Annoncørbetalt indhold

Samlelån: Sådan får du mere luft i din økonomi

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af samlino.dk

Når vi dykker ned i verdenen af lån, er der et koncept, der i de seneste år er blevet mere populært: Samlelån. Men hvad indebærer et samlelån, og hvordan kan det gavne dig og din økonomi?

Hvad er et samlelån?
Et samlelån handler om at kombinere ét eller flere eksisterende lån under en enkelt långiver eller bank. Man vælger ofte denne løsning for at minimere antallet af gebyrer, da det er billigere at administrere ét samlet lån fremfor flere separate.

En sammenlægning af dine lån giver god mening, da det holder dine faste udgifter nede og giver dig et bedre overblik over din daglige økonomi.

Desuden kan man ofte opnå en mere fordelagtig rente på den kombinerede gæld. Med færre gebyrer kan du spare penge hver måned, som kan bruges til at afdrage gælden hurtigere, spare op eller investere i andre ting.

Dette giver dig desuden en klarere økonomisk oversigt, idet du kun har ét lån at tage stilling til. Så med et samlelån fjerner du økonomiske småforhindringer, hvilket gør din økonomiske rejse mere behagelig.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Hvad koster et samlelån?
Det er svært at sige, hvad et samlelån præcis koster, fordi prisen for et lån kan variere betydeligt fra den ene bank til den anden. Omkostningerne for et samlelån på 200.000 kr. over ni år kan svinge mellem 41.626 kroner og 195.496 kroner.

Den markante prisforskel opstår, fordi bankerne først kan fastsætte en pris, efter de har vurderet din individuelle ansøgning. Af denne grund er det umuligt at forudsige på forhånd, hvilken bank der vil være den mest økonomiske løsning for dig. Derfor anbefales det, at du indhenter tilbud fra adskillige banker

Ved at sammenligne samlelån på Samlino.dk kan du hurtigt identificere, hvor du opnår den mest fordelagtige pris.

Hvor meget kan jeg spare ved et samlelån?
Det er et svært spørgsmål at svare på. Ingen kunder er ens, og derfor er ingen lånetilbud ens.
Men et konkret eksempel kunne være en kunde, der havde forbrugslån samt gæld på tre forskellige kreditkort. Med en samlet gæld på 125.520 kr. betalte kunden månedligt 5.319 kr. i ydelser.

Med et nyt samlelån på 136.000 kr. og en lille kontantudbetaling oven i lånet var kundens nye restgæld på 136.000 kr. med en månedlig ydelse 1.805 kr. Ved at samle sine eksisterende lån i ét Samlelån hos sparede kunden 3.514 kr. i månedlig ydelse.

Hvilke lån kan jeg samle?
Du kan samle to forskellige lånetyper. De sikrede lån, som tæller lånetyper som realkreditlån, boliglån og i visse tilfælde billån. Disse lån karakteriseres ved, at långiveren har en sikkerhed i form af et tinglyst pant i en ejendom eller en genstand.

Skulle du som låntager misligholde lånet, kan banken have ret til at sælge den pantsatte ejendom eller genstand.

Du kan også samle usikrede lån, som tæller lånetyper som forbrugslån, privatlån, banklån, billån. I denne kategori mangler långiveren en decideret sikkerhed for lånet, og der er typisk ingen specifikke krav til, hvad lånet kan gå til.

Får jeg lavere rente ved et samlelån?

Det kommer an på din specifikke situation. For at sikre dig den laveste rente på dit lån, er det afgørende, at du sammenligner tilbud fra flere banker. Det er nemlig ikke givet, hvilken bank der vil give dig den mest favorable rente, eftersom banker vurderer ud fra mange variabler. Den bank, som giver din nabo den skarpeste pris, er ikke automatisk den, der vil være bedst for dig.

Fordele ved samlelån
En af de største fordele ved et samlelån er selvfølgelig, at du potentielt har mange flere til dig selv hver måned, ligesom din rente og ÅOP typisk vil være lavere,

Men en anden fordel, der er ved et samlelån, er, at det bliver lettere at få overblik over, hvornår din gæld er ude af verden. Selvom mange siger, de samler deres lån for at spare penge, er der også mange, der ønsker et bedre gældsoverblik – og det får man med et samlelån. Hvis dit budget tillader det, kan du endda betale ekstra af på lånet og dermed reducere din gæld hurtigere, hvilket sparer dig for renteudgifter.

Når du ansøger om et Samlelån hos bankerne, har du også mulighed for at en kontantudbetaling oven i lånet, så har du lidt ekstra til uforudsete udgifter.

Der er altså mange årsager til, at samlelån er blevet et populært lån at tage. Samlelån er mere end bare en måde at konsolidere gæld på; det er en god metode til at skabe overblik, spare penge og få mere finansiel frihed i hverdagen. Det giver dig ikke blot mulighed for at betale mindre i renter og gebyrer, men også for at få et klart billede af, hvor du står økonomisk.

Husk derfor altid at undersøge og sammenligne tilbuddene grundigt, inden du træffer en beslutning. Med den rette tilgang kan et samlelån være en fantastisk mulighed for din økonomiske fremtid.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Nu skal Bodil spille Frøken Jensen: - Min mormor var ikke god til at lave mad

Randers Onsdag

Tjenerelev fra Fru Larsen er Danmarks dygtigste

Randers Onsdag

Overskud fra lotteri hjælper syge børn og udsatte familier

Randers Onsdag

Hjælpen skal være tæt på, hvis far, mor eller søskende bliver alvorligt syge eller dør - Randers vil uddanne ansatte omkring børn

Annonce
Randers Onsdag

På trods af kræftforløb har Sheila og Simon valgt at åbne ny butik: Derfor slog kæresteparret til, da chancen bød sig på Mariagervej

Randers Onsdag

Anette og Mogens sår blomster på deres marker, som andre må komme og plukke: - Det er vores måde at give tilbage til lokalsamfundet

Randers Onsdag

Fællesskabshave vokser frem midt i Randers by

Randers Onsdag

Oplev Nordre Fælled fra luften: Husk at booke på forhånd

Randers Onsdag

Her finder du ægte sportstøj og -sko fra 70'erne: Vintage-butik er åbnet i midtbyen for de modebevidste og nostalgikerne

Randers Onsdag

Lukker efter 25 år i Randers Storcenter: Huslejestigning er med til at knække tøjbutik

Randers Onsdag

Midtbyen fyldes med sommerstemning, smagsprøver og hygge: Randers City Forening inviterer til ’Late Night’

Annonce