Annonce
Lokalavisen Assens

Canadier på Helnæs: Jeg vil se, hvordan børnene lærer om madlavning

Imens Nicolas er på madlejren hjælper han de mange unge skoleelever med madlavningen. Foto: Patrick Dejbjerg

Canadiske Nicolas Granger har været kok i Nordamerika og Asien, men hørte for et år siden om en madlejr på Helnæs. Derfor hoppede han straks på et fly for at opleve madlejren på egen hånd og forhåbentlig tage nogle erfaringer med tilbage til Canada.

Annonce
  • Imens Nicolas er på madlejren hjælper han de mange unge skoleelever med madlavningen. Foto: Patrick Dejbjerg
  • Den klasse Nicolas Granger hjælper hos er delt op i 4 madhold, hvor hver gruppe selv bestemmer, hvad de vil lave indenfor et bestemt tema. Andrea Schrøders hold valgte pasta, som Nicolas viste dem, hvordan de skulle lave fra bunden. Foto: Patrick Dejbjerg.
  • Under madlavningen kan der komme mange spørgsmål. Eksempelvis var William Kristensen nysgerrig efter at vide, hvad de forskellige dele af kyllingen var. Foto: Patrick Dejbjerg.
  • Direktør Sanne Vinther har ikke altid tid til at være involveret i køkkenerne, men nogle gange er der tid til at smage på, hvad de unge har stået og lavet. Foto: Patrick Dejbjerg.
  • Nicolas Granger rejste fra Montreal i Canada til Helnæs for at se, hvordan nogle danske unge lærer om madlavning på Madlejren på Helnæs. Foto: Patrick Dejbjerg.
  • Selvom de unge kun har haft engelsk nogle få år, er der generelt ikke problemer med kommunikationen mellem eleverne og Nicolas Granger. - Nogle er lidt nervøse for at tale engelsk, men mindst halvdelen er meget rolige i sproget, siger Nicolas Granger. Foto: Patrick Dejbjerg.
  • Efter eleverne har fundet noget vejledning er det for det meste op til dem selv at koordinere imellem sig og sørge for at alt fungerer. Foto: Patrick Dejbjerg.
  • I løbet af en gennemsnitlig uge bruger Madlejren 50 kg mel. De går blandt andet til tarteletter som eleverne valgte at lave denne dag. Foto: Patrick Dejbjerg.
  • Hver dag får madholdene små sideopgaver, de skal udføre. Denne dag skulle William Kristensens madhold lave cheesecake til at hygge med om aftenen. Foto: Patrick Dejbjerg.
Lokalavisen Assens

Birthe trives i fællesskabet på Frøbjerg Festspil: - Jeg bliver ved, så længe jeg kan køre herfra og grine hele vejen hjem i bilen

Annonce
Lokalavisen Assens

DJ-stjerne bryder lydmuren i Assens og spiller stor gratiskoncert i jubilæumsår: - Som at flytte et halbal udenfor..

Annonce
Lokalavisen Assens

Stegt flæsk med persillesovs, kalvesteg og karbonader: Folk står på venteliste, når Inga serverer 'mormormad'

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Diamantbryllup: Bente og Bent Eriksen har altid holdt meget af at rejse - særligt til Mallorca

Lokalavisen Assens

Nyt projekt skal styrke kvinder og børns trivsel

Lokalavisen Assens

Hvad laver en gammel vejerbod midt inde i en skov? - her er forklaringen

Lokalavisen Assens

Store bagedyst-deltager er klar til at forkæle dig med sit kagebord: Disse 12 lækkerier kan du sætte tænderne i

Lokalavisen Assens

Er det her vejen med den grimmeste belægning?

Lokalavisen Assens

Sådan kan du få penge for dine gamle ting: Anderledes genbrugskoncept åbner snart

Lokalavisen Assens

Debat: - Pengene falder på et tørt sted

Lokalavisen Assens

Kun et bud kom ind på historisk bygning: Nu er den taget af markedet igen

Lokalavisen Assens

Hørt over hækken: I denne uge med en glad grillbarejer, et helt særlig termokrus og en fodboldklub, der mangler et medlem til bestyrelsen

Annonce