Annonce
Randers Onsdag

Kirstine er Årets frivilligleder i Randers

Kirstine Bak Winther fra Randers gymnastiske Forening er kåret som Årets frivilligleder. Privatfoto
15 års frivilligt arbejde som træner og koordinator i Randers gymnastiske Forenings rytme & danse-afdeling har givet Kirstine Bak Winther en række sociale kompetencer - og nu også prisen som Årets frivilligleder i Randers.

Randers: Kirstine Bak Winther fra Randers gymnastiske Forening (RgF) blev mandag i sidste uge kåret som Årets frivilligleder ved Frivilligværket Randers’ awardshow, hvor der blev uddelt priser i 10 kategorier.

Kirstine Bak Winther blev nomineret til frivilligleder-prisen på baggrund af, at hun i RgF er træner for et dansehold for 12-16 årige samt koordinator for hele rytme & danse-afdeling og de tilknyttede instruktører.

- Jeg var utrolig stolt over at blive nomineret, for jeg lægger mange timer i det frivillige arbejde, siger Kirstine Bak Winther, der fortæller, at det betyder ekstra meget at hun blev nomineret af en, hun arbejder tæt sammen med i RgF.

Annonce

- Hun ved, hvad jeg laver i foreningen og hvor meget det kræver, fortsætter hun.

Som træner for danseholdet bruger Kirstine Bak Winther i gennemsnit to og en halv time på forberedelse og undervisning i forbindelse med den ugentlige træning.

Dertil kommer, at hun som koordinator bruger mange timer som medlem af det udvalg, der før hver sæson beslutter, hvilke hold der skal tilbydes i RgF-regi og hvordan haltiderne kan fordeles bedst muligt.

- Desuden står jeg for vejledning af rytme & danse-instruktørerne samt rekruttering og oplæring af nye, siger hun.

Fedt og et stort ansvar at få sit eget hold

Kirstine Bak Winther har selv lavet frivilligt arbejde i RgF i 15 år. Hun begyndte som hjælpetræner og fik hurtigt ansvaret som træner for sit eget hold. De seneste syv år har hun haft dobbeltrolle som både træner og koordinator.

Nominering af Kirstine Bak Winther

Kirstine fortjener at blive årets leder, fordi hun som koordinator for Rytme & Dans-afdelingen i RgF laver et kæmpe stykke arbejde.

Ved hver sæsonopstart holder hun nøje øje med antallet af tilmeldinger, som hun sammenligner med de tidligere år og dermed vurderer, hvilke hold, der skal være ekstra fokus på og laves mere reklame for.

Derudover gør Kirstine også en stor forskel i arbejdet med vores instruktører. Kirstine gør et kæmpe stykke arbejde for foreningen og for instruktørerne.

Hun sørger altid for at være på god fod med alle instruktørerne og vil altid gerne snakke med dem. Hun kender sine instruktører i afdelingen og sørger altid for at få koordineret, så alle hold bliver set og besøgt af min. en af udvalgsmedlemmerne.

Hun er sindssygt dygtig instruktør selv, og så brænder hun virkelig for foreningsarbejdet og rytmegymnastikken. Kirstine fortjener at blive årets frivilligleder.

Med sin mangeårige erfaring som frivillig, er hun meget bevidst om at udover, at børnene og de unge skal have gode oplevelser på Rgfs rytme & danse-hold, er det vigtigt for rekrutteringen, at instruktørerne føler, at de selv får noget ud af at lave frivilligt arbejde i foreningen.

- I RgF gør vi meget ud af at tilbyde vores dygtige unge gymnaster, at de kan blive hjælpetrænere og senere selv træne hold, siger Kirstine Bak Winther, der husker, hvordan hun som yngre syntes, det var fedt at få tilbuddet om at være hjælpetræner.

- Og selv om jeg blev meget stolt over, at jeg som 13-14 årig blev spurgt, om jeg ville være instruktør for mit eget hold, følte jeg det også som et stort ansvar at skulle stå for planlægning samt at skulle give den bevægelsesglæde, jeg selv havde, videre til andre, fortsætter hun.

Annonce

Frivilligt arbejde giver sociale kompetencer

I hendes første år som frivillig i RgF, havde Kirstine Bak Winther fokus på at videregive glæden ved at bevæge sig. I de senere år er fokus skiftet til at give glæden ved at lave frivilligt arbejde videre til de unge instruktører, når de står med deres eget hold.

- Nu brænder jeg for at få hele afdelingen til at virke, siger Kirstine Bak Winther, der ikke selv mener, at hun som ingeniør direkte kan omsætte sin erfaring som frivillig i RgF til sit arbejdsliv.

- Men som en social kompetence, har det at være frivillig givet mig rigtig meget. I RgF har jeg mødt mange forskellige slags familier og mange forskellige børn og unge. Dertil kommer, at jeg har lært at turde at stille mig op foran en forsamling og gå forrest. Bare det at planlægge en træning eller styre et møde i gymnastikforeningen, har givet mig personlige erfaringer, jeg har kunnet bruge i andre sammenhæng – også i mit arbejdsliv, fortsætter hun.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Orgelkoncert i Langå Kirke

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Ny city-formand: Vi skal have en mere levende midtby

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Kæmpebygning i nordbyen solgt til udenlandsk investor for 110 millioner kroner: Køberen ejer i forvejen flere randrusianske ejendomme

Randers Onsdag

Kom og smag på Danmarks bedste: Fritidsmejerister laver nougatis i gourmet-særklasse - som i de gode gamle dage

Randers Onsdag

Randers midtby har kogt høst, efterår og halloween sammen i en cocktail - resultatet er temmelig (u)hyggeligt

Randers Onsdag

Rema 1000 med kæmpe p-plads kan stå klar til sommer - hvis byggetilladelsen altså når igennem kommunens travle afdeling

Randers Onsdag

Houmedens guldsmed går på pension som 80-årig: - Nu skal jeg giftes, og så flytter vi til Thailand

Randers Onsdag

Det går ad H til i Afghanistan - og det får randrusianerne i traveskoene og til at spytte i indsamlingsbøssen

Randers Onsdag

Heidi rykkede hellere selv en tand ud end hun ville tage til tandlæge

Randers Onsdag

Tandlæge Siw Nielsen bruger samtale og tryghed mod tandlægeskræk

Randers Onsdag

Ledige lokaler lige ned til Randers' nye instagram-venlige lokation: Café eller restaurant vil kræve særtilladelse

Randers Onsdag

Kirsten Marie fik fjernet uheldig skiltning på hundredårig bro i 2019: Nu er skiltene tilbage

Randers Onsdag

Plantorama satser stort i Randers: Vokser med 2200 kvadratmeter under tag

Randers

Mikkel var lærling, men blev én af dem, som Danish Crown-ledelsen ringede til: - Jeg fik en mail om, at jeg havde vundet

Randers Onsdag

Lisabet har forvandlet det tunge i sit liv til at hjælpe andre

Randers Onsdag

Kirstine er Årets frivilligleder i Randers

Randers Onsdag

Benny er vinder af Randers Onsdags Sommerfotokonkurrence

Randers Onsdag

Hørte du også weekendens hovedpinegivende hyletone? Pernille måtte opgive bådovernatningen - den første forklaring holdt ikke vand

Randers Onsdag

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Randers Onsdag

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers Onsdag

Teresa knokler 12 timer om dagen for at få ny delikatesseforretning klar til efterårsferien: - Vi skal have sol og varme til Randers

Randers Onsdag

Majken Strand forkæler kunderne i Maak med intimmøde med Instagram-stjerne

Randers Onsdag

Josefine viser vejen til et bedre liv ved at dele sit eget på Instagram

Annonce