Annonce
Randers Onsdag

Fra lagerarbejder til kapelmester og instrumentmager

Kaj Petersen med sin hjemmebyggede "mandotar" - en kombineret mandolin og guitar, med to gribebrætter og to sæt strenge monteret på én krop. Med den kan han lynhurtigt skifte fra det ene instrument til det andet. Foto: Annelene Petersen
Kaj Petersen bygger selv sine instrumenter hjemme i kælderen.

Randers: - Det er min mandotar. En kombineret mandolin og guitar.

Kaj Petersen viser ganske stolt et helt specielt musikinstrument frem: Et hjemmebygget strengeinstrument, der er udstyret med både en guitarhals og en mandolinhals, hver med sit tilhørende strengesæt. Kaj Petersen har nemlig i en årrække hygget sig med at arbejde som selvlært instrumentbygger. Udover at bygge nye guitarer hygger han sig med at reparere instrumenter.

Instrument-byggeriet foregår i et lille værksted under Kaj Petersens villa i nordbyen. I kælderen er også det øvelokale, hvor "Kaj & Stjernerne" mødes hver onsdag. Desuden er der blandt andet et lille lydstudie, hvor der indspilles musik.

Annonce

Spillede til enkeballer

Kaj Petersens vej ind i musikken gik via efterskolen i Bælum, hvor en af hans kammerater sad og klimprede på en guitar. Kaj Petersen fik lært de første fire akkorder, og efterhånden blev der dannet et band på skolen, inspireret af skolens forstander.

Senere blev Kaj Petersen, der stammer fra Havndal, aktiv som festmusiker og spillede i orkestret Panda.

- Til enkeballer og kroballer og den slags, fortæller Kaj Petersen.

Gennem hele hans voksne tilværelse har musikken ”kun” været en fritidsfornøjelse. Kaj Petersen har gennem mange år været lagerarbejder og truckfører på forskellige virksomheder, blandt andet Engsko, Neopac, Caravelle og Brdr. Dahl, hvor han nåede at få svendebrev som logistikassistent.

- Jeg har to børn og har jo tudet deres ører fulde om, at de skulle få sig en uddannelse. Men jeg havde aldrig selv fået papir på, hvad jeg kunne, fortæller Kaj Petersen.

Annonce

Et hyggeprojekt

Han havde sine sidste fem arbejdsår på Underværket, hvor han var projektleder.

Udover instrumentbyggeriet er det samværet omkring musikken, der er det primære. ”Kaj og Stjernerne” er stadig et hyggeprojekt.

- Jeg havde ikke tænkt på det på forhånd. Men det er sådan, at hvis man ikke skal ud og spille for andre, så er det lidt ligegyldigt, om man får det lært ordentligt eller ej. Vi er enige om, at vi skal altså have det lært ordentligt, have det til at lyde rigtigt, for der er jo nogen, der skal høre på det, siger Kaj Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce