Annonce
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Enorm legeskulptur er færdig - men den må ikke bruges endnu

I den store legeskulptur bliver der mulighed for at klatre, kravle, rutsje og hænge ud med vennerne. Der mangler dog fortsat at blive lappet nogle huller i gummiunderlaget, før det enorme legeredskab må tages i brug. Foto: Steffen Nielsen
Den enorme legeskulptur troner nu over Vestertorv. Selvom selve skulpturen er klar, så mangler en del af underlaget stadig, og det er derfor endnu ikke tilladt at bruge det nye legeredskab.

Kolding: Den er svær at overse, Koldings nye legeskulptur, som de seneste uger er skudt op på Vestertorv foran Nicolai Kirke.

Det seks meter høje og 13 meter lange specialdesignede legeredskab fylder det meste af torvet, og den er så godt som færdig. Alligevel er det endnu ikke tilladt at lege på den, understreger landskabsarkitekt hos Kolding Kommune Thomas Thinghuus.

- Vi forventer først at kunne åbne legepladsen i slutningen af uge 10. Det skyldes, at der skal etableres noget supplerende gummiunderlag, før en legepladsinspektør endeligt kan godkende legepladsen, forklarer han.

Dermed må forbipasserende børn altså væbne sig med tålmodighed et par uger endnu, inden afspærringen på legepladsen bliver taget ned, og det er tilladt at lege på den nye skulptur.

Den nye centrale legeplads er en del af en opgradering af midtbyen, som byrådet sidste år satte 25 mio. kr. af til som led i en særlig coronapakke.

Onsdag var arbejdet med at færdiggøre legeskulpturen stadig i gang. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En historisk chance

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce