Annonce
BYLIV

Omdiskuteret papmaché-statue bliver permanent

En kommunalpolitisk beslutning betyder, at det traditionelle værk 'I Am Queen Mary' ved Vestindisk Pakhus bliver gjort permanent. Foto: Linda Kastrup/Scanpix

Det traditionelle værk ’I Am Queen Mary’, der trækker tråde tilbage til vores koloniherre-fortid bliver nu permanent og støbt i bronze. Det skriver mediet Heartbeats.

Værket står placeret ved Vestindisk Pakhus for at minde os om Danmarks meget, lidt stolte fortid som slavehandlere, men det bemærkelsesværdige er, at ’I Am Queen Mary’ længe har stået hovedløs.

Det skyldes, at en storm i december 2020 kappede hovedet af den syv meter, høje kvinde. Forklaringen bag dette er, at værket har været udført i et midlertidigt materiale, som ikke er skabt til at holde for evigt.

Men en kommunalpolitisk beslutning medfører nu, at værket af de to kunstnere La Vaughn Belle og Jeannette Ehler bliver gjort permanent.

- Queen Mary-statuen er med til at udfolde og gøre os klogere på en del af vores historie, som vi sjældent hører om. Netop derfor er den så vigtig, og jeg er meget glad for, at det nu er lykkedes at finde en permanent placering til statuen, så den kan blive en fast del af byrummet som et smukt symbol på frihed og ligestilling, siger kulturborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) til Heartbeats.

’I Am Queen Mary’ har stor, historisk betydning. Værket tager nemlig afsæt i den sorte kvinde Mary Thomas, der tilbage i 1878 kæmpede for retfærdighed på de tidligere Dansk-Vestindiske Øer, der i dag kendetegnes ved US Virgin Islands.

Dermed får Københavns Havn nu et permanent vartegn, der vækker minder om en kontroversiel periode af den danske historie. Dog skal det lige nævnes, at der først skal findes midler til projektet. Det er nemlig ikke helt billigt at støbe i bronze.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce