Annonce
Odder Avis

Replik: Parkeringsstrategi for Hou er byplanlægning fra 1970'ernes Danmark

"Hou er ikke en trædesten for Samsø. Det er ikke Odder Kommunes opgave at servicere en anden kommune med parkeringsfaciliteter. Folk kan udmærket komme til events som f.eks. Samsø Festival uden at have en forventning om, at man kan smide sin bil i Hou", skriver Brian Bang. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: Når man læser parkeringsstrategien for Hou eller mangel på samme, kan man blive i tvivl, om det er arkivmateriale omhandlende byplanlægning fra 1970'ernes Danmark, eller om vi vitterligt er i år 2021.

Odder Kommune har for nylig sendt parkeringsstrategien i fire ugers høring. Strategien, hvis man da kan kalde det en strategi, går ud på at vise alle de steder i Hou, hvor det er muligt at anlægge en parkeringsplads.

Der er ikke et træ, ikke en busk, ikke en lille forårsblomst tilbage, efter kommunen malerisk har indtegnet mulige parkeringspladser i byen.

Annonce

Hou har ikke brug for parkeringspladser, men derimod at alle eksisterende grønne åndehuller i byen bevares og gerne udbygges.


I alle danske byer i dag er der fokus på ikke at få biler ind i byen, men at få dem ud af byen.

Brian Bang


I alle danske byer i dag er der fokus på ikke at få biler ind i byen, men at få dem ud af byen.

Se på Aarhus - måske kan du huske diskussionerne fra dengang, man ville fritlægge åen og gøre Store Torv bilfri uden parkeringspladser. Der var et ramaskrig, byen ville uddø som minimum. I dag har Aarhus en af de stærkeste befolkningstilvækster i Danmark.

Eller se på den nye Samsø-færge til Aarhus - får det Aarhus til at komme med tegninger om parkeringspladser her, der og alle vegne? Nej, selvfølgelig ikke.

Tværtimod går Aarhus den modsatte vej og har for et halvt år siden yderligere indført betalingsparkering i hele byen.

Hou er ikke en trædesten for Samsø. Det er ikke Odder Kommunes opgave at servicere en anden kommune med parkeringsfaciliteter.

Folk kan udmærket komme til events som f.eks. Samsø Festival uden at have en forventning om, at man kan smide sin bil i Hou.

Det kræver blot et minimum af logistisk forberedelse, f.eks. kan man tage tog og bus, blive kørt af familie og venner eller tage en taxi.

Vi skal bevare Hou som den grønne oase smukt beliggende ved havet til gavn for dem, som bor her, og dem, som måtte flytte hertil, og have fokus på at skabe en endnu smukkere og grønnere by med livskvaliteten i højsæde.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Så står studenterne på spring

Annonce
Annonce
Odder Avis

Fem hurtige om kommuneplanen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Odder Avis

Otte pletskud præmieret

Odder Avis

Sur smiley til restaurant i Odder

Annonce