Annonce
Ugeavisen Kolding

Ny butik fortæller historien bag varerne

Huda Salka bliver det faste ansigt bag skranken i butikken Vielgut Studio, som åbner i Jernbanegade 1 E på fredag 30. november. Butikken sælger ting, som er lavet af byens socialøkonomiske virksomheder. Foto: Louise Lauritsen

På fredag får Kolding en socialøkonomisk pop-up butik i gågaden. Her kan man købe unika-ting, der er fremstillet af folk i beskæftigelsesprojekter.

Kolding: Tasker, møbler, kunst, interiør og mange andre fine unikke ting. Det meste fremstillet af genbrugsmaterialer og alt lavet af folk, der af den ene eller anden grund har svært ved at få et almindeligt arbejde. Det er, hvad den nye butik Vielgut Studio i Jernbanegade 1 E har at byde på.

Forretningen er en såkaldt socialøkonomisk pop-up butik, som er blevet til med støtte fra Kolding Kommune, der har bevilget 87.000 kr. til projektet. Butikken åbner fredag 30. november og lukker igen lige før jul.

Det bliver 45-årige Huda Salka, som kommer til at styre butikken. Hun er selv frivillig i et projekt, hvor kvinder med anden etnisk baggrund end dansk mødes og laver håndarbejde. Det er blandt andet deres ting, man vil kunne købe i forretningen.

- For mig er det vigtigt, at folk kan lave noget og prøve at sælge det via butikken, så de får den oplevelse og bliver klogere på, hvad der sælger her i Danmark, forklarer Huda Salka.

Hun håber, at projektet bliver så stor en succes, at der måske kan åbnes en permanent butik, som sælger ting fremstillet af de forskellige socialøkonomiske virksomheder i Kolding.

Vielgut Studio

Ligger i Jernbanegade 1 E.Åbner fredag 30. november kl. 10.30.

Har som minimum åbent fra kl. 11 til 15 på hverdage og lørdag.

Lukket onsdag.

Butikken er midlertidig og lukker igen fredag 21. december.

Sælger ting, som blandt andet er lavet af genbrugsmaterialer og af folk, der er tilknyttet beskæftigelsesprojekter og socialøkonomiske virksomheder.

Man kan købe ting fra: Huset Venture Kolding, Designskolen Kolding, Altarp, Nordhøj, Overmarksgården, Zendoo, Dress to Impress, Horskær og Historicum.

Butikken skal sælge varerne til markedspriser.

Louis Rose (t.v.) og Exequiel Cantarutti studerer på Designskolen Kolding. Sammen med tre medstuderende har de vundet retten til at indrette den nye pop-up butik i Jernbanegade. De vil præsentere produkterne på moduler af træ, som kan stables på mange måder. Hver virksomhed får sit eget område, hvor der også vil være en lille historie og et foto af en af medarbejderne, så kunderne kan blive klogere på, hvem der står bag tingene. Foto: Louise Lauritsen

Studerende indretter

I Vielgut Studio kan man blandt andet finde ting fra Nordhøj, der beskæftiger fysisk- og psykisk handicappede, og systuen Zendoo, der beskæftiger folk, som skal blive klar til at få et almindeligt job. Fra hver af de i alt ni socialøkonomiske virksomheder og projekter, der arbejder sammen om butikken, har elever fra Designskolen Kolding fundet en repræsentant, som man kan se et portrætfoto af i forretningen.

- Vi har valgt at bruge noget plads i butikken til at fortælle om de her virksomheder, som står bag tingene, man kan købe. Det har været spændende og sjovt at arbejde med, fortæller Louis Rose, der er en af fem studerende fra Designskolen Kolding, som har været med til at indrette den nye butik.

I baglokalet bliver der et værksted, hvor de forskellige virksomheder og organisationen på skift vil sidde og arbejde.

Det er borgmester Jørn Pedersen, som indvier butikken på fredag kl. 10.30.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Kunst- og designmarked i Trapholts park

Annonce
Ugeavisen Kolding

Google-bil besøger Kolding på tirsdag

Annonce
Ugeavisen Kolding

Modeshow i gågaden: Børn viser det fede genbrugstøj frem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is

Ugeavisen Kolding

Frivilligbeviser blev uddelt på rådhuset

Ugeavisen Kolding

Elever fra specialskole udstiller finurlige dyr på Kolding Bibliotek

Ugeavisen Kolding

Charlotte fik at vide, at hun ville få svært ved at tage en uddannelse: I dag driver hun sin egen virksomhed og vil hjælpe andre i samme situation

Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Ugeavisen Kolding

Frederik og 167 andre udviklingshæmmede skal løbe gennem Kolding sammen med Danmarks kronprinsesse

Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Annonce