Annonce
Lokalavisen Assens

Mindeord om Annelise Skovgård Olsen: En stærk, empatisk og smuk kvinde er gået bort

Tidligere lærer Annelise Skovgård Olsen, Thorøhuse, døde torsdag den 15. april på Odense Universitetshospital. Privatfoto

Helle Elander Rasmussen, Lisbeth Arrildt, Pia Perch-Nielsen og Lis Boe-Hansen har skrevet disse mindeord om Annelise Skovgård Olsen:

Vi har kendt Annelise, siden Assens Kvindegruppes start i 1980.

Hun var politisk engageret i såvel daværende Liste T som i SF. Vores stærke fællesskab udviklede sig med tiden fra kvindekamp over litteraturkreds til fortrolige samtaler om rejser, mænd, børn og børnebørn.

Annonce

Vi mindes vore dejlige udflugter med kvindegruppen til Hamburg, Barcelona og Berlin. Her var Annelise en dygtig planlægger, da hun jo nok var den af os, der havde mest erfaring i udlandsrejser. For hun havde et kæmpe rejse-gen. Der er ikke mange steder i verden, Bjarne og hun ikke har besøgt.

Rejseminderne, som vi altid nød godt af at få del i, blev sirligt sat i albums med rammende kommentarer. Annelise var en dygtig fotograf.

Vi blev med årene til gode og tætte venner og blev til sande nærkontakter. Vi fulgte hinanden i medgang og modgang.

Hun var en smuk og omsorgsfuld kvinde med god stil og kvalitetssans samt interesse i natur og kultur. Hun var en dygtig og meget vellidt lærer og bibliotekar - først i Grønland og siden på Skelvejsskolen og sidst på Assensskolen. Hun fortalte ofte om sine mange tidligere elever, som helt sikkert tydeligt husker hendes engagement i at lære den enkelte så meget som muligt.

Annelise havde i lærergerningen overblikket til at kunne opbygge et godt fællesskab i sine klasser og skabe et sundt læringsmiljø.

Der er ingen tvivl om, at Annelise var en fantastisk hustru, mor, svigermor og mormor.

De tre børn, to døtre og en søn, opdrog hun og Bjarne i fællesskab til empatiske, omsorgsfulde og fagligt stærke mennesker, som vi også holder meget af og følger med i.

Familien er nu med årene beriget med syv børnebørn, tre på Østfyn og fire i Norge. De havde alle en meget stor plads i Annelises hjerte.

Vi har haft mange gode og sjove fester sammen med Annelise og Bjarne: Runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper, sølvbryllupper, og vi glædede os over, at de næste år skulle have fejret deres guldbryllup. Et stærkt ægteskab som få er forundt.

Annelise var altid parat som støtte og mødte op og tilbød os hjælp, hvis vi hver især havde kriser i vores liv – og hun var altid med til at glædes over vore glæder og familieforøgelser.

De sidste år var ikke nemme, hverken for Annelise eller familien – men vores stærke sammenhold fortsatte også i denne krise, og vi var ikke i tvivl om, at hun til det allersidste ville os alle det bedste.

Da det igen blev muligt at besøge hende på plejehjemmet i Flemløse, var hun virkelig glad for, at vi afholdt vore kvindemøder hos hende. Hun talte ikke meget til sidst, men hun lyttede og smilede på hendes egen stille og engagerede facon og bevarede sin humor til det sidste.

Vi er så glade for at have været en del af Annelise og Bjarnes liv, og vi vil aldrig glemme hende, og vi vil ofte dele alle disse skønne minder om hende, når vi mødes med Bjarne og hinanden i fremtiden.

Æret være Annelises minde.


Annelise var altid parat som støtte og mødte op og tilbød os hjælp, hvis vi hver især havde kriser i vores liv – og hun var altid med til at glædes over vore glæder og familieforøgelser

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Lokalavisen Assens

Heidi var tæt på at gå ned med stress igen: Nu vil hun hjælpe tidligere stressramte med at tage styringen i eget liv

Annonce