Annonce
Randers Onsdag

Retro-møbelhandler rykker fra fysisk butik til nethandel

Christian Hamerslag i den "marskandiser"-afdeling, der nu skal tømmes. Fremover vil han koncentrere sig om retro-møbler fra 1950'erne, 60'erne og 70'erne. Privatfoto
Real Retro på Randers Kaserne sælger ud af sine ”ting” og vil fremover alene forhandle møbler.

Randers: Mangler du en brugt kagedåse, en petroleumsdunk, en skibslanterne, en ”hest” fra skoletidens gymnastiksal, en kommode, et tæppe eller en gammel zinkbalje? Eller måske en gammel stråhat? Så er der nu mulighed for at gøre et fund, idet butikken Real Retro, der ”bor” på Dannevirkevej 5 på den gamle kaserne i Randers, nu holder ophørsudsalg for den del af butikken, der indeholder ”lopper” – alt andet end møbler.

- Næsten alt, hvad der ikke har med møbler at gøre, skal væk, fortæller indehaver Christian Hamerslag, 31.


Annonce

Jeg kunne godt se på kontoen, at der ikke kom penge ind, som der plejede på det tidspunkt.

Christian Hamerslag, retro-møbelhandler, Real Retro, Randers


I stedet vil han koncentrere sig om at forhandle brugte møbler i retro-genren: møbler fra 1950’erne, 60’erne og 70’erne.

- Før har det været en rigtig marskandiser, hvor du kunne købe alt mellem himmel og jord. Nu går det fra en ting-handel til en møbelhandel. Møbler i minimalistisk formsprog og i en god kvalitet, forklarer Christian Hamerslag.

Coronaen ramte

Christian Hamerslag åbnede Real Retro sammen med en kammerat i 2016. Kammeraten er siden købt ud, mens Hamerslag selv har fortsat butikken.

Men efter at coronaen ramte Danmark og specielt under seneste nedlukning, der ramte landet i december, har han set omsætningen i butikken falde.

- Jeg kunne godt se på kontoen, at der ikke kom penge ind, som der plejede på det tidspunkt. Efter et par uger blev jeg klar over, at enten skulle jeg se min forretning gå i opløsning, eller også skulle jeg sadle om, som også mange andre har valgt at gøre. Så det blev nethandel, så jeg stadig kunne sælge mine ting, med afhentning uden for forretningen. Men skulle jeg opretholde omsætningen, skulle jeg også sælge nogle ting, der kan koste nogle penge. Og når der skal tages billeder, laves beskrivelser, tages mål og laves opslag på nettet af hver en lille stump, så går tiden bare, fortsætter Christian Hamerslag.

Så derfor blev det nethandel. Samtidig har han via nethandelen haft mulighed for at bevæge sig ind på det københavnske retro-marked, hvor priserne er bedre end i Jylland. Og er der en kunde i København, der bestiller en vare, tilbyder Hamerslag at levere mod et ekstra gebyr.

- Genbrug er vejen frem. Verdens ressourcer er ved at være udtømte, der er CO2-udslip og så videre. Så det er genbrug, der er fremtiden. Vi kan ikke andet, tror Christian Hamerslag.

Derfor har han også ansat en faglært møbelsnedker, der reparerer møbler, der på en eller anden måde er ”havarerede”.

Foreløbig vil den fysiske butik på kasernen være lukket, men Hamerslag har intentioner om at åbne for publikum en eller to gange om måneden, når der er ryddet ud og ryddet op efter den net-auktion, der lige nu foregår over ”marskandiser”-varerne.

Auktionen holdes i samarbejde med Krone Auktioner i Hadsund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Grøn Koncert trækker stikket

Randers Onsdag

Håndsrækning til detailhandlen og spisesteder fra lokale erhverv: Få 100 kroner i rabat når du køber et Randers City gavekort

Annonce