Annoncørbetalt indhold

Fra barselsboble til skolebænken

PR-foto credit Fra hf-studerende til finansøkonom. Mette Klovborg Bertelsen ved allerede nu, hvad næste skridt på uddannelsesvejen skal være.
Et forældet handelsskolebevis og to barsler. Sådan er virkeligheden for Mette Klovborg Bertelsen, der i midten af 20’erne skal finde en ny vej i livet. I dag er hun i gang med hfenkeltfag på VUC i Glamsbjerg, som byder på stor fleksibilitet og frihed.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

- Hf-enkeltfag er rigtig godt tilrettelagt for sådan en som mig med børn. Man behøver ikke nødvendigvis at have 30 lektioner på skemaet om ugen, så det er rimelig nemt med en familie ved siden af. At have et liv ved siden af skolen.

Hun siger det med et smil. 30-årige Mette Klovborg Bertelsen, der i sensommeren 2020 starter på VUC i Glamsbjerg og forventeligt står med sit eksamensbevis fra hf i hånden i julen 2022. Den gymnasiale uddannelse varer normalvis to år, men Mette har strukket den med seks måneder, så hun har gennem uddannelsen haft mellem 17-23 lektioner om ugen. Hf-enkeltfag munder ud i en fuld hf. Som hun udtrykker det:

Annonce

- At VUC ligger her i Glamsbjerg, og at jeg kan strække uddannelsesforløbet lidt længere, har været afgørende for, at jeg kan gennemføre min uddannelse. For mit vedkommende startede jeg på VUC, da den mindste af vores drenge ikke var så gammel, og i vores hverdag er det typisk mig, der afleverer og henter børn, så det var jeg nødt til at passe ind. Her var det genialt, at jeg selv i nogen grad kunne skræddersy forløbet på hf og samtidig blive klar til en videregående uddannelse.

Budgetter og 21 spørgsmål

Efter barsel ad to omgange finder Mette frem til, at drømmen for hende er at blive finansøkonom, og hun skal bruge en gymnasial uddannelse for at komme ind på den toårige uddannelse på UCL. Da hun endelig er klar til at flyve, er handelsskolebeviset lige præcis blevet forældet, men opstarten og det daglige liv på VUC er nemt for hende, da hun netop har siddet på skolebænken før.

- Det faglige har altid faldt mig rimelig naturligt – på nær matematik, griner hun og konstaterer samtidig, at det umiddelbart så kan lyde lidt sjovt, at hun vil være finansøkonom. Men faktisk bliver hun endnu mere sikker på drømmen, da hun starter på hf.

- Jeg har bare fundet ud af, at jeg er sindssygt glad for at lege med budgetter, så det bliver den vej, jeg skal. Og det kan godt være, jeg aldrig har været særlig god til matematik, men på VUC har jeg haft en helvedes dygtig matematiklærer, som har fået mig til at forstå tingene. Og der er ingen, der bliver sure, når jeg har stillet 20 spørgsmål og stiller nummer 21, påpeger Mette.

PR-foto credit Med hf-enkeltfag på VUC kan man skræddersy en fuld hf og blive klar til en videregående uddannelse. Sådan har Mette Klovborg Bertelsen gjort det.


Fra stille til selvtillid

Mange af hf-fagene i Glamsbjerg er ifølge Mette kørt som lektieinkluderende, hvilket har givet endnu flere timer til familien. Og da hun ikke har fuldt skema, giver det også mellemtimer på skolen og netop tid til lektier. Alt i alt meget praktisk for en familie med to små børn.

- Jeg har ofte tænkt på, at det optimale ville have været, at jeg havde gjort min uddannelse færdig, inden jeg fik børn. Men på den anden side har hf på VUC givet mig så meget – ikke mindst ro og muligheden for at komme videre. Faktisk har det også givet mig selvtillid. Her er ikke kun helt unge mennesker, men her er også jævnaldrende, og det har givet mig rigtig meget blod på tanden til at sige noget i timerne. Jeg er normalt en meget stille type – men det vil de nok ikke give dig ret i, hvis du spørger på skolen, slutter hun med et smil.

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Nekrolog: Manden med Lamborghinien og arret på venstre håndled

Lokalavisen Assens

Pølsemanden rykkede på havnen: - Det er gået ræddi' godt

Lokalavisen Assens

20+25+30: Tre medarbejdere i to butikker har 75-års jubilæum tilsammen

Lokalavisen Assens

Kommentar: Du må ikke blive sur, Linh...

Lokalavisen Assens

Bettina går forrest, når Aarup holder Lyserød Lørdag: - Folk er virkelig gode til at bakke op

Lokalavisen Assens

Flemløse Biogas, er det en CO2-besparelse?

Lokalavisen Assens

Følelsesladet generationsskifte mellem far og søn: - Det sværeste bliver, at jeg skal give slip

Lokalavisen Assens

Frivillige sætter Solveigs hus i stand i tv-program: - Det er ren og skær næstekærlighed

Lokalavisen Assens

Karina har solgt huse i 20 år - og hun elsker det: - Jeg er ikke typen, der giver op på noget

Lokalavisen Assens

Klumme: Jeg ser 'Landmand søger kærlighed' og 'Gift ved første blik' - og jeg elsker det

Lokalavisen Assens

86-årige Peter er typen, der ikke er bange for at starte forfra: Han laver noget helt unikt - og er også åben for at finde kærligheden

Lokalavisen Assens

Den sidste rest af Skræddernes Ligbærerlaug er stadig synlig i en port i Ladegårdsgade i Assens

Annonce