Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg Friskole: Ny kunst på væggene

Forrest Signe Granhøj Rasmussen, i midten Klara Willems og bagest Tilde Andreasen - alle fra 4. klasse - ved en del af den udsmykning, de selv har været med til at lave. Foto: Anette Hyllested
Elever på Nyborg Friskole har sammen med kunstner Nigel Thomas kreeret kunst på skolens vægge.

Nyborg: Det er svært ikke at blive i godt humør, når blikket falder på udvalgte vægge på Nyborg Friskole. Farvelagte figurer i organiske former og i stærke farver smyger sig nu rundt på væggene, og inde i dem er der livskloge citater.

Formerne er skabt af nogle af skolens elever og lærere i samarbejde med den amerikansk/australske kunstner Nigel Earle Gordan Thomas, som bor i Svendborg. Sammen har de fået skæve ideer, og eleverne har både fået lov til at male på væggene og så at sige skabt skriften på væggen, for det er dem, der har skulle finde på citaterne. Eneste krav var, at citaterne skulle sige noget om deres livsværdier.

Peter Plys er flittigt citeret, men der er også hjemmelavede som "Jeg elsker fodbold, og fodbold elsker mig".

- I er alle født til at være kunstnere - kunsten er at forblive kunstner, som Nigel Thomas udtrykte det til eleverne ved ferniseringen 19. december.

Et af de mange citater. Foto: Anette Hyllested

Hele projektet har kostet 80.000 kroner, og de penge har skolen fået af Lærerstandens Brandforsikrings Kunstsponsorater.

Selve projektet hedder "Barndommens fortællinger", og udover at pynte skolen med livsglæde har formålet også været at øge elevernes bevidsthed om kunst, og hvad kunst kan. Både ord som "forskellighed" og "fællesskab" har også været røde tråde. Det forskellige i og med, at hver elev er unik og kommer med sin egen kreativitet, mens fællesskabet opstod, da bidragene blev samlet til et hele.

Det er eleverne i børnemiljøet, 0. til 6. klasse, og AUT, Alternative Undervisnings Tilbud, som har været inddraget i det store kunstprojekt, som også tæller en installation med elevernes aflagte legetøj.

Nigel Earle Gordan Thomas er også kendt under kunstnernavnet namesEarle. Han bor i Svendborg og har blandt andet dekoreret den flydende dok i Svendborg, og han kreerede installationen "The Forrest" til Tinderbox Festival i Odense i 2017. Foto: Anette Hyllested
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce