Annonce
Randers Onsdag

Trods vanskelige corona-vilkår: 90 familier fik julehjælp fra Venligboerne

Karina Hjorth og de øvrige frivillige i Venligboerne Randers er dybt taknemmelige for den hjælp, de har fået fra lokalsamfundet til at støtte vanskeligt stillede familier. Foto: Zeiad Darweesh
Venligboerne Randers hjælper 90 familier med mad til juleferien

Randers: For tredje gang har  Venligboerne Randers uddelt decemberhjælp med det formål at gøre den sidste del af julemåneden mere overskuelig for en række af kommunens trængte familier.

På trods af corona og de ekstra udfordringer, det gav med hensyn til logistik og antallet af frivillige, der kunne hjælpe, gennemførte Venligboerne Randers deres store decemberhjælp i dagene op mod jul.

Normalt kan der gøres klart, deles ud og ryddes op på to dage med 20-25 hjælpere, men i år måtte blot otte personer klare arbejdet – og det inkluderede denne gang, at alle donationer skulle bringes ud til de enkelte familier for ikke at komme i konflikt med forsamlingsforbuddet.

Annonce

Kaotisk og forvirrende

Derfor blev opgaverne fordelt over fire dage, som dog alligevel viste sig at kræve en ekstraordinær indsats fra den hårde kerne af frivillige. De sidste poser med mad blev kørt ud kl. 23 om aftenen 22. december samt om formiddagen 23. december, men så var der også 90 glade familier, der alle havde modtaget hjælp til at klare sig igennem den sidste del af julemåneden uden at skulle bekymre sig om at finde pengene til at få mad på bordet.

- Det var til tider kaotisk og forvirrende, men i sidste ende gik alting op i en højere enhed, og selv om der var fejl og problemer undervejs, løste vi det ved fælles hjælp, siger Karina Hjorth, som er koordinator for Venligboerne Randers.

- Det er måske egentlig dét, der er en af Venligboernes største styrker, nemlig at vi sammen kan skabe små mirakler og gøre en forskel for dem, det betyder allermest for, tilføjer hun.

Og hjælpen gør en forskel. Det ses tydeligt på nogle af de beskeder, som modtagerne efterfølgende har sendt til Venligboerne Randers.

Annonce

Solid opbakning

For bestyrelsen og de frivillige bag projektet er det dog vigtigt at understrege, at uddelingen ikke kunne lade sig gøre uden en masse opbakning fra især lokalsamfundet i form af Randers Amtsavis' julehjælp og de mange privatpersoner, der har doneret enten produkter eller penge, som foreningen har købt ind for. I modsætning til tidligere år har det i 2020 været nødvendigt at indkøbe langt størstedelen af de produkter, der var brug for til uddelingen, for selv om nogle virksomheder rundt omkring i landet har bakket op om projektet, har det tydeligt kunnet mærkes, at flere erhvervsdrivende har været ramt af coronaen. Der har uden tvivl også været flere organisationer og foreninger, der har søgt sponsorer, fordi behovet for hjælp har været ekstrastort i år.


Det var til tider kaotisk og forvirrende, men i sidste ende gik alting op i en højere enhed.

Karina Hjorth, koordinator i Venligboerne Randers


- Det har helt klart været sværere at finde sponsorer af naturalier i år, siger Anita Hansen, næstformand i Venligboerne Randers.  - Vi begyndte ellers for flere måneder siden at søge sponsorater, og vi har da også fået god støtte fra visse virksomheder, men generelt har det været svært i år.

Den samlede bestyrelse og de øvrige frivillige på projektet er derfor virkelig taknemmelige og vil gerne sige en stor tak til alle dem, der valgte at bidrage til, at årets uddeling kunne lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Randers Onsdag

Frøbomber blev smidt i Vestparken

Randers Onsdag

Elektrikerjobbet er skrottet for at være fuldtids hypnoterapeut: Ole satser det hele for at kunne hjælpe andre videre

Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

Randers Onsdag

Randers FC Fonden hjælper skolebørn til bedre sundhed og ernæring

Annonce