Annonce
Nørrebro

‘Besøg På Modersmål’ bekæmper ensomhed hos ældre indvandrere

Ayse (th.) og Sabahat (tv.) er blevet sat sammen i forbindelse med projektet Besøg på Modersmål, som giver de to kvinder mulighed for ar tale deres modersmål kurdisk sammen. Og det har især Ayse haft stor glæde af. - Foto: Verdens Kvinder i Danmark

Siden 2019 har Nørrebro-foreningen Verdens Kvinder i Danmark arbejdet med projektet ‘Besøg På Modersmål’, som skal være med til at bekæmpe ensomheden hos ældre indvandrere på Nørrebro. Foreningen søger nu flere ældre med etnisk minoritetsbaggrund.

Ayse har kurdiske rødder og er dement. Hun kommer jævnligt på Aktivitetscenter Midtpunkt på plejehjemmet Sølund, og her møder hun for første gang sin besøgsven Sabahat Cilgin Amedi.

Da de to kvinder begynder at tale sammen på kurdisk, bemærker personalet, hvordan Ayse bliver meget mere nuanceret i sit sprogbrug på sit modersmål. De finder også nogle kendte kurdiske sange, som Ayse kan teksten til, og den ældre kvinde lyser op ved mødet med Sabahat, som taler hendes modersmål.

Samme aften ringer Ayses datter til Sabahat og fortæller, at hun ikke har set sin mor så glad i lang tid. Hele aftenen har Ayse talt og talt og været begejstret over dagens møde.

Annonce

Flere ældre søges

Mødet mellem Ayse og Sabahat er et af de mange, som projektet Besøg på Modersmål har været med til at få til at ske. Projektet, som er støttet af Fonden Ensomme Gamles Værn, arbejder for at bekæmpe ensomhed hos ældre indvandrere og har siden oktober 2019 dannet 16 par, som kommunikerer på alt fra russisk til arabisk.

Besøgsvennerne i Besøg på Modersmål har forskellige baggrunde. Flere har boet i Danmark i mange år og har dansk statsborgerskab, mens andre er kommet til Danmark for blot et par år siden. På trods af at foreningen Verdens Kvinder i Danmark har skabt kontakt til blandt andet en række plejehjem, er det en udfordring at finde ensomme ældre med etnisk minoritetsbaggrund.

De beder derfor nørrebroere om at tage kontakt, hvis de har kendskab til enlige, ældre indvandrere, som kunne have glæde af projektet. Kontakt kan ske på mail: kontakt@verdenskvinder.dk eller telefonisk 60133396.

Annonce
Annonce
Alarm112

Tre biler på Nørrebro i København blev ramt af skud

Annonce
Annonce
Alarm112

21-årig er fængslet efter drab på syrisk mand på Nørrebro

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Ung mand død efter knivstikkeri på Nørrebro i København

Alarm112

Kilovis af hård narko blev leveret i små æg på søndage

Alarm112

Overvågning udelukker voldtægt af mand i København i juni

Alarm112

Person påkørt af tog på Nørreport påvirker togtrafikken

Alarm112

58-årig sparket og stukket ned med kniv i København

Alarm112

To cyklister affyrer skud mod ung mand på Nørrebro

Annonce