Annonce
Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Gitte Hansen - også kendt som bagenørden - skal nu til at nørde endnu mere, idet hun går ned i arbejdstid for at få mere tid hjemme i køkkenet og ved sin computer. Privatfoto
Læserne er tilsyneladende vilde med bagenørdens opskrifter, så nu har Gitte Hansen fået nedsat sin arbejdstid med to dage om ugen, så hun kan arbejde endnu mere intenst med sin blog.

Randers: Bibliotekar Gitte Hansen, Haslund ved Randers, der er kvinden bag bloggen nogetiovnen.dk, og som af mange er bedre kendt som ”bagenørden”, sætter nu endnu flere kræfter ind på at passe, pleje og udvikle sin blog.

For lidt over et år siden fik hun nedsat sin arbejdstid med en dag om ugen for at kunne blogge endnu mere, og nu går hun yderligere ned i tid, så arbejdstiden på Randers Bibliotek nu er på 24 timer om ugen.

- Så nu har jeg to ugentlige dage fri fra arbejde, hvor jeg kan hellige mig arbejdet med bloggen, fortæller Gitte Hansen, der udover at dele sin madlavning via sin blog også hver uge i nogle år har serveret et udvalg af sine opskrifter i Randers Onsdag.

Annonce

Bloggen på internettet har udviklet sig kraftigt siden starten, og i dag har bagenørdens hjemmeside så mange besøgende, at der også følger reklameindtægter med i et omfang, så det kan finansiere den lønnedgang, der følger med den nedsatte arbejdstid på biblioteket.

To store passioner

- Både mit arbejde og mit bloggerliv er mine helt store passioner. Jeg nyder hvert sekund både i mit ”civile” job og som ”blogmutter”, og jeg vil gerne begge dele. Men når jeg går ind i noget, vil jeg gerne gøre det 120 procent, og jeg har haft en følelse af at brænde mit lys i lidt for mange ender og altid halse lidt efter. Derfor tog jeg en snak med min arbejdsgiver og mødte heldigvis opbakning fra min chef. Jeg er så glad for, at jeg fik mit ønske opfyldt, så jeg nu kan få det bedste fra begge mine to verdener, erklærer Gitte Hansen.


Det var grænseoverskridende første gang, da ”hele verden” kiggede med på min middagstallerken.

Gitte Hansen, blogger og bibliotekar


Så sådan blev det.

I foråret går nogetiovnen.dk ind i sit tiende år, og bloggen har udviklet sig sådan, at der er næsten én million månedlige besøg og over 1,2 millioner månedlige sidevisninger.+

Annonce

Stolt, glad – og paf

- Det er helt vildt, og jeg er både stolt og glad – og faktisk en lille smule paf. Bloggen har vokset sig så kæmpestor, at det overgår min vildeste fantasi, erkender Gitte Hansen.

Hun har altid været vild med bagning og madlavning, elsker at være kreativ i sit køkken, at eksperimentere og at finde på nye lækkerier.

Bloggen blev til i foråret 2012 på opfordring fra en Facebook-veninde, som Gitte Hansen delte en opskrift med.

- Og det var jo smart. Så ville jeg jo også nemmere selv kunne finde tilbage til opskrifterne, fandt Gitte Hansen dengang.

Så var der pludselig en hel masse teknik, som Gitte Hansen skulle til at sætte sig ind i.

- Og så var det da også lidt af en overvindelse, at privatsfæren pludselig blev offentlig, så alle kunne læse med. Det var grænseoverskridende første gang, da ”hele verden” kiggede med på min middagstallerken, husker Gitte Hansen.

Bagenørden

Gitte Hansen driver mad- og kagebloggen ”Noget i ovnen hos Bagenørden”- en velbesøgt blog, der hver måned har 700.000 besøg og over en million sidevisninger.

Du finder bloggen på https://nogetiovnen.dk

"Noget i ovnen" findes også som app med over 1400 opskrifter. Den kan købes i App Store og i Google Play.

Gitte Hansen bor i Haslund, er gift med Bo på 24. år og har to voksne børn.

