Annonce
Randers Onsdag

Restaurant Kul genåbner med ny indehaver

Huzzni Khalil og hans kone, Attia Ahmed, har netop åbnet Restaurant Kul i Østergade 3, Randers. Foto: Niels Bo Mandrup
Alt kød, der serveres i restauranten, er stegt over kul.
Annonce

Randers: Med ny indehaver bag disken har Restaurant Kul i Østergade 3, Randers, netop slået  dørene op for første gang oven på corona-krisen. Det var ellers meningen, at den nye indehaver, Huzzni Khalil, og hans kone, Attia Ahmad, ville have været i gang allerede for tre måneder siden, men coronaen kom på tværs af planen.

Huzzni Khalil, der fylder 40 "lige om lidt",  stammer fra den kurdiske del af Syrien og kom til Danmark som flygtning i 2011, hvor han opnåede opholdstilladelse. Sideløbende med sprogskolen arbejdede han på en restaurant i Hadsten, hvor han bor med sin kone, og i nogle år, fra 2013 til 2019, drev han sin egen lille købmandsbutik i byen.


Der er jo gode og fine restauranter i Randers, og der er mange pizzeriaer og burgersteder. Men det med kulgrill er noget særligt her.

Huzzni Khalil, restauratør


- Men det var en lille butik, og der var ikke mulighed for at have ansatte, så det blev nogle meget lange arbejdsdage, fortæller Huzzni Khalil, som nu i stedet vil forsøge sig i restaurationsbranchen.

Han har ansat professionelle folk til såvel madlavning som servering og skal iøvrigt sammen med sin kone bistå i forretningen.

Det særlige ved Restaurant Kul er netop kullene. Alt kød grilles over netop kul. På menukortet er også pizza, og Huzzni Khalil ville gerne have haft en stenovn til pizzabagningen. Men den er der ikke plads til.

- Der er jo gode og fine restauranter i Randers, og der er mange pizzeriaer og burgersteder. Men det med kulgrill er noget særligt her, siger Huzzni Khalil.

På menukortet er der grillretter med fisk samt okse-, kalve- eller lammekød. Desuden er der både burgere, salater, pizza, pastaretter og desserter. I Restaurant Kul serveres også drikkevarer, herunder øl og vin.

- Derimod ikke stærk spiritus, tilføjer Huzzni Khalil.

I restauranten er der plads til 30-35 siddende gæster, men restauranten tilbyder også mad ud af huset, enten som take away eller leveret.

Stilstanden under corona-epidemien har Huzzni Khalil anvendt på at friske lokalerne op. I farvevalget har han taget udgangspunkt i farverne på husenes facader lige uden for døren til Østergade.

- Det er min gade nu, siger han med et smil.

Restaurant Kul blev oprindeligt etableret af Goran Kalil i begyndelsen af 2019, men han lukkede virksomheden igen kort før jul.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Kom godt i gang med at vandre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fru Lund vil styrke naturen

Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Annonce