Annonce
Randers Onsdag

Biodiversitet midt i Randers: Levende Sommer i Rådhushaven

- Rådhushaven er et vigtigt, tilbagevendende byrumstiltag for city, siger Mette Bræmer-Jensen, citychef i Randers City Forening. I år kan man, udover at nyde et ophold i Rådhushaven, også lære om vild natur og hvad man kan gøre for at øge biodiversitet i sin egen have. Arkivfoto: Frank Pedersen
Levende Sommer i Rådhushaven bliver i år endnu mere tro mod den virkelige og vilde natur til nydelse og læring.

Randers: Rådhushaven er et samarbejde mellem Randers Kommune og Randers City Forening, som udgør Levende Sommer. I år er det muligt at opleve den vilde natur lige midt i Randers City, når Levende Sommer åbner Rådhushaven fredag 4. juni.

Årets tema for Levende Sommer er en naturtro Rådhushave, der har naturen som et forbillede, alle frit kan benytte sig af. Rådhustorvet forvandles nemlig til en grøn oase med skov, mose, strandeng og regnvejrsbed, når ’Biodiversitet og vild natur’ har sat overlæggeren.

Det skriver Randers City Forening og Randers Kommune i en fælles pressemeddelelse, der fortsætter:

Annonce

Rådhushaven skal skabe positiv forundring, levendegøre sommeren og bylivet, men også være et område, hvor man kan blive klogere på biodiversitet og forhåbentlig få lyst til at gå i gang med det vigtige område, som biodiversitet er, i sin egen have.

Rådhushaven skal selvfølgelig også være et sted for ophold, afslapning, oplevelse og nydelse i et ’by/natur-miljø’.

Biodiversitet og vild natur

Rådhushaven indrettes i områder efter velkendte steder fra den virkelige natur. Skov, mose, strandeng og regnvandsbed, hvor hovedingrediensen er forskellige planter, hvorved biodiversiteten kan øges, og den vilde natur skabes.

Desuden er det at højne biodiversiteten i overensstemmelse med verdensmål nummer 15, som indebærer at bekæmpe tab af biodiversitet.

- Vi håber, at vi med dette års tema og indretning for rådhushaven kan være med til at sætte fokus på det vigtige område, biodiversitet. Mange insekter er jo desværre ved at uddø, blandt andet fordi vi gøder vores haver for meget og generelt ikke giver blomstrende urter lov til at etablere sig. Vi håber også, det kan forundre og ændre holdning for gæsterne, som forhåbentlig kan få lyst til at gå hjem og lade græsset gro i nogle områder og etablere en vild blomstereng, siger Line Heydorn Thorsager, midtbykoordinator i Randers Kommune.

Annonce

Vandmiljø Randers formidler

Et regnvandsbed i haven kan sikre ens bolig og have mod skader fra regnvand. I fremtiden vil der falde mere regn i Danmark, og et lille bed kan effektivt sikre dig. Derudover dannes nyt grundvand, som giver insekter og bier et hjemsted.

Du kan møde repræsentanter fra Vandmiljø Randers i Rådhushaven hen over sommeren, hvor de fortæller om sådan et projekt og effekten heraf.

Årets tema for Levende Sommer er en naturtro rådhushave, der har naturen som et forbillede, alle frit kan benytte sig af. Rådhustorvet forvandles nemlig til en grøn oase, med skov, mose, strandeng og regnvejrsbed, når ’Biodiversitet og vild natur’ har sat overlæggeren. PR-foto

Du kan også læse mere om, hvad et regnvandsbed er, og hvordan du kommer i gang hjemme ved din bolig på de opstillede infoskilte i Rådhushaven.

Annonce

Live musik med lokale musikere

Der bliver også rig mulighed for at mærke den levende sommerstemning, nyde sin ferie og slå sig ned, når Rådhushaven fyldes med musik og behagelige ørehængere. Der er live musik med lokale sangere og musikere, lørdage fra 12. juni og onsdage fra 30. juni.

Mens mor og far nyder musikken og måske en forfriskning, vil der onsdag i uge 29 og 30 være leg i Rådhushaven for børnene.

- Det er vigtigt, at Rådhushaven kan skabe en stemning, som giver vores gæster lyst til at være i den og bruge den. Både til hygge, oplevelser- og i år også til læring, i form af den formidling vi gør omkring vild natur, biodiversitet og vand i haven. Mange holder jo ferie i den periode, haven er tilgængelig, derfor skal der også være nogle oplevelser i form af live musik, som selvfølgelig er gratis for alle gæster, siger Mette Bertelsen, eventchef, Randers Kommune.

Annonce

En pause fra shoppingen

Rådhushavens område er til en pause i shoppingturen, drikke en kaffe to-go, en kold øl, spise sin frokost eller nyde en is. Stedet kan også bruges til solbadning, afslapning og som en ’have i byen’ for dem, som bor i city. Ikke mindst er den en vigtig etablering for hele fornemmelsen af udvikling i byrummet i Randers city.

- Rådhushaven er et vigtigt, tilbagevendende byrumstiltag for city. Det er vigtigt for vores lokale gæster at opleve, at byen forandrer sig i sæsonerne, på samme måde som julebelysningen. Men også vigtigt for sommerens mange turister, som forhåbentlig får en positiv oplevelse med herfra. Haven er også vigtig for vores butikker og spisesteder, som oplever, at gæsterne opholder sig i længere tid, når de bruger haven som pause i shoppingen og nyder en kaffe eller is, siger Mette Bræmer-Jensen, citychef for Randers City Forening.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Sommerferiefoto: Vær med i konkurrencen om et gavekort på 2000 kroner til Bilka Randers

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

At fotografere giver Britta et nuanceret syn på den verden, hun færdes i

Randers Onsdag

Syv gode råd til bedre fotos

Randers Onsdag

Man kan altid lære nyt, når man fotograferer

Randers Onsdag

Udetræning er et hit på Randers Sundhedscenter

Randers Onsdag

Kig op: Ny øl skuer ud over Justesens Plæne

Langå

Fakta under ombygning: Karina glæder sig til at præsentere en helt frisk butik

Randers Onsdag

Boligprojekt på Helstedgård må vente: Sporbyen kommer i første række

Randers Onsdag

Råby genopliver Mølleløbet efter 30 år: Christian Degn får chancen for at forbedre sin tid

Randers Onsdag

De unge vil præge årets Folkemøde Randers

Randers Onsdag

Folkemøde vil give nyt byråd ideer til borgerinddragelse

Randers Onsdag

Sommerferiefoto: Vær med i konkurrencen om et gavekort på 2000 kroner til Bilka Randers

Randers Onsdag

Sommeren er fyldt med oplevelser i Randers City

Randers Onsdag

Få en bivenlig have

Randers Onsdag

Det summer af liv over Underværket

Randers Onsdag

Så er regnvandsbassinet i sving: Det indvies dog først helt officielt i Randers Festuge

Randers Onsdag

Sommerferiefoto: Vær med i konkurrencen om et gavekort på 2000 kroner til Bilka Randers

Randers Onsdag

Brostedet er kronjydernes nye mødested midt i naturen

Randers Onsdag

Ugens højdepunkt: En cykeltur gennem Randers

Randers Onsdag

Kvart million til padeltennis fra Salling Fondene: Så kan byggeriet godt gå i gang

Randers Onsdag

Intern møbelgenbrug indviet i Randers

Randers Onsdag

Løb eller gå med i Randers City Stafet

Annonce