Til daglig kan du møde Gitte Hansen på Randers Bibliotek hvor hun arbejder som koordinator og bibliotekar med fokus på digital betjening, webformidling og publikumsbetjening.

I fritiden nyder Gitte at bage, læse krimier og sætter stor pris på familieliv, natur og fritidslivet i sommerhuset i Fjellerup.

Men bloggen kører, og antallet af besøgende bare stiger og stiger. Og med stigende reklameindtægter kom muligheden for yderligere nedsat arbejdstid på biblioteket.

Via bloggen og via dens Facebook-side er Gitte Hansen i dialog med sine læsere.

- Jeg får rigtig mange kommentarer. Det gør mig både stolt, glad og benovet, og jeg gør, hvad jeg kan for at følge med og besvare de henvendelser, jeg får, fortæller Gitte Hansen.

Hun er også tidligere – før coronaen – taget ud for at holde foredrag om sin blogger-virksomhed.

Annonce

Vi har kun det ene liv

- Mit arbejdsliv på biblioteket gør, at jeg fortsat vil kunne møde bibliotekets herlige brugere og mine skønne kolleger, og at jeg fortsat kan få de biblioteksfaglige udfordringer, jeg stadig sætter så stor pris på. Og på ugens andre to dage kan jeg give den gas i blog-sammenhæng. Jeg vil fortsætte med at kigge tilbage i opskriftsarkivet og med at søgemaskine-optimere min blog, men med mere tid til bloggen vil jeg også have bedre mulighed for at kigge frem og udvikle bloggen yderligere. Jeg har mange ideer, og nu skal jeg i gang med at realisere dem, fortæller Gitte Hansen.

- Vi har jo kun ét liv, og efter at jeg er blevet 50, er jeg blevet lidt mere opmærksom på at lytte til mit indre og mærke efter, hvad det er, jeg har lyst til, og hvad der giver mig god energi og så forsøge at gøre mere af det. Jeg er også blevet opmærksom på, at livet altså har en bagkant, og jeg kan godt se, at hvis jeg skulle nu at forfølge og afprøve mine drømme om at være semi-selvstændig, så skulle det ogå være, inde jeg blev for gammel og måske ikke længere har energi og drive til at kaste mig ud i det, siger Gitte Hansen og tilføjer:

- Jeg vil bare ikke slutte livet med at sidde og fortryde noget, jeg ikke fik gjort eller ikke fik afprøvet.

Annonce

Maden

Gitte Hansen er hverken vegetar eller fedtforskrækket, og på menukortet har hun både klassiske mormorretter, nogle måske med et twist, og mere moderne, nyere mad, som måske appellerer til et yngre publikum. På bloggen er de cirka 2000 opskrifter opdelt i forskellige grupper som eksempelvis ”Familiens favoritter”, ”Nem hverdagsmad”, ”Weekend, grill og gæster” og ”Brød og kager”. Og så handler det ellers om at gå på jagt og finde det, man har lyst at kaste sig ud i.

Selv følger Gitte Hansen sjældent en opskrift til punkt og prikke. Hun bakker nemlig helt op om tankerne om at stoppe madspild, og derfor tager hun ofte udgangspunkt i, hvad hun lige har i køleskabet. Om man bruger en type grøntsager eller en anden til sin mad, eller om der kommer speltmel eller ølandshvedemel i bollerne, er ikke så afgørende.

52-årige Gitte Hansen bor i Haslund med sin mand, Bo, mens de to nu voksne børn er fløjet fra reden. En god del af sin fritid – og sin blogger-arbejdstid – lægger Gitte Hansen i familiens sommerhus i Fjellerup, der – naturligvis - rummer et køkken, som hun kan ”nørde” i.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Majken Strand forkæler kunderne i Maak med intimmøde med Instagram-stjerne

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Josefine viser vejen til et bedre liv ved at dele sit eget på Instagram

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Lej en hytte ved årets julemarked på Østervold

Randers Onsdag

Fra januar 2022 kan du tage cyklen med i bybusserne i Randers

Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Annonce