Annonce
Ugeavisen Kolding

Rie har tabt 35 kilo: Nu lever hun et liv uden smerter

Da corona-pandemien for alvor rasede herhjemme i foråret, og Rie Nygaard derfor ikke kunne komme i træningscentret, investerede hun og familien i udstyr til hjemmetræning. Rie kan især godt lide at løfte mange kilo. Hun træner fortsat 3-5 gange i ugen enten hjemme eller i crossfit-centret. Foto: Louise Lauritsen
Hun er kendt fra tv-programmet "Min sindssygt sunde familie", og nu har Rie Nygaard taget springet og er startet som selvstændig med salg af kosttilskud og vejledning i at lægge om til en sundere livsstil.

Kolding: Hun er gået fra 110 til 75 kilo. Men det har ikke været den vigtigste gevinst ved at lægge livsstilen om til at være fyldt med sund mad og træning. For 43-årige Rie Nygaard er det startet et helt andet sted.

- Jeg blev opereret for en diskusprolaps i 2015, men det gik ikke så godt. Jeg havde mange smerter og var sygemeldt i lang tid, husker hun.

Først da hun en dag tog med sin mand Karsten til træning, skete der noget positivt. Karsten havde på det tidspunkt engageret en personlig træner, fordi han gerne ville i sit livs form. Men træneren havde også øje for Rie og foreslog hende at hoppe på romaskinen. Og det viste sig at være et godt forslag.

Annonce

- Når jeg trænede og var i gang, havde jeg ikke så ondt, så det blev et fristed for mig.

Men samtidig havde Rie dårlig samvittighed over at være sygemeldt fra jobbet som lærer på Dalby Skole. Så derfor oprettede hun en profil på Instagram, som i starten var en slags dagbog over hendes træning, og hvor hun kunne fastholde og dele sine gode oplevelser med at træne.

- Det var så meget, jeg ikke kunne. Men jeg kunne træne, selvom jeg havde dårlig samvittighed over det. Og derfor startede jeg min instagramprofil til at huske alle de gode ting omkring træning og de gode ting, jeg kunne.

Hos Rie Nygaard består morgenmaden af en såkaldt bulletproof kaffe, som er kaffe blendet med smør, olie og collagen-pulver, som hun sælger i sin webshop. Foto: Louise Lauritsen

Efter de første tre måneder med den personlige træner foreslog han Rie og Karsten, at de skulle lægge deres kost om til palæo, hvilket betyder et farvel til fx kulhydrater og mælkeprodukter.

- Så det gjorde vi. Vi tømte huset for de ting, vi ikke måtte spise, og satte det hele hjem til min svigermor. Når vi gør noget, går vi meget op i det, smiler Rie.

Med den nye diæt voksede Ries interesse for kost. Og seks uger inde i palæo-kuren havde både hun og Karsten det meget bedre. Deres to sønner spiste fortsat almindelig mad, da forældrene var enige om, at de ikke skulle være prøvekaniner.

- Vi havde faktisk lovet os selv, at vi måtte spise pizza og burger efter de første seks uger med palæo, men det havde vi slet ikke lyst til, da tiden var gået, forklarer Rie.

I stedet besluttede hun og Karsten, at de en gang om måneden ville evaluere på, hvordan det er gået med kosten, og om er der noget, som de virkelig savner at spise i hverdagen, for så skaber de plads til det i deres madplan, som ikke længere bærer præg af diæt og kur, men nu er blevet til hverdagskost for hele familien.

Blev smertefri til halvmaraton

Både Rie og Karsten fortsatte med at træne, og det gik fremad med Ries ryg. Faktisk så meget, at hun også begyndte at løbe.

- Min største drøm har altid været at løbe et 10 km. løb med fx Alt for Damerne eller Femina. Men så en dag til træning havde jeg bare lige løbet 10 km, griner Rie, som stadig nyder at løbe.

Fra hjemmekontoret styrer Rie Nygaard både webshop og vejledninger. På væggen hænger de mange løbe-medaljer, hun har fået samlet sammen siden sit første halvmaraton i Berlin i 2017. Foto: Louise Lauritsen

Igen var det ægteparrets personlige træner, som gav Rie et ekstra skub ved at foreslå, at hun skulle melde sig til et halvmaraton. Valget faldt på det i Berlin, som Rie gennemførte i april 2017, mens hun stadig var deltidssygemeldt.

- Jeg var netop blevet medicinfri, så det var helt fantastisk, husker hun.

Rie genoptog sit lærerjob og kunne samtidig holde smerterne stangen via sin nye livsstil, som samtidig havde givet hende den ekstra bonus, at kiloene var raslet af, så hun nu er ganske normalvægtig på 75 kg.

- Det er træning og kost, som har gjort mig smertefri. Jeg har stadig en prolaps i ryggen, som blev opdaget i 2017, men for mig har det hjulpet at skabe en struktureret hverdag med sund kost og træning og så tage ansvar for mit liv ved at gøre det, som jeg ved er godt for mig. Det er nødvendigt for mig at træne, for ellers får jeg ondt. Og jeg prioriterer, at jeg har det godt.

Annonce

Tv kom ind i billedet

Og så kunne historien om Rie Nygaard egentlig godt slutte her. Men det gør den ikke, for i 2018 blev familien med den sunde livsstil kontaktet af TV2, som ville høre, om de kunne tænke sig at deltage i et tv-program, hvor man ville følge nogle forskellige familier, som levede ekstraordinært sundt.

- Vi har ikke udadtil fortalt ret meget om, hvordan vi levede. Det har ikke været hemmeligt, men heller ikke noget, vi har fortalt om. Alligevel sagde vi hurtigt ja til at være med, fortæller Rie.

Parrets børn, der nu er 11 og 14 år, syntes også, at det var spændende at skulle på tv, og de ville gerne fortælle og vise frem.

Da tv-holdet rykkede ind i villaen i Seest startede tre intense måneder, hvor der jævnligt var kamera på, når familien spiste, trænede eller deltog i arrangementer.

- Det var hårdt, og vi var trætte bagefter, men det var en god oplevelse at være med. At nogen stiller spørgsmålstegn til det, man går og laver, er faktisk en gave, for det kræver, at man tænker sig om. Jeg er blevet meget skarpere på, hvorfor det her er en god ide, forklarer Ries mand Karsten.


Det var hårdt, og vi var trætte bagefter, men det var en god oplevelse at være med. At nogen stiller spørgsmålstegn til det, man går og laver, er faktisk en gave, for det kræver, at man tænker sig om. Jeg er blevet meget skarpere på, hvorfor det her er en god ide.

Karsten Nygaard, Ries mand


For begge forældre har det gennem hele processen været vigtigt, at den sunde kost og livsstil er noget, de gør sammen som familie, og sådan er det fortsat.

Da tv-programmet "Min sindssygt sunde familie" rullede over skærmen på TV2 begyndte reaktionerne straks at tikke ind.

- Hver uge kom der beskeder til mig, fortæller Rie, som stadig glæder sig over, at familien sagde ja til at være med.

- At få lov til at sætte et aftryk på ting og inspirere andre. Det er en kæmpe gave. Så sent som i går fik vi en lang besked fra en kvinde, som vi har inspireret til at leve sundere, og det er jo så skønt, fortæller Rie.

For hende er det vigtigt at understrege, at hun aldrig har haft intentioner om at belære eller overbevise nogen om, at netop hendes livsstil er den bedste. Hun har bare delt sine oplevelser i tv og på sin instagramprofil @rie6000, som lige så stille har fået flere og flere følgere. I dag er profilen gået fra dagbog til det sted, hvor Rie deler alle sine gode råd omkring træning og kost.

- Profilen viser hele min og Karstens udvikling sammen fra, at vi næsten ikke kunne hoppe til nu at være i vores livs form. Og jeg håber, at den kan være med til at inspirere andre ved at vise, hvordan man kan lave en livsstilsændring og holde ud at være i det i hverdagen.


Profilen viser hele min og Karstens udvikling sammen fra, at vi næsten ikke kunne hoppe til nu at være i vores livs form. Og jeg håber, at den kan være med til at inspirere andre ved at vise, hvordan man kan lave en livsstilsændring og holde ud at være i det i hverdagen.

Rie Nygaard, Rie6000


Tv-programmet har også påvirket Rie og Karstens nærmeste familie.

- Vi har været sammen i 22 år, og vi har prøvet alverdens kure. Men for første gang forstår vores familier, at det er sådan her, vi gerne vil leve, fortæller de samstemmende.

Rie Nygaard i august 2016 (t.v) og i november 2018. Hun har tabt sig 35 kg som følge af træning og anden kost. Privatfoto

I kølvandet af "Min sindssygt sunde familie" har Karstens mor også valgt at lægge sin kost om og har tabt sig 10 kilo, mens Ries mor har tabt sig 25 kilo og morens kæreste 17 kilo.

Annonce

Starter egen virksomhed

Lige efter TV2 sendte dokumentar-serien om de sunde familier fik Rie og Karsten alverdens tilbud om at deltage i alt muligt, herunder lave deres eget foredrag. Men det havde de ikke lyst til.

- Men jeg har alligevel gået og puslet med nogle vejledningsforløb det sidste års tid og overvejet, om jeg skulle tage orlov fra mit job. Og så kom corona.

Tiden hjemme under coronanedlukningen gav Rie lejlighed til at tænke efter og til sidst tage springet og søge om to års orlov fra skolen pr. 1. juni. Nu har hun byttet skoleskemaet ud med livet som selvstændig konsulent, hvor hun vejleder folk i sund livsstil og driver en webshop med forskellige kosttilskud.

- Det føles dejligt. Jeg har været på den samme skole i 18 år, og den her interesse for kost og træning er bare vokset, så nu skulle det have en fair chance.

Rie Nygaard da hun startede til træning i 2015. Privatfoto

Hun startede ud med at sælge et kosttilskud, som har været afgørende i hendes eget vægttab.

