Annonce
Randers Onsdag

Iværksætter af vandrørslamper: - Det er vildt fedt, at vi skal til DM

Lisbeth Grove Mikkelsen og Cecilie Grace skal til DM i entreprenørskab med deres firma Wallpipe, der blandt andet laver lamper af gamle vandrør. Arkivfoto: Annelene Petersen
Går det godt for de to iværksættere bag firmaet Wallpipe, står den på EM-deltagelse. "Vi går efter at vinde. Vi skal da tro på det", lyder det fra idémageren Lisbeth Grove Mikkelsen fra Randers.

Randers: En gang imellem kigger Lisbeth Grove Mikkelsen og Cecilie Grace på hinanden og spørger: "Sker det her lige nu, eller vågner vi lige om lidt?"

Det fortæller Lisbeth Grove Mikkelsen fra Randers om, hvad der er sket, fra hun fik en bogstaveligt talt lys idé, og til den blev udtaget til DM i entreprenørskab. Ideen handler om fremstilling af en lampe af brugte vandrør.

Hun har sammen med studiekammeraten fra Erhvervsakademi Dania i Aaarhus dannet firmaet Wallpipe, der laver flere forskellige produkter af gamle vandrør.

Ideen fik hun sidste år, da hun stod og manglede en lampe derhjemme og selv kreerede en af udtjente vandrør.

Allerede i september 2018 gik hun sammen med Cecilie Grace og videreudviklede ideen, i februar åbnede de firmaet, og 29. maj skal de til DM i entreprenørskab på Børsen i København.

- Det er helt vildt fedt. Både at vi er nået hertil og skal til DM, men det er også lidt uvirkeligt, at det er gået så hurtigt. Vi går efter at vinde, vi skal da tro på det, siger Lisbeth Grove Mikkelsen, der ikke er bange for at jinxe det ved at sige højt, at de går efter DM-titlen.

Makkerparret håber på med tiden at kunne komme til at leve af at lave gamle vandrør om til ting i hjemmet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Har meldt sig til Løvens Hule

De har allerede udviklet videre på deres bæredygtige genbrugsidé og lavet tøjstativ af vandrør, men også flere ting er på vej til makkerparrets website.

- Vi gør meget i at slå på bæredygtighed. Jernet fra vandrørene er uforgængeligt og genbruges igen og igen, træet, vi bruger til fatninger, er FSC-certificeret, og pærerne, vi anvender, er LED-pærer. Vi tænker også i at CO2-reducere ved at bruge leverandører fra Randers eller så tæt på fra Randers som muligt, ligesom vi udelukkende bruger danske produkter. Vi undersøger også, at leverandørerne, vi handler med, har deres produkter i orden, siger Lisbeth Grove Mikkelsen.

De to iværksættere skal i øvrigt i praktik i deres egen virksomhed og forventer sig meget af Wallpipe i fremtiden. Håbet er, at de vil kunne leve af det, når de er færdiguddannede til januar.

- Men måske skal vi tage et deltidsjob ved siden af til at begynde med, siger Lisbeth Grove Mikkelsen.

De to har i øvrigt også lige sendt deres forretningsplan ind til Løvens Hule.

- De tre minutters fremlægning på tv kan jo blive guld værd, og brandingen er helt i top i det program, siger Lisbeth Grove Mikkelsen, der ikke lægger skjul på, at en eller flere investorer er kærkomne til at søsætte deres store drøm om at kunne leve af at genbruge vandrør.

Onsdag 29. maj vil det vise sig, om iværksætterne bliver udtaget til EM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Sprog-diplom til Paderup-elev

Randers Onsdag

Jesper Nielsen er frivillig ved Børns Vilkårs landsindsamling: Det er vigtigt at hjælpe børn og unge, der er kommet i klemme

Annonce