Annonce
Ugeavisen Kolding

Bæredygtige råvarer og opskrifter fra lokale kokke: Nu kan du bestille måltidspakker til Torvelørdage

Det bæredygtige mad henvender sig til alle, hvad end man spiser kød eller udelukkende spiser vegansk. Den første lørdag i hver måned vil det desuden være muligt at få smagsprøver på månedens retter. Arkivfoto: Privatfoto
Fra maj bliver det muligt at bestille måltidspakker til afhentning på Akseltorv i forbindelse med Torvelørdage. Opskrifterne er udviklet af lokale kokke, og alle ingredienser er bæredygtige.

Kolding: Det behøver ikke være kedeligt at lave bæredygtig mad. Det er missionen hos Kolding Green Streets Torvelørdag, som har indledt et samarbejde med projektet Food2030 og flere lokale restauranter, der skal gøre det nemmere for flere i Kolding at spise sundt og klimavenligt.

Det sker blandt andet i form af måltidspakker, som det fremover er muligt at bestille og hente på Akseltorv i forbindelse med de kommende måneders Torvelørdage.

- Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan tilbyde torvegæsterne lækre, lokale og klimavenlige måltider. Det er så vigtigt, at vi fremmer mad, som tager hensyn til biodiversiteten og klimaet. Her bliver det både med økologiske og bæredygtige fødevarer fra vores lokale producenter, og så ovenikøbet med spændende opskrifter fra nogle af de bedste lokale kokke, fortæller Bjørn Olsen fra Kolding Green Streets i en pressemeddelelse.

Annonce

Det er blandt andre Torben Lund fra Tobbers, der har været med til at udvikle opskrifter og har nyfortolket pariserbøffen, imens der er veganske bruschetta med pesto og årstidens grønt sat sammen af Pierre Laurent d'Erfurth fra restaurant Rafaels.

- Vi er meget glade for at være en del af et innovativt marked i Kolding. Det er en chance for at fremme og forbedre enkle, lokale produkter og gøre dem til en unik oplevelse for folk derhjemme, siger Pierre Laurent d'Erfurth fra Rafaels.

Mulighed for smagsprøver

Den første lørdag i hver måned deler Food2030 smagsprøver ud på torvet, så torvegæsterne kan smage månedens opskrift.

Man kan efterfølgende købe ingredienserne til måltidet hos de lokale fødevareproducenter på torvet. Ligesom man også på torvemarkedets facebookside og hjemmeside har mulighed for at forudbestille måltidspakkerne, så ingredienser og opskrifter står klar til afhentning på torvet om lørdagen.

Det er de lokale økologiske fødevareproducenter Solskin fra Taps og Abildskær Gård, der leverer ingredienserne til Food2030-måltiderne.

Man kan allerede nu se maj måneds Food2030-retter på torvemarkedets hjemmeside og facebookside.

Om projektet

Det nye tiltag er blevet til i samarbejde med Food2030-projektet, som har til formål at fremme lokal, bæredygtig fødevareproduktion.

Food2030 er et projekt, hvor Kolding skal afsøge nye måder, hvorpå man kan skabe et mere bæredygtigt fødevaresystem. Et af målene er at bringe borgerne tættere på fødevareproducenterne og derved styrke grundlaget for de lokale, økologiske og bæredygtige fødevareproducenter.

Projektet er støttet med 1,1 millioner euro via EU’s Horizon-program.


Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan tilbyde torvegæsterne lækre, lokale og klimavenlige måltider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce