Annonce
Butiksnyt

Kendt kaffekoncept udvider med bageri på Nørrebrogade

Et glad og spændt personale byder kunderne velkommen, når Collective Bakery slår dørene op den 9. april. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Et nyt bageri på Nørrebrogade vil udfordre deres kunder og lave bagværk der komplementerer konceptets kaffe.

Hvis du synes, at navnet Collective Bakery minder om noget, du har hørt før, så er der noget om det. Bag Nørrebros nye bageri står nemlig folkene bag kaffekonceptet Coffee Collective.

De 4 ejere af kaffekonceptet har i årevis drømt om at åbne et bageri, hvor de kunne få mulighed for at udforske bagværk i samspillet med kaffe og samtidig løfte bagværket i deres kaffebarer til samme niveau som deres kaffe. Og der var ingen tvivl - brød-eventyret skulle ligesom deres kaffe-eventyr starte på Nørrebro.

Den helt rigtige lokation

- Vi åbnede vores første kaffebar i Jægersborggade tilbage i 2007. Vi er fra Nørrebro, det er her vi bor, og det er her vi føler os hjemme. Derfor var det også oplagt at starte et nyt eventyr lige præcis her, siger Klaus Thomsen, som er medstifter af Coffee Collective.

Folkene bag Coffee Collective var på udkig efter et produktionsbageri, så de selv kunne levere bagværk til deres seks kaffebarer rundt om i København. Derfor var det ifølge Klaus Thomsen helt perefekt, da lokalet på Nørrebrogade kom til salg. Lokalet indeholdt det efterspurgte produktionskøkken, nem adgang for cykelbude og så ligger det centralt i forhold til Coffee Collectives andre lokaltioner.


Vi kommer til at udfordre folk på deres opfattelse af bagværk. Vores ambition er, at udvikle bagværk der komplementerer de smage, vi har i vores kaffe.

Klaus Thomsen


- Vi er ikke i tvivl om, at der er en stor efterspørgsel efter godt brød i området. Vi har fået utrolig mange tilkendegivelser og dertil skal siges, at der altid har ligget en bager i lokalet, hvilket gør vores tilstedeværelse helt berettiget. Og så findes der ikke rigtig andre bagere tæt på - man skal enten længere ned i Stefanskvarteret eller længere ned af Nørrerogade for at få brød af samme kaliber. Alt i alt så var alle parametre og følelser i tjekboksen hakket af med placeringen her, fortæller Klaus Thomsen.

Annonce

Brød med omtanke

Helt grundlæggende for projektet er at bruge nogle af de erfaringer, som Coffee Collective har gjort sig med at handle direkte med kaffebønder og samarbejde om kvalitetsudvikling og overføre det til brødverdenen. Derfor har de i de sidste måneder haft travlt med at besøge kornbønder og møller i Danmark og finde leverandører af krydderier og nødder.

Der bliver ikke slappet af i det nyistandsate produktions-køkken hos Collective Bakery på Nørrebrogade. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Sammen med teamet i Coffee Collective har stifterne ydermere brugt tid på at teste, udvikle, bage og smage på bagværk, mens det også sideløbende er blevet leveret og testet i kaffebarerne. Ikke meget bliver efter sigende overladt til tilfældighederne.

- Vi kommer til at udfordre folk på deres opfattelse af bagværk. Vores ambition er, at udvikle bagværk der komplementerer de smage, vi har i vores kaffe. Vi vil stadig lave de simple ting rigtig godt. Altså det vi mener er den helt rigtige croissant og den helt rigtige surdejsbolle. Det får vi lov til nu, og det er fedt, siger Klaus Thomsen.

Hos bageriet kan man finde alt fra croissanter, surdejsbrød og -boller, kernerugbrød og cookies. Men der er også et par lidt mere specielle ting på menuen.

Afslutningsvis understreger Klaus Thomsen, at det for ham er vigtigt, at folk får en holistisk oplevelse, når de træder indenfor. For som han siger, så kan de bruge nok så meget energi på at nørde og lave god kaffe og tilmed lave verdens bedste brød, men hvis man som kunde ikke får et smil med på vejen, så falder det hele til jorden. Det skal være en helhedsoplevelse at komme i deres bageri såvel som på en af deres kaffebarer.

Collective Bakery har første åbningsdag den 9. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce