Annonce
Ugeavisen Ribe

Knap 2.000 nytårsmenuer ud af huset: Ripenserne er vilde med den nemme løsning

Igen i år er der travlhed i køkkenet hos Kolvig, når der skal laves omkring 600 nytårsmenuer. Arkivfoto
Hvor køber ripenserne deres nytårsmad, og hvad vil de helst have at spise?

Ribe: Nytåret står for døren, og det er de senere år blevet meget populært at lade gryder og pander stå i skabene og i stedet købe nytårsmenuen ude i byen.

Forrige år viste en optælling, at der blev solgt omkring 1.200 menuer ud af huset fra henholdsvis Kvickly Ribe, Føtex, Porsborgs, Kolvig, Kogehuset og Hviding Forsamlingshus, og tal indhentet kort før jul i år viser, at det tal bliver højere i år. Faktisk op mod 2.000 samlet set.

- Vi er godt på vej til at nå vores rekord fra sidste år på 630 solgte menuer. Man kan købe ind til den 30. december, men jeg er faktisk lidt bange for, at vi kan melde udsolgt inden da, siger Tobias Skovmose fra Kolvig.

Annonce

Her kan du se, hvor mange menuer, de enkelte steder har solgt og ventes at sælge. For flere steder er det stadig muligt at købe i dagene mellem jul og nytår.

1. Kolvig

Tobias Skovmose har kort før jul solgt cirka det samme antal som sidste år. Dengang nåede han rekordhøje 630 menuer, og det tal nærmer han sig igen i år. Menuen byder blandt andet på ballotine af torsk, stegt kalvemørbrad og gateau marcel kage.

2. Kvickly Ribe

Hos Kvickly Ribe er der kort før jul solgt knap 500 nytårsmenuer, der består af blandt andet koldrøget peberlaks, oksemørbrad og panna cotta. Det tal er på niveau som sidste år og en del højere end året før.

3. Føtex Ribe

Det ser ud til, at flere køber årets nytårsmenu fra Føtex i år. Tallet lå før jul på 274, mens det på samme tidspunkt sidste år var på 190. Der nåede man op på i alt 445 solgte menuer. I år lyder menuen på dampet torsk, oksemørbrad og gateau marcel kage

4. Kogehuset

Hans Rasmussen, der driver Kogehuset, har fået omkring 300 bestillinger ind på nytårsmenuen, der i år består af ballotine af torsk og rødspætte, oksemørbrad i svøb og chokolademousse.

5. Porsborgs

Hos Porsborgs har man oplevet en stor udvikling i solgte menuer de seneste år. For to år siden solgte man knap 200 menuer, sidste år knap 400 og i år er man på nuværende tidspunkt foran det antal. Hos dem lyder menuen på krydret laks med hummersouffle, sprængt kalvebryst samt glaseret vaniljemousse.

6. Hviding Forsamlingshus

Hviding Forsamlingshus ligger på 75 solgte menuer, som er lidt færre end tidligere år. Hos dem lyder menuen på plukket peberlaks, kalvemørbrad og baileyfromage.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Piamaja har meget på hjerte: Datter af skammen viser følelser fra 2020

Annonce
Ugeavisen Ribe

Efter flere års fravær: Lokal festdag vender tilbage til havnen i 2022

Annonce
Ugeavisen Ribe

Frivillige har ydet en kompleks indsats gennem to år: Nu vil idrætsforening takke dem med stor fest

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Mindeord over Jørgen Vind Jensen

Ugeavisen Ribe

Dalia skrottede kulhydrater: Nu vejer hun 30 kilo mindre end for 10 måneder siden

Ugeavisen Ribe

Niels Hausgaard har ripenser med på scenen til samtlige 95 shows på ny Danmarksturne

Ugeavisen Ribe

Flaske-Mikkel hyldet og overrasket: Stort bryggeri bliver inspireret og støtter flaskeindsamling

Ugeavisen Ribe

Vild succes får Ribe-virksomhed til at ekspandere: Professionel fodboldspiller skal erobre svenskerne

Ugeavisen Ribe

Lokal bokser klar til professionel debut i ringen: - Enten ødelægger jeg ham ellers stikker jeg af!

Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Annonce