Annonce
Erhverv

Slangetæmmer i Klimakvarteret: Se hvilket festtøj som  Antoine kan få ud af cykelslanger

Antoine Delaire omdanner cykelslanger til butterfly. Foto: Aleks Jakobsons
Tusindvis af cykelslanger bliver hver dag smidt ud, men hvorfor ikke omdanne slangerne til butterfly? tænkte Antoine Delaire, som har startet sin egen produktion.

Det er miljøvenligt og sundt at cykle, men der er en biting: Der bliver smidt masser af cykelslanger ud, når din cykel er punkteret og en tur hos cykelhandleren.

- Cykelhandlerne reparerer ikke længere slangerne, det er for tidskrævende, og jeg er nået frem til, at hver enkelt cykelhandler smider 10-20 slanger ud om ugen, fortæller Antoine Delaire, som bor på Ydre Østerbro og dermed også i Klimakvarteret.

Og bæredygtighed er noget, som står hans hjerte nær. Han begyndte derfor at spørge cykelhandlere på Østerbro, om han måtte få de cykelslanger, som ellers skulle smides ud. Svaret var positivt, og så begyndte Antonie Delaire at undersøge, hvad cykelslanger kan bruges til, efter de er taget ud af cyklerne.

Annonce

På internettet fandt ham frem til lidt af hvert, men særligt en idé fristede ham: At gøre gummiet fra cykelslanger til butterfly - eller 'bow ties' som Antonie Delaire betegner dem som.

- Mange benytter cykelslanger som smykker, men jeg fandt frem til, at 'bow ties' var en god idé. Det ligner læder, og det er holdbart materiale, og det kan laves meget klassisk og elegant, siger han.

Lokalt og bæredygtigt

Han gik i gang i begyndelsen af 2020, og så skete der noget andet, som har påvirket os alle sammen, men også fik ham til at skrue endnu mere på projektet.

- Da jeg fik idéen, så ramte coronaen. Jeg så tænkte jeg, at jeg ville støtte lokale forretninger, både på Østerbro, men også danske virksomheder i det hele taget, fortæller han og udover, at det er så lokalt som muligt, har produktionen også skulle være så bæredygtig som mulig i det hele taget.


Tingene behøver ikke at komme fra Kina, vi kan også støtte den lokale økonomi, og jeg har altid interesseret mig for, hvordan man kan gøre en forskel for miljøet


Antonie Delaire fremhæver blandt andet stoffet midt på butterflyen, som giver beklædningen en særlig finesse. Stoffet har han fundet i lokale genbrugsbutikker, akkurat som æskerne til 'bow ties' er af genbrugspap, og stemplet til produktet er udført af en forretning i Nordre Frihavnsgade.

- Jeg synes, at coronatiden har åbnet øjnene for os. Tingene behøver ikke at komme fra Kina, vi kan også støtte den lokale økonomi, og jeg har altid interesseret mig for, hvordan man kan gøre en forskel for miljøet, siger han.

Annonce

Også nøgleringe

Det bæredygtige går også igen på det sociale område. Han lader Huset Venture producere og tøjet. Det er socialøkonomisk virksomhed, som har ansatte med reduceret arbejdsevne.

- Jeg drømmer om at udvikle produkter, der kan bidrage med at gøre en forskel, siger han og nævner, at der også laves butterfly til børn, som blandt andet hans egen tre-årige søn Auguste kan gå med.

Sådan en butterfly kan komme ud af cykelslange og stof fra genbrugsbutik. Foto: Sefoeli

- Når vi opdrager nye generationer, skal vi være opmærksomme på, hvordan vi lever, understreger han og anser det som særdeles vigtigt, at børn lærer om genbrugstanken fra små af.

Og det er ikke kun butterfly, som han har på hylderne. Han er også begyndt at producere nøgleringe af cykelslanger tilsat metalringe, som bliver genbrugt.

Annonce

Sefoeli skal vi det

Antonie Delaire får produceret sine produkter under firmanavnet Sefoeli. Det navn stammer fra hans første tid i Danmark, som han kom til fra Frankrig for femten år siden.

- Jeg kan huske, at 'selvfølgelig' var et af de første ord, som jeg lærte på dansk på sprogskolen, og det er stavet, som mange udlændinge udtaler det første gang. Og så handler det også om at spørge folk, om de vil gøre en forskel? Selvfølgelig! lyder det retoriske svar fra ham.

Engagementet med at få nye produkter ud af gamle cykelslanger er et fritidsprojekt. Til daglig arbejder Antonie Delaire som salgsmedarbejder i designfirmaet Menu, der ligger i Nordhavn.

- Det er et projekt, som jeg laver i min fritid ved siden af arbejdet. Jeg ved ikke, hvad det bliver til på længere sigt. Jeg gør det ikke for at tjene penge,  Jeg gør det ud fra et bæredygtighedsprincip og for at støtte det lokale forretningsliv, understreger han.

Antoine Delaire

- Stammer fra Bordeaux-området i Frankrig og har boet i Danmark i 15 år - heraf de seneste 8 år på Østerbro, først på Indre og nu på Ydre Østerbro

- Han er uddannet i salg og markering på CPH Business Academy. Han arbejder i designvirksomheden Menu i Nordhavn

Han er gift med Izabela, som har polsk baggrund og arbejder i Finansministeriet, sammen har de sønnen Auguste på tre år og hunden Grundtvig

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce