Annonce
Ugeavisen Kolding

Lokale iværksættere har succes med lille opfindelse: Snart er den til salg i det meste af Europa

Hjemme i Peter Ricardo Poulsens kælder står der to 3d-printere, som indtil nu har udgjort Grassys produktion med hjælp fra Peter og hans familie. Men efterspørgslen på den lille opfindelse er så stor, at der snart skal større faciliteter til, og Peter Ricardo Poulsen og Jens Jessen Hansen får derfor udarbejdet støbeforme, så produktionen kan blive opskaleret. "Vi havde slet ikke forventet at være nået så langt nu. Vi tænkte, at det nok var engang i løbet af vinteren, vi ville få brug for støbeforme, så vi kunne være klar til en større produktion i 2022," siger Peter Ricardo Poulsen. Foto: Steffen Nielsen
På få måneder er Jens Jessen Hansen og Peter Ricardo Poulsen gået fra den første prototype af deres fælles opfindelse til at være klar til at komme på markedet i det meste af Europa.

Ødis/Kolding: Den ser ikke ud af meget, den lille kegleformede plastikdims med rødt eller grønt låg. Men den har tilsyneladende ramt lige ned i et uopfyldt behov.

I hvert fald har de to opfindere bag, Peter Ricardo Poulsen og Jens Jessen Hansen, på tre måneder solgt 1600 eksemplarer og lavet aftaler med over 50 danske forhandlere, og i løbet af august kommer Grassy, som deres opfindelse hedder, også på det europæiske marked. Salget går så godt, at Jens Jessen Hansen har sagt sit almindelige arbejde op, mens Peter Ricardo Poulsen har lavet en aftale med sin arbejdsgiver om at gå på nedsat tid.

- Det er gået meget hurtigt, konstaterer Peter Ricardo Poulsen.

Annonce

Ikke raketvidenskab

Idéen bag Grassy er egentlig ganske simpel, og den opstod, da Jens Jessen Hansen havde anskaffet sig en robotplæneklipper, som var lidt for glad for hans nedfaldsæbler i haven hjemme i Ødis.

- Han stod med et ønske om at koble et område af haven fra, hvor der stod nogle æbletræer, fordi det var sensommer, og æblerne var begyndte at falde. Vi havde tidligere arbejdet sammen på Tresu (virksomhed i Kolding, der producerer maskiner til emballagebranchen, red.), og han ringede så til mig og sagde, at han havde en super fed ide, husker Peter Ricardo Poulsen.

Grassy

Bag virksomheden Grassy står Jens Jessen Hansen og Peter Ricardo Poulsen.

Virksomheden har adresse og kontor hjemme hos Jens i Ødis, mens produktionen indtil videre er foregået hjemme hos Peter i Kolding.

Se mere på grassy.dk.

Ideen blev til Grassy, som kort fortalt er et lille spyd, som skrues ned i græsplænen, og som med et vrid på toppen giver mulighed for at vælge hvilken af to alternative kanttråde, robotten skal følge, så man for eksempel kan sikre, at plæneklipperen i en periode holder sig fra for eksempel en midlertidig svømmepøl eller et legeområde i haven.

- Det er jo ikke raketvidenskab, men det er et produkt, der dækker et behov, som ikke har været dækket før, siger Peter Ricardo Poulsen.

Annonce

Skal finde på mere

Når arbejdet med at få bredt Grassy ud til endnu flere lande er færdigt i løbet af efteråret, skal Jens Jessen Hansen og Peter Ricardo Poulsen finde ud af, hvad næste skridt for deres iværksættereventyr skal være. Og for Peter er der ingen tvivl om, at der skal komme flere nye opfindelser fra makkerparret.

- Det her er vores første produkt, men vi regner også med at videreudvikle på det og finde på nye produkter, siger han.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Annonce
Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Ugeavisen Kolding

Lokal taekwondo-kæmper hev guldet hjem

Ugeavisen Kolding

Håndboldspillere serverer is i lokal isbutik

Ugeavisen Kolding

Hansen Seest holder åbent hus

Ugeavisen Kolding

Ny udstilling i Nicolai Gården

Ugeavisen Kolding

Skole OL i Seest Idrætspark

Annonce