Annonce
Randers Onsdag

Støtte til gin, gourmetknive og meget mere

LAG Randers-Favrskov holdt  i år sin generalforsamling hos Cold Hand Winery i Læsten. Privatfoto
LAG Randers-Favrskov har uddelt årets sidste støttekroner til ni projekter.
Annonce

Randers: Bestyrelsen for LAG Randers-Favrskov har nu uddelt juni alle resterende midler til ni nye projekter.

I det, der måske var sidste ansøgningsrunde i LAG Randers-Favrskov, var der 13 ansøgninger. En ansøgning blev trukket tilbage, tre fik afslag, men der er ni nye projekter på vej. De ni projekter vil det koste godt 8,8 millioner kroner at realisere, og der er bevilget 2.726.395 kr. i alt fra LAG.

Som noget nyt havde LAG Randers-Favrskov en ny pulje på 672.413 kr. til rådighed til Bæredygtige Udvikling og Grøn Omstilling (BUGO). BUGO-midlerne blev fordelt på to projekter.

Annonce

Bugo

Det ene BUGO-projekt handler om genanvendelse af nylon. Bag projektet står Redivivus Polymers ApS, der vil etablere en ny virksomhed med fokus på god kvalitet indenfor genbrugsnylon. Virksomhedens aktiviteter ligger i Havndal. Projektet omfatter indkøb af maskiner, rejser til Kina (indkøb), installering, testkørsel af materiale og kvalitetssikring af maskiner. Det antages at der vil være fem medarbejdere fire år efter projektafslutning. Projektet er bevilget 600.000 kroner

Et andet BUGO-projekt handler om stenrev og ålegræs i Randers Fjord. Det er Randers Kommune, der har søgt pengene, idet kommunen samarbejder med en gruppe frivillige.

Der bliver etableret fem stenrev og to ålegræsbede, som vil forbedre biodiversiteten i fjorden og give bedre opvækstmuligheder for bl. a. fiskeyngel. Projektet vil dermed også gavne lystfiskeriet. Skolerevet ved Udbyhøj vil give mulighed for at formidle til børn og andre, nær gode faciliteter til ophold.

Projektet indstillet til 72.413 kr. fra puljen til Bæredygtig Udvikling og Grøn Omstilling, da der skabes ny adgang til natur, nye naturoplevelser og naturbevarende tiltag. Derudover blev der bevilget 450.000 kr. fra den kommunale LAG pulje i Randers Kommune.

Foreningen Udbyhøj Havn har fået bevilget 200.000 kroner til etablering af et maritimt aktivitetshus, som bl.a. skal tjene som sejlerstue, men det kan også bruges af andre. Det er et projekt til cirka halvanden million kroner.

Annonce

Ungepladsen i Gjerlev

Til et projekt i Gjerlev er bevilget 200.000 kroner.Her skal deretableres et nyt samlingssted for byens unge med bålhytte, shelters og simpel toiletbygning ved naturområdet Gjerlev Kær. Randers Kommune har søgt i samarbejde med en ungdomsgruppe, og der er indgået aftale omkring drift og vedligehold af pladsen. De unge får selv det meste af opgaven. Projektet har sammenhæng til Udviklingsplan og Områdefornyelse.

I Tjærby vil virksomheden Flydende Freja etablere et nyt destilleri på en fredet gård, der tilhører ansøgeren, Lars Toke Graugaard, der også er medejer af det kendte Njord Gin. Her lægges blandt andet vægt på muligheden for besøgsturisme. Projektet er bevilget 234.000 kroner.

Et projekt i Venning er bevilget 100.000 kroner. Ansøger er Bo Juncher, Venninggaard, der til skabe et udendørs trænings- og samlingssted for lokale ryttere og interesserede, samt vidensdeling.

Der etableres en oval- og dressurbane, der kan danne basis for stævner og træning og være samlingssted for hesteinteresserede, med fokus på islandske heste. Desuden etableres shelter og høhotel med adgang for alle. Der er en frivillig venneforening knyttet til stedet.

Videre er bevilget 300.000 kroner til Ansø of Denmark i Farre, hvor man fremstiller bl.a. outdoor- og gourmet knive. Røgen Forsamlingshus får 187.344 kroner til nyt tag m. v., og et vådområdeprojekt i Hadsten med stianlæg, udsigtsplatform, borde og bænke m. v. er bevilget 307.000 kroner.

Annonce

Usikker fremtid

Lige nu er der usikkerhed om fremtiden for LAG, idet man afvender EU’s budgetlægning, der er forsinket på grund af såvel Brexit som corona-situationen.

I LAG Randers Favrskov anser man det for sandsynligt, at det nuværende landdistriktsprogram forlænges med et år, og det vil betyde, at der vil komme nye ansøgningsfrister, måske allerede fra november i år, oplyser LAG Randers Favrskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fru Lund vil styrke naturen

Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Annonce