Annonce
Randers Onsdag

Støv der daler er eneste bevægelse på Randers Kunstmuseum

Randers Kunstmuseums museumsinspektør, Lise Jeppesen, fortæller, at alle museets medarbejdere har arbejdet hjemmefra siden 12. marts, hvor musset lukkede ned som led i kampen mod coronavirussen. "Selv om vi nu har god tid til administrative opgaver, så er vi kede af de arrangementer, vi har måtte aflyse, for vi havde glædet os til at præsentere dem for vores gæster," siger hun. Arkivfoto: Frank Pedersen
Siden 12. marts har alle medarbejdere på Randers Kunstmuseum arbejdet hjemmefra med administrative opgaver. - Vi er kede af de arrangementer, vi har måtte aflyse, for vi havde glædet os til at præsentere dem for vores gæster, siger museumsinspektør Lise Jeppesen.
Annonce

Randers: Randers Kunstmuseum har været lukket ned siden 12. marts, hvor museumsinspektør Lise Jeppesen sendte alle medarbejdere hjem som en konsekvens af myndighedernes instrukser i kampen mod coronavirus. Som den sidste på museet satte hun alarmen til og lukkede og låste døren bag sig.

Indtil tidligst 30. marts vil den eneste bevægelse, der er at spore på kunstmuseet være støv, der sagte daler ned over udstillingerne.

Annonce

Et tab på under 100.000 kroner

- De af vores medarbejdere der har mulighed for det, vil arbejde videre hjemmefra, siger Lise Jeppesen og tilføjer, at de faglige medarbejdere således arbejder hjemmefra med den administrative del, hvilket blandt andet omfatter beretninger, regnskaber og kommende udstillinger.

- Det har vi fået god tid til nu, men vi er kede af de arrangementer, vi har måtte aflyse, for vi havde glædet os til at præsentere dem for vores gæster, fortsætter hun.

I følge Lise Jeppesen kommer Randers Kunstmuseum til at mærke nedlukningen økonomisk i og med, at der er en tabt entréindtægt i forhold til det, der var forventningen til museets særudstilling, Flora – mellem planter og mennesker.

- Men lad os tage det, som det kommer og se, hvor vi er henne, når vi har fundet ud af, hvor længe vi skal være lukket, siger hun.

Lise Jeppesen fortæller, at selv om Flora – mellem planter og mennesker heldigvis er meget fint fonds-finansieret, betyder de mistede entréindtægter, at museet skal spænde bæltet lidt ind.

- Jeg vil skønne, at det bliver et beløb på under 100.000 kroner, så jeg er sikker på, at der er mange, der står i en langt værre situation end os, her tænker jeg særligt på restauranter og butikker.

Annonce

De næste udstillinger

Det er på nuværende tidspunkt ikke til at sige, hvor lang tid der går, før coronavirussen er under kontrol, men Lise Jeppesen har et håb om, at museets billedskole-forløb kan nå at blive afviklet inden sommerferien.

- I forhold til kommende udstillinger var det heldigvis planen, at sommerens udstilling skulle være high lights fra vores egen samling, så vi står ikke med usikkerhed om en udstilling med lån fra ind- eller udland og et stort millionbeløb, siger Lise Jeppesen, der fortæller, at det næste store kunstmuseet skal byde ind med er en udstilling med Helen Schou.

- Det er dog først til august, så det skal vi nok nå, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce