Annonce
112

Politiet holder øje med sejlere og badegæster: - Hop kun i havnen, hvor det er tilladt

Københavns Politi er på patrulje i havnen. Foto: Københavns Politi
Det kan være farligt at hoppe i havnen, hvor det ikke er tilladt, advarer politiet, der har sendt havnepatruljen på vandet. I løbet af sommeren vil politiet også holde et vågent øje med sejlerne.

Det skal være trygt og sikkert for alle at færdes i havnen. Sådan lyder det fra Københavns Politi, der har skudt årets indsats i havnen i gang. Her er betjente på vandet for at holde øje med, at sejlere, kajakroere og badeglade københavnere holder sig til havnens regler.

- Vi vil i hele sommerhalvåret være til stede i havnen for at sørge for sikkerheden, da vi gerne vil have, at det er trygt og sikkert for alle at færdes i havnen, lyder det fra Københavns Politi på Facebook.

Sejlere skal være opmærksomme på, at max-hastigheden i hovedløbet i havnen er 6 knob, og 4 knob i kanalerne. Og så er det ikke tilladt at sejle på vandscooter, jetski eller dyrke kitesurfing eller windsurfing, da de enten er for hurtige eller svære at navigere og dermed kan blive til fare for andre.

I maj 2017 mistede to personer livet, da en båd blev påsejlet af jetski i Københavns Havn.

Farlige situationer

Politiet holder også øje med, at havnens badegæster kun hopper i havnen, hvor det er tilladt. Det er kun tilladt at bade i havnens afmærkede badesteder, hvor der er skilte med ’badning tilladt’. Og der er ifølge politiet gode grunde til, at man skal bade i de afmærkede badesteder.

- Ved badestederne er der ingen trafik, så man er i sikkerhed for havnebusser og både. Selvom det er nemt for dig, der bader at se havnebussen eller kanalrundfarten, så er det altså svært for dem at se dig i vandoverfladen, og det skaber farlige situationer, skriver Københavns Politi på facebook.

Overtrædes reglerne, kan man få en bøde.


Vi vil i hele sommerhalvåret være til stede i havnen for at sørge for sikkerheden, da vi gerne vil have, at det er trygt og sikkert for alle at færdes i havnen.

Københavns Politi


I Københavns Havn er der badezoner, hvor du må bade året rundt ved Halfdansgade på Islands Brygge, på Sandkaj i Nordhavn, i Søndre Refshalebassin og ved La Banchina. Derudover er der sommeråben badezoner i Havnevigen på Islands Brygge og ved Halvandet. Endelig er der to dyppezoner som for tiden ligger ved Sandkaj og Kalvebod Bølge.

Havnebadene på Sluseholmen, Islands Brygge og ved Fisketorvet åbner ifølge Københavns Kommune igen 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce