Randers: For tredje gang har Venligboerne Randers uddelt decemberhjælp med det formål at gøre den sidste del af julemåneden mere overskuelig for en række af kommunens trængte familier.
På trods af corona og de ekstra udfordringer, det gav med hensyn til logistik og antallet af frivillige, der kunne hjælpe, gennemførte Venligboerne Randers deres store decemberhjælp i dagene op mod jul.
Normalt kan der gøres klart, deles ud og ryddes op på to dage med 20-25 hjælpere, men i år måtte blot otte personer klare arbejdet – og det inkluderede denne gang, at alle donationer skulle bringes ud til de enkelte familier for ikke at komme i konflikt med forsamlingsforbuddet.
Kaotisk og forvirrende
Derfor blev opgaverne fordelt over fire dage, som dog alligevel viste sig at kræve en ekstraordinær indsats fra den hårde kerne af frivillige. De sidste poser med mad blev kørt ud kl. 23 om aftenen 22. december samt om formiddagen 23. december, men så var der også 90 glade familier, der alle havde modtaget hjælp til at klare sig igennem den sidste del af julemåneden uden at skulle bekymre sig om at finde pengene til at få mad på bordet.
- Det var til tider kaotisk og forvirrende, men i sidste ende gik alting op i en højere enhed, og selv om der var fejl og problemer undervejs, løste vi det ved fælles hjælp, siger Karina Hjorth, som er koordinator for Venligboerne Randers.
- Det er måske egentlig dét, der er en af Venligboernes største styrker, nemlig at vi sammen kan skabe små mirakler og gøre en forskel for dem, det betyder allermest for, tilføjer hun.
Og hjælpen gør en forskel. Det ses tydeligt på nogle af de beskeder, som modtagerne efterfølgende har sendt til Venligboerne Randers.
Solid opbakning
For bestyrelsen og de frivillige bag projektet er det dog vigtigt at understrege, at uddelingen ikke kunne lade sig gøre uden en masse opbakning fra især lokalsamfundet i form af Randers Amtsavis' julehjælp og de mange privatpersoner, der har doneret enten produkter eller penge, som foreningen har købt ind for. I modsætning til tidligere år har det i 2020 været nødvendigt at indkøbe langt størstedelen af de produkter, der var brug for til uddelingen, for selv om nogle virksomheder rundt omkring i landet har bakket op om projektet, har det tydeligt kunnet mærkes, at flere erhvervsdrivende har været ramt af coronaen. Der har uden tvivl også været flere organisationer og foreninger, der har søgt sponsorer, fordi behovet for hjælp har været ekstrastort i år.
Karina Hjorth, koordinator i Venligboerne RandersDet var til tider kaotisk og forvirrende, men i sidste ende gik alting op i en højere enhed.
- Det har helt klart været sværere at finde sponsorer af naturalier i år, siger Anita Hansen, næstformand i Venligboerne Randers. - Vi begyndte ellers for flere måneder siden at søge sponsorater, og vi har da også fået god støtte fra visse virksomheder, men generelt har det været svært i år.
Den samlede bestyrelse og de øvrige frivillige på projektet er derfor virkelig taknemmelige og vil gerne sige en stor tak til alle dem, der valgte at bidrage til, at årets uddeling kunne lade sig gøre.