Randrusianske Søren Møller Nielsen vil gøre mjød til en folkelig drik, der kan tage kampen op med whisky og øl.
Copy link address
Frank Pedersen frank@amtsavisen.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Ved årets udgave af Mjødens Dag blev Odins Kryddermjød fra Nordic Mjød præmieret med Publikums Prisen foran 40 andre mjødvarianter. Foto: Frank Pedersen -
Når Søren Møller Nielsen skal sammensætte urter og krydderier til en ny mjødvariant, bruger han kun det, vikingerne havde adgang til, da de bryggede deres mjød. Foto: Frank Pedersen -
"Mjød kan holde sig meget lang tid. Du kan åbne flasken for at tage et glas, så kan du lukke den og åbne den igen et årti senere, uden at der er sket noget med den, for mjøden er så ligeglad. Hvis der sker noget, er det kun til det bedre, for jo mere, mjød ældes, desto mere rund og dejlig bliver smagen", fortæller Søren Møller Nielsen. Foto: Frank Pedersen -
"Du kan bruge mjød til alt. Du kan blandt andet putte den i din kaffe, du kan mikse drinks med den, eller du kan drikke den rent", siger siger Søren Møller Nielsen, der står bag det randrusianske Nordic Mjød. Foto: Frank Pedersen