Annonce
Indre By

Lækre opskrifter til weekenden: Dadel-skiver, leverpostej og kogt torsk

Dadelskiver. Foto: Mosh by Faiza
Stadeholdere fra Torvehallerne leverer her inspiration til din weekend-mad. Velbekomme.
Annonce

Vi må undvære restaurant- og cafebesøg, så vi må spise hjemme. Og så er det om at finde på noget, der på en og samme tid kan smage af jul og dæmme op for corona-trætheden.

Vi har fået MOSH by Faiza, HAV og Slagter Lund i Torvehallerne til at hjælpe os med det. De byder her ind med tre lækre retter til din weekend, retter som smager og dufter af jul: Dadelskiver, 'kogt' torsk med sennepssovs og opskriften på 'Europas Bedste Leverpostej'.

Om du vil starte eller slutte med dadelskiverne, kan være svært at vælge, men muligheden for at jamme er der, skulle vi mene. Velbekomme!

Annonce

Faizas dadelskiver med kardemomme

Opskrift udviklet af Faiza Bajalan fra MOSH by Faiza

8 personer

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 pose tørgær
  • 340 g mel
  • 1 spsk. kardemomme
  • 1 spsk. vanilje
  • 50 g udstenede dadler

Fremgangsmåde:

Kom sukker, salt og gær i en skål med det lunkne vand, og lad gæren stå i 5 minutters tid, indtil den er aktiveret.

Tilsæt herefter mel, kardemomme og vanilje og bland dejen til en ensartet masse. Det er en lidt våd dej, så start med en ske og brug hænderne til sidst. Dejen skal ikke æltes for meget.

Dæk skålen over med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og sæt den til side i 1-2 timer, indtil den er fordoblet i størrelse.

Slå luften ud af dejen, når den er færdighævet. Opvarm en æbleskivepande med lidt smør og fordel små klumper dej i panden efterfulgt af en halv dadel, som du har mast lidt sammen til en lille kugle. Placér dadelkuglen i midten af dejen og dæk til med lidt ekstra dej.

Dadelskiverne skal steges på lav/middel temperatur, indtil dejen ikke længere klistrer, når man stikker en tandstikker i. Husk at vende dadelskiven, så den bliver smuk og gylden på alle sider.

Læg dadelskiverne på et fad og drys flormelis på. De bør nydes lune. Velbekomme.

Annonce

Europas bedste leverpostej

Europas Bedste Leverpostej. Foto: Slagter Lund

Opskrift udviklet af Slagter Lund

2 postejer

Ingredienser

  • 400 g spæk
  • 100 g svær
  • 3 dl suppe – fra kogning
  • af spæk og svær
  • 75 g løg
  • 50 g mel
  • 25 g salt
  • 12 g sukker
  • ½ fintreven muskatnød
  • 1 knsp. hvid peber
  • 2 dl sødmælk
  • 600 g hakket svinelever

Hvem elsker ikke leverpostej? Leverpostejen er ikke alene et fast indslag i mange danskeres madpakker, men i særdeles også på julebordet.

Så her er opskriften – og fabrikshemmeligheden – på Slagter Lunds leverpostej, som vandt prisen for 'Europas bedste leverpostej', en postej, som Jan Lund for nogle år tilbage fik tilladelse af sin far til at videregive offentligt:

Kog spæk og svær skåret i store stykker i ca. 20 minutter i vand.

Tag spæk og svær op af gryden og tag 3 dl suppe fra til leverpostejsfarsen.

Kør spæk, svær, suppe, løg, mel og krydderier i en blender og tilsæt mælk lidt ad gangen.

Bland massen med hakket lever og rør godt sammen. Fordel farsen i to velsmurte postejforme og bag leverpostejerne i 45 minutter i vandbad med 2 cm vand i bradepanden ved 180° varmluft.

Annonce

'Kogt' torsk med sennepssovs

Kogt torsk med sennepssovs. Foto: Søren Gammelmark

Opskrift udviklet af HAV og Patrick Lund-Nielsen

2 personer

Ingredienser

  • 400 g torskeloin uden skind
  • 1 bagekartoffel
  • 200 g smør (heraf 100 g til
  • sovs)
  • 1 dl mælk
  • 150 g røget bacon
  • Syltede rødbeder
  • 1 æggeblomme
  • 1/2 dl hvidvin
  • 1/2 dl hvidvinseddike
  • 1 spsk dijon eller fiskesennep

Fisken skal saltes let – ca. 30 minutter før tilberedning. Kartoflen skrælles, skæres i mindre stykker og koges i let saltet vand.

Når kartoflerne er møre, skal de moses og blandes med mælk og 100 g smør. Smages til med salt og peber. Baconen skæres ud i tern og steges sprødt.

Torsken overhældes med kogende vand for at lukke porerne i kødet, hvorefter den dampes i ovnen i et ildfast fad med en lille sjat hvidvin, lidt vand og rosmarin ved 150 grader i 12 minutter.

Sennepssovsen tilberedes ved, at hvidvin og eddike reduceres til halv mængde. 100 g smør klares ved svag varme.

Æggeblommen tyknes ved svag varme sammen med hvidvinsreduktionen. Når ægget er tyknet, hældes smørret i lidt ad gangen under konstant piskning. Smages til med sennep, salt og peber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce