Annonce
Ugeavisen Kolding

Ulrik er Coding Pirate: - Vi skal hjælpe børn og unge med at tage magten over teknologien

Ulrik Nielsen er frivillig hos Coding Pirates i Kolding, hvor han hjælper børn og unge med at blive dygtigere til at kode, programmere, arbejde med billeder og tegne på computeren. Her ses han sammen med sin søn Daniel, der også er en ivrig Coding Pirate. Foto: Louise Lauritsen
Hver onsdag bruger Ulrik Nielsen et par timer som frivillig hos Coding Pirates i Kolding, som arbejder for at lære børn og unge at programmere og beherske forskellige it-teknologier. Han er selvlært udvikler og synes, det er vigtigt at få vakt børns interesse for teknologi.

Kolding: Da en Commodore 64 rykkede ind på Ulrik Nielsens børneværelse på Fyn i 80'erne opstod der hurtigt en drøm om ikke bare at spille spil, men også at kunne programmere spil til den lille computer.

- Men det kunne jeg ikke finde ud af, så i mange år havde jeg intet med computere at gøre, for jeg syntes, det var dødsygt, husker Ulrik Nielsen, der alligevel endte foran skærmen.

Ved en tilfældighed fik han via sit netværk job som udvikler i en lille it-virksomhed i København. Han kendte ikke meget til at programmere, men fik det hurtigt lært, og siden har han både været selvstændig og arbejdet i en række forskellige virksomheder. I dag er han seniorudvikler hos IPW Systems i Kolding.

- Jeg har ingen uddannelse, men jeg har nemt ved at snakke med begge verdener. Jeg har koden i det ene øre og forretningsforståelsen i det andet. Det er jeg god til, og det har jeg lært ved at prøve mig frem, forklarer Ulrik Nielsen.

Ulrik Nielsen

45 år, bor i Kolding med sin familie.

Arbejder som seniorudvikler hos IPW Systems i Kolding.

Medlem af bestyrelsen og frivillig hos Coding Pirates Kolding.

Få den til at blinke

Det er ikke kun arbejdstiden, Ulrik Nielsen tilbringer foran en skærm. Han er nemlig bestyrelsesmedlem og frivillig hos Coding Pirates Kolding, som lærer børn og unge færdigheder inden for it. Det kan være robotteknologi, programmering, kodning, 2D og 3D grafik og billedbehandling og -manipulation.

Ulrik har været med siden opstarten af Coding Pirates i Kolding for tre år siden, fordi hans daværende chef spurgte, om han ville involvere sig. Og det havde han både tid og lyst til.

- Jeg synes, det er vigtigt. Vi bliver nødt til at få vakt børn og unges interesse for al det her teknik, vi omgiver os med. Vi skal hjælpe dem til en forståelse af den, så de får magten over den - og det ikke bliver omvendt, siger Ulrik Nielsen.

Hans søn Daniel på 10 år er også ivrig Coding Pirate og nyder at have far med på sidelinjen, når der skal læres nyt. Og det bliver der hver onsdag aften, når piraterne mødes på Kolding Bibliotek.

- Der skal helst være noget nyt, de kan tage med sig hjem hver gang. I skolen skal du have en masse viden, før du kan få en dims til at blinke, hvor vi går den anden vej rundt og siger; lad os få den til at blinke, og så snakker vi bagefter om, hvordan vi gjorde.

Annonce

En leg

Ulrik er selvlært, men det mest normale i it-branchen er, at folk har uddannelser som fx datamatiker bag sig.

- Der er de to veje ind i branchen. Enten en lang uddannelse eller at lære det selv. Der synes jeg, det er godt at kunne give lidt videre og kunne hjælpe nogen i gang, som måske ikke er så bogligt stærke, men som har interessen for teknologi.

Og det er ikke kun børnene, der for noget ud af klubaftnerne.

- Det er en leg, også for mig. Vi bliver udfordret på at få forklaret ting på en måde, som er til at forstå for alle. Vi hjælper hinanden med at blive klogere, for det går begge veje. Hvis ikke børnene forstår, hvad vi siger, så må vi lave det om.

Coding Pirates er for alle børn fra otte år og op. De skal medbringe egen computer og have en grundlæggende it-forståelse, så der kan bygges ovenpå. Og til det har Coding Pirates masser af redskaber.

- Børn er anderledes nu, end da jeg var barn. De taber hurtigere interessen, hvis ikke de ser et resultat lige nu. Der kan vi hjælpe med at lege det ind og på den måde fastholde deres interesse. Vi har Lego-robotter og den slags til at hjælpe, så vi kan kan vise teknologien via leg og det visuelle.

Lige nu har Coding Pirates 24 børn på holdet fra otte til 12 år. Her er plads til yderligere to deltagere. Holdet for børn fra 13-17 år har også plads til flere.

Coding Pirates

Er en non-profit organisation, som drives af frivillige it-professionelle, lærere, programmører, forskere og entreprenører.

Formålet er at fremme børn og unges produktive og kreative it-kompetencer.

Sætter fokus robotteknologi og -programmering samt kodning til spil og apps. Arbejder også med 2D og 3D grafik, billedbehandling og -manipulation.

Er for børn fra otte år til 17 år, som har egen computer og interesse for teknologi.

Klubaften hver onsdag fra kl. 18 på Kolding Bibliotek.

Læs mere på www.cpkolding.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce