Annonce
Lokalavisen Assens

Food Hub Haarby: Nyetableret virksomhed lufter spændende planer

Det er snart et år siden, at den bornholmske investor Per Olesen købte erhvervsbygningerne på Holmevej 10 i Haarby, hvor virksomheden Estate Coffee har etableret sig. Administrerende direktør Steen Aalund Olsen har aldrig været bange for at slå lidt ud med armene, og han går med store planer om at gøre Haarby til et såkaldt food hub - et center for fødevareproduktion. Arkivfoto: Kim Rune Jessen
Estate Coffee, der for et år siden etablerede sig i Haarby, går med planer om en udvidelse, og direktør Steen Aalund Olsen har en drøm om at gøre byen til et midtpunkt for fødevareproduktion.
Annonce

Haarby: Hvorfor ikke gøre Haarby til et midtpunkt og et lokalt netværk for fødevarer og fødevareproduktion? Et food hub, som det hedder i branchen.

Erhvervsmanden Steen Aalund Olsen løber sjældent tør for idéer, og nu vil han have sat endnu mere fart på forretningsudviklingen. Mindre end et år efter at han etablerede virksomheden Estate Coffee i de industribygninger på Holmevej 10 i Haarby, hvor møbelvirksomheden Trio Line tidligere holdt til, lufter direktør Steen Aalund Olsen nye planer om en udvidelse af det i forvejen 3700 kvadratmeter store industrikompleks på Holmevej.

Steen Aalund Olsen har altid ild i øjnene, når han fortæller om sine planer.

Sammen med Per Olesen ejer Steen Aalund Olsen også firmaet Silkeborg Stål ApS, der har adresse på Industrivej i Nørre Broby, og hvor der står en del maskiner og komponenter i rustfrit stål til fødevareindustrien.

- Vi vil ikke lave et mejeri, men vi kunne godt tænke os at lave noget, der løber i rustfrie rør, forklarer Steen Aalund Olsen.

Steen Aalund Olsen har et stor netværk efter mange års aktiviteter i fødevarebranchen, og en udvidelse af fabriksarealerne i Haarby vil ifølge Steen Aalund Olsen være en mulighed for andre firmaer til at flytte ind på Holmevej 10 og slå kapital af det business-miljø, der eksisterer på matriklen, hvor flødebollefabrikken Ærli' i forvejen holder til.

Annonce

20 ansatte

Kaffevirksomheden kom for alvor op i omdrejninger i sommer, men det er først for nylig, at ejer og direktør besluttede sig for, hvad virksomheden skulle hedde. For under samme tag i Haarby ligger også firmaet Chokolade Compagniet, der blev etableret for 25 år siden i Haarby og siden rykkede sit lager til lokaler i Erhvervsparken i Tommerup St.

Men valget faldt altså på Estate Coffee, og det er det navn, som den kommercielle direktør Anna Kromann Aagaard, der er hentet til Haarby fra det odenseanske reklamebureau Fingerspitz, nu skal synliggøre, markedsføre og sælge, mens Steen Aalund Olsen tager sig af virksomhedens øvrige aktiviteter.

Estate Coffee er først for nogle uger siden blevet det officielle navn på virksomheden i Haarby. Foto: Søren Plovgaard

Estate Coffee producerer luksuskaffe på fire produktionslinjer, og kaffen ristes med håndværksmæssig tilgang i små portioner og med en risteprofil, der er udviklet til at forløse den enkelte kaffes potentiale i koppen. Estate Coffee importerer og pakker også fødevareprodukter under andre labels.


Selvfølgelig skal vi have sorte tal på bundlinjen, men vi skal ikke absolut vækste fra år til år. Vi vil også gerne udvikle os her i Haarby, så jeg tænker ikke, at der går så lang tid før vi siger, at nu vil vi faktisk godt i gang med at bygge på marken bagved ned til Haarby Å

Steen Aalund Olsen, administrerende direktør i Estate Coffee


Virksomheden har i øjeblikket cirka 20 ansatte, og Steen Aalund Olsen har sørget for at hente et par af de dygtigste medarbejdere med til kafferisteriet i Haarby fra virksomhedens tidligere domicil i Rødovre.

Annonce

Arbejdsglæden tilbage

Steen Aalund Olsen trives altid godt i nye start up-projekter, hvor han kan folde sig idérigdom og faglighed ud. Og han har ikke fortrudt et sekund, at Estate Coffee tog rejsen over Storebælt og etablerede sig med en ny organisation i den sydvestfynske by.

- Jeg har fået min arbejdsglæde tilbage, efter jeg havde været overbebyrdet i nogen tid. Jeg er virkelig glad, når jeg står op om morgenen og skal ned til Haarby, og jeg er lige så glad og også godt brugt, når jeg kører hjem til Odense igen, fortæller Steen Aalund Olsen og tilføjer:

Det er borgmester Søren Steen Andersen (V) og Estate Coffees direktør Steen Aalund Olsen, der gemmer sig bag mundbind og hårnet på dette foto. Steen Aalund Olsen har flere gange rost Assens Kommune for stor smidighed i forbindelse med etableringen af virksomheden på Holmevej i Haarby. Foto: Søren Plovgaard

- Det er ikke kun millioner og milliarder, der driver en virksomhed som Estate Coffee. Selvfølgelig skal vi have sorte tal på bundlinjen, men vi skal ikke absolut vækste fra år til år. Vi vil også gerne udvikle os her i Haarby, så jeg tænker ikke, at der går så lang tid før vi siger, at nu vil vi faktisk godt i gang med at bygge på marken bagved ned til Haarby Å, siger Steen Aalund Olsen, der allerede har fået henvendelser fra et par fødevarefirma, der har luftet tanken om at flytte ind på Holmevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce