Annonce
Ugeavisen Kolding

15.000 kunder mødte op til sprut-lagersalg: Langt fra alle kunne nå at handle

Omkring 15.000 gæster lagde vejen forbi Spritfabrikken Danmarks to dage med lagersalg  i Kolding.  Fabrikken  er brændte inde med masser af sprut,  fordi corona-pandemien har aflyst årets festivaler.  Privatfoto: Tina Christensen
Omkring 75.000 shots og 5000 flasker sprut blev solgt, da Spritfabrikken Danmark holdt to eftermiddage med sprut-lagersalg.
Annonce

Kolding: Interessen for at købe den sprut, som Spritfabrikken Danmark brændte inde med, efter corona-pandemien  har aflyst årets festivaler, var overvældende.

Da tilstrømningen var størst søndag, var der flere kilometers kø fra virksomheden på Venusvej og helt ud til motorvejen.

- Det var helt vildt så mange kunder, der kom. Vi havde 15 mand i gang med at ekspedere, og tingene var linet op, så ekspeditionerne var effektive. Alligevel kunne vi søndag kun ekspedere maksimalt 15 procent af dem, der gerne ville ind og købe, fortæller  fabrikkens ejer Hans Ulrik Winther Andersen.

Hans bud er, at i alt 15.000 mennesker lagde vejen forbi søndag og mandag.

- Vi var kede af, at vi ikke kunne nå at ekspedere alle. Samtidig er vi glade for, at alle var i godt humør. Der var ingen sure miner, og alle holdt den sociale afstand, der skal holdes.  Vores store bekymring var, at de mennesker, der stod i kø på vores parkeringsplads, tørstede og fik væskemangel, så vi kørte ud med sodavand til dem, og det blev de glade for. Og så havde vi rullet et stort musikanlæg frem, for at skabe stemning.

Annonce

Hele familien hjalp til

Det samlede salg er ikke gjort op præcist, men han vurderer, at der blev solgt 75.000 rør med to centiliters shots og cirka 5000 flasker udgåede shotsprodukter.

Shotsene var med smage som "små grønne", "små blå", "små sure meloner", "små sure æbler" og "små sure colaer".

- Kunderne fik ikke tømt lageret, men der blev gjort et godt forsøg. Lige nu har vi cirka tre millioner shotsrør på lager.

Hans Ulrik Winther Andersens familie har handlet med vin og spiritus i fem generationer, og næste generation hjælper også til.

- Hele familien hjalp til ved lagersalget.  Min kone Charlotte var inde i salgsboden,  vores datter, Maja, styrede  parkeringspladsen. Vores søn, Mikkel, hjalp til over det hele. Og jeg stod for at holde styr på,  hvor mange der kom ind.

Lagersalget er endnu ikke blevet evalueret.

- Det har været en fantastisk oplevelse. En optur. Med de tilbagemeldinger, vi har fået, så vil vi overveje at gentage lagersalget, siger han.

Batter to lagersalgsdage noget for økonomien?

- Vi kunne i princippet godt have gemt shotsene til næste år, men det er rart at få  omsætning, der kan tage lidt af lagerpresset af. Samtidig er der mange, der har fået øjnene op for, at virksomheden eksisterer, og det er nok det, der er den mest værdifulde faktor i, svarer  Hans Ulrik Winther Andersen.

Spritfabrikken Danmark

Spritfabrikken Danmark  ligger på Venusvej i Kolding.

Virksomheden blev oprettet tilbage i 1985.

Hans Ulrik Winther Andersen ejer virksomheden, der har fire lagerhaller og en produktionshal.

35 ansatte varetager den daglige drift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce