Annonce
Ugeavisen Ribe

Riberestaurant er blevet mere grøn

Madaffaldet fra en tallerken på Restaurant Kolvig bliver sorteret fra den anden affald, der produceres på stedet. Indehaver Tobias Skovmose vil nemlig gerne have fokus på den grønne omstilling. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Affaldssortering og økologiske råvarer er blot noget af det, der er indført på Restaurant Kolvig, fordi indehaver Tobias Skovmose vil have en mere grøn profil.
Annonce

Ribe: Madresterne ryger i én affaldsspand, mens emballagen fra det rå kød i køkkenet ryger i en af anden.

Sådan er hverdagen nu i mange private hjem rundt omkring, men på Restaurant Kolvig i Ribe har indehaver Tobias Skovmose også et særligt fokus på den grønne omstilling.

- Vi har jo alle et ansvar over for vores klode, og jeg vil også gerne have, at mine tre børn og deres børn skal have en natur at leve i. Jeg ved godt, at det er et krav, at man skal affaldssorterer, men faktum er bare, at der ikke er mange andre restauranter i mindre byer, som gør det konsekvent, siger Tobias Skovmose, som i led med både den grønne omstilling og overtagelsen af Den gamle arrest i Ribe har ændret i virksomhedens navn.

- Nu kommer alle mine tre steder i Ribe (Kolvig, arresten og Brorsonsminde, red.) til at hedde by Skovmose. Det sikrer både noget personliggørelsen, og så skal navnet stå for, at gæsterne for en pakke, hvor vi tænker på alt herunder også den grønne omstilling.

Annonce

Økologiske råvarer

Ud over affaldssorteringen har Tobias Skovmose ændret sine strømkilder til lavenergi, gjort vaskeriet i huset svanemærket, indført papirsugerør og sørget for at al emballage er enten komposterbart eller genanvendeligt. Derudover er der også på tallerkenerne gjort plads til mere miljøvenlig mad.


Vi har jo alle et ansvar over for vores klode, og jeg vil også gerne have, at mine tre børn og deres børn skal have en natur at leve i.

Tobias Skovmose


- Jeg bruger økologiske mælke- og æggeprodukter, ligesom mel er økologisk fordi det smager bedre og er et renere produkt. Det er smagen, det hele handler om, siger Tobias Skovmose, som imidlertid også har fokus på, om det giver mening for pengepungen, at tænke økologisk.

- Jeg har dog kun brugt 0,5 procent mere i indkøb på at sikre, at mellem 15 og 25 procent af mine råvarer er økologiske. Det hele skal kunne svare sig rent økonomisk, men jeg tager gerne et skridt længere, når det giver mening, siger han.

Bo Dalsgaard og hans kollegaer på Restaurant Kolvig putter madresterne fra restauranten i én affaldsspand, mens den anden affald ryger andetsteds hen. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Han understreger slutteligt, at det ikke er for at pudse sin egen glorie, at han har valgt den grønnere og mere økologiske vej for sin restaurant. Derimod håber han, at andre vil følge trop.

- Mine kollegaer i andre af Ribes restauranter må meget gerne henvende sig, hvis de også har lyst til det her, siger Tobias Skovmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce