Annonce
Melfar Posten

Ydmyge Britta får ugens buket for sine 15 år som vågevagt: - Det har jeg ikke fortjent

Britta Bertelsen (th) får i denne uge "Ugens Buket" på opfordring fra Annie Karen Pedersen (tv). Foto: Jonathan Møller Nielsen
81-årige Britta Bertelsen har gennem 15 år utrætteligt været med til at sørge for, at døende ikke forlader denne verden i ensomhed. Derfor får hun denne uges buket.

Strib: - Det har jeg ikke fortjent, lyder det fra 81-årige Britta Bertelsen.

Hun har lige åbnet sin hoveddør i Strib i den tro, at hun skulle holde et møde med sin veninde og kollega i vågevagten i Middelfart Annie Karen Pedersen. Men Annie havde andre planer.

For Annie har indstillet Britta til Melfar Postens nye initiativ "Ugens Buket", og hun er kommet for at overrække den til Britta.

Annonce

Britta byder fluks både Annie og avisens udsendte indenfor til kaffebordet.

- Jeg sad i går og læste om ugens buket (som Melfar Posten uddelte første gang i årets første uge, red.) og tænkte, at den skulle du have, siger Britta til Annie, men her kom Annie altså veninden i forkøbet.

Annie læser den indstilling, hun har skrevet til Melfar Posten, højt for Britta. En indstilling, der lægger vægt på Brittas 15 års store engagement i Vågevagt Middelfart, som både Annie og de andre frivillige i vågevagten sætter stor pris på.

- Brittas frivillige arbejde har været uvurderligt gennem mange år. Britta er en nærværende og utroligt vellidt kvinde i hele vågevagtsgruppen, læser Annie højt.

Ugens buket

Hver uge uddeler Melfar Posten en flot buket blomster til en særlig person, der har fortjent den.

Én, der er særlig, og som har gjort en særlig indsats for et andet menneske.

Kender du sådan et menneske?  Så send en indstilling til redaktion@melfarposten.dk med en begrundelse for, hvorfor vedkommende fortjener en buket. Ud over din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling. Og så kigger Melfar Posten måske forbi med blomster.

- Tak, Britta, fortsætter Annie, mens hendes stemme knækker.

- For mange års godt samarbejde, dejlige samtaler og god kollegastøtte, får hun fremstammet til Britta, der også må tørre øjnene.

- Det giver mig så meget

Både Britta og Annie var med, da Selvhjælp Middelfart-Fredericia startede vågetjenesten op i Middelfart. Senere er det blevet til et samarbejde med Ældre-Sagen, og tjenesten har udviklet sig fra en lille gruppe frivillige til en tjeneste, der er velkendt og respekteret af plejecentrene og hjemmeplejen i Middelfart Kommune. Det har Britta, ifølge Annie, en stor anpart i. Ikke mindst fordi Britta de seneste 10 år har påtaget sig opgaven med at koordinere med kommunens plejepersonale og lægge vagtplaner for de i dag 25 frivillige tilknyttet tjenesten.

Britta Bertelsen fik "Ugens buket" i denne uge. Blomsterne er fra Blomsterværkstedet Vognsen & Faurholt i Middelfart. Annie Karen Pedersen, der indstillede Britta Bertelsen, fik en gavekurv fra Kring Chokolade. Foto: Jonathan Møller Nielsen

For Britta var vågetjenesten det helt oplagte, da hun i sin tid lod sig pensionere fra en lang karriere som hjemmesygeplejerske i Fredericia, fortæller hun.

- Jeg syntes, at det med at sidde hos døende var noget, jeg virkelig gerne ville, og noget jeg syntes, jeg kunne bruge mit tidligere arbejde til, siger Britta.

For at sætte i relief, hvad der får Britta til gennem 15 år at have dedikeret sig til netop opgaven som vågevagt, nævner hun et eksempel, hvor en mand lå for døden. I den sidste tid sad datteren ved farens side sammen med Britta. Hun sagde hendes og farens fælles minder højt og til sidst sang de en sang.

- Bagefter kunne hun ringe hjem til sin mor og sige: "Du kan tro, at far fik en god død. For Britta og jeg var der." Sådan noget giver jo mig så meget, fortæller Britta.

Annonce

Trapper ned

En af de ting, som Britta også har bidraget med, er at få lagt en etisk linje for vågetjenesten, som ifølge hende selv bygger på ydmyghed og ordentlighed. Hvilket blandt andet vil sige, at vågevagterne ikke skal blande sig i plejepersonalets beslutninger om den døende.

- Britta har brugt meget tid på at sige, hvordan vi som frivillige skal håndtere det. Vi kan jo godt have andre ønsker end det, plejepersonalet vurderer. Men det er ikke vores opgave, siger Annie.

Efter 15 år er Britta dog ved at trappe lidt ned på den frivillige indsats for vågetjenesten. Men den er fortsat i gode hænder hos Annie og de andre frivillige. Og så er spørgsmålet jo, om man kan slippe en så givende del af sit liv?

- Det er da sådan noget, jeg har gået og tænkt over, siger hun.

- Jeg sniger mig nok med til nogle møder for at høre, hvordan det går. Og tager en vågevagt, griner Britta.

Annonce
Melfar Posten

Stressramte Hanne kom ovenpå igen med urgammel bevægelsesform: - Jeg var ikke kommet igennem det uden

Annonce
Melfar Posten

Stor nytårskoncert klar til at slå dørene op trods restriktioner

Annonce
Melfar Posten

Ung præst vender næsen hjemad: - Jeg glæder mig til at slå rod med min kone og børn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Ingelise er guld værd for beboerne på Egebo: - Det er jo bare noget, jeg gør

Melfar Posten

Trygfonden drysser penge ned over Nordvestfyn: Her lander de

Melfar Posten

Mens varmepriserne er eksploderet flere steder i landet: Nordvestfynske fjernvarmekunder får holdt prisen i ro

Melfar Posten

Kan du forudse, hvad der kommer til at ske i 2022: Deltag i Melfar Postens store nytårs-quiz her

Melfar Posten

Kunne du forudse, hvad der skulle ske i 2021? Her er svarene på sidste års nytårsquiz

Melfar Posten

Kommunens nye hjemmeside erstatter 13 år gammel forgænger: Så meget koster den

Melfar Posten

Over halvvejs: Anna Pippi snart på vej mod sin største drøm om at kunne gå

Melfar Posten

Smittetallene er ikke en forhindring: Skøjtebanen åbner, men der går lidt tid endnu

Melfar Posten

Kreativt makkerpar giver ''Byens Bedste Service'': - Nu, hvor vi har vundet, forpligter det

Melfar Posten

Tip fra Bib: Karen Blixen forever

Melfar Posten

Joachim har en skitse over, hvordan man sprænger Lillebæltsbroerne i luften: Nu fylder han 100 år

Melfar Posten

Christians efterskoleår blev til ungdomsdokumentar på DR: - Efterskolen var én stor kreativ proces 24/7

Annonce