunne servicere kunderne endnu bedre, har Jørgen Larsen investeret en døgnboks, som man kender fra for eksempel banker. Her kan kunderne døgnet rundt indlevere og få udleveret bøjlevarer.

- Det er vigtigt, at vi er tilgængelige. Med den nye boks, kan vi også servicere kunderne uden for den normale åbningstid, siger Jørgen Larsen.


Det har da været til at se på omsætningen, at mange har siddet derhjemme og arbejdet i t-shirt og boksershorts.

Jørgen Larsen


Han har desuden gjort meget for at investere i miljøtiltag. For tre år siden blev vaskeriet udstyret med Svanemærket, og langt størstedelen af leverancerne i Indre By foregår på elcykel.

- Vi har prioriteret grønne løsninger højt, og jeg kan se, at det betyder mere og mere for kunderne, siger Jørgen Larsen.

Selv om han nu har været et kvart århundrede i branchen, har han ikke tænkt sig at stoppe foreløbig.

- Der er stadig masser af tøj, der skal vaskes og renses, smiler han.

Jørgen Larsen har investeret i en døgnboks, hvor man han hente og aflevere rensetøj døgnet rundt. Foto: Christian M. Olsen
Størstedelen af leverancerne i Indre By foregår på elcykel. Foto: Christian M. Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Frank Jensen trækker sig som overborgmester og næstformand efter anklager om krænkelser

Mode

Ny pop up-butik med fokus på upcycling

Annonce