- Tilbage i 2015, da jeg skulle tabe mig, var min største frygt omkring huden; at jeg ville få rynker og overskydende hud. Så derfor afsøgte jeg markedet for den bedste collagen, som kunne være med til at hjælpe min hud. Det viste sig, at den også var rigtig god for mine led. Så det vidste jeg, at jeg ville til at sælge i min shop.

I det hele taget sælger Rie kun kosttilskud, som hun selv bruger og synes er godt. Og så tilbyder hun vejledning i at lægge om til en sund livsstil.

- Jeg er god til at lave den struktur, som skal til for at lykkes med en livsstilsændring. Jeg kommer ikke med en færdig madplan, men tilbyder personlig rådgivning og tæt kontakt, så man kan tage fat i mig, når det bliver svært, forklarer Rie.

Vejledningen sker under navnet KetoKonsulenten, da Keto er den kost, som Rie og familien lever af, og som primært består af grøntsager, kød og fedt.

- Det sociale er ofte det sværeste. Folk kommenterer ikke, når man spiser tre stykker kage, men hvis man siger nej tak, skal man forklare sig. På samme måde er det med alkohol, fortæller Rie, som også selv har oplevet den slags situationer og derfor er parat til at hjælpe andre igennem dem.

Hendes nye virksomhed er kommet godt fra start, og hun har allerede hjulpet flere med at tabe sig og finde vejen til en sund hverdag.

- Det starter næsten altid med, at folk gerne vil tabe sig, men det bliver hurtigt sekundært, fordi de opdager, at man kan spise sig til et bedre liv, så man ikke behøver al mulig medicin, forklarer Rie og nævner, at den rette kost kan hjælpe på fx både hovedpine, blodtryk og søvn.


Det starter næsten altid med, at folk gerne vil tabe sig, men det bliver hurtigt sekundært, fordi de opdager, at man kan spise sig til et bedre liv, så man ikke behøver al mulig medicin.

Rie Nygaard, Rie6000


- Jeg synes jo selv, at det var en gave, at jeg blev tvunget til det her, og den vil jeg gerne give videre til andre. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort, smiler Rie.

Rie er både stærk og slank. Hun har tabt sig 35 kilo ved at spise grøntsager, kød og fedt og træne flere gange i ugen. Nu har hun startet sin egen konsulent-virksomhed og webshop med kosttilskud. Foto: Louise Lauritsen

Rie6000

Webshop og instagramprofil drevet af Rie Nygaard.

Rie er 43 år, gift med Karsten og sammen er de forældre til Thomas på 11 og Martin på 14 år.

Familien bor i Seest.

De træner tre til seks gange i ugen enten hjemme eller hos CrossFit Pitstop i Kolding.

På menuen er keto-mad. Det vil sige kost, som består af grøntsager, kød og fedt.

Rie sælger kosttilskud i sin webshop og tilbyder vejleding til folk, som gerne vil have en sundere livsstil.

Læs mere på www.rie6000.dk eller følg Rie på instagramprofilen @rie6000.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Keramisk værksted holder juleåbent

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Café Paraplyen runder 30 år og serverer gratis pandekager

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sæt kryds i kalenderen: Grøn kommer til Kolding til sommer

Ugeavisen Kolding

Nicolai skal være fyrtårn under lysfestival

Ugeavisen Kolding

Kammerorkester spiller adventskoncert i Brændkjærkirken

Ugeavisen Kolding

På eventyr i Zambia: Familie fra Lunderskov overnattede på krokodillefarm og var på nat-safari

Ugeavisen Kolding

Bæredygtigt julemarked er kommet for at blive

Ugeavisen Kolding

Tillykke med de 50! Koldinghus hylder kronprinsesse Mary med kæmpe udstilling

Ugeavisen Kolding

Birkemose-ildsjæl hædres med pris

Ugeavisen Kolding

Bramdrup Kirke sætter fokus på den usynlige sorg

Ugeavisen Kolding

Kom med inden for på chokoladefabrikken: Marianne kan fejre 30 julesæsoner med Ole Chokolade

Ugeavisen Kolding

Kolding får endnu et kviktestcenter - åbner torsdag morgen nord for byen

Ugeavisen Kolding

Julemærkemarchen er tilbage på Hotel Koldingfjord

Ugeavisen Kolding

Koldingensisk ultraløber er nu indehaver af fire verdensrekorder i Guinness World Records: - Det giver blod på tanden

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Bæredygtig juledekoration

Ugeavisen Kolding

Under corona-lockdown i Vietnam fik Martin en god idé: Nu har han startet egen fitness-virksomhed

Ugeavisen Kolding

23 nye byggegrunde klar til salg i smuk natur

Ugeavisen Kolding

Klumme: Den næstekærligste by

Ugeavisen Kolding

Kasper Asgreen nomineret til Danmarks største idrætspris: - Det er en stor ære

Ugeavisen Kolding

Se den store guide: Årets lysfestival bliver større end nogensinde før

Ugeavisen Kolding

Danske Freddie skal stå i spidsen for 340.000 tandlæger

Ugeavisen Kolding

Alfa Laval-direktør bliver ny bestyrelsesformand for stor erhvervsfond

Ugeavisen Kolding

Endnu flere kan få adresse i ikonisk vandtårn i Kolding

Annonce