Annonce
Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Deltagerne var klar til fest, da der torsdag var dækket op til tyroler-Tulibierfest for mere end 1400 mennesker på Hovedengen i Ribe. Og der blev givet gas fra start, da de var første gang siden 2019, den voldsomt populære fest blev afholdt. Foto: Jacob Schultz
For første gang i tre år kunne Tulipanfesten i Ribe afholde den traditionsrige og fantastisk populære Tulibierfest. Og det var tiltrængt, for de mere end 1400 mädels und jungen fik et brag af en fest.

Ribe: Endelig, endelig, endelig.

Efter tre års ventetid kunne 1424 vilde tyrolere endelig spænde brysterne godt op i deres dirnd'l og trække lederhosen helt op over for skuldrene, da Ribes traditionsrige Tulibierfest torsdag bød velkommen tilbage.

Tulibierfesten er Danmarks længstlevende tyrolerfest, og når vært og konferencier Claus Pedersen siger, at billetterne har været udsolgt siden februar, er det ikke helt rigtigt.

Annonce
Torsdag var der Tyroler Tulibier-fest for 1500 mennesker iført ternede skjorter, lederhosen og stikkelsbærben eller kjole med bred udskæring. Foto: Jacob Schultz

- Der har faktisk været udsolgt siden 2014, griner han, for imponerende vis har den kæmpestore tyrolerfest været udsolgt hvert eneste af de otte år, den har været afholdt.

Og intet, som i absolut intet, tyder på, at det ikke vil ske igen i 2023, og bandet Top Seven, der gennem alle årene har leveret musikken, er da også allerede booket til Tulibierfesten 2023.

Mädels in selfiebunken

Igennem årene er enkelte store tyrolerevents skudt op forskellige steder i Danmark, men intet sted har det holdt ved så længe og været så store og vilde fester som i Ribe, forklarer trommeslager Peter Vollstedt.

Allerede kl. 17 var køen noget nær 100 meter lang uden for festteltet på Hovedengen, og Top Seven måtte udskyde den første skålesang en halv time, fordi folk blev ved at vælte ind til langbordene.

Og alt det, man normalvis forbinder med en tyrolerfest, fandt man til Tulibierfesten.

Der var schöne mädels mit stooore... fadøl, mädels mit megafletningen, mädels mit mobilen, mädels mit grossen kannen, mädels mit krükken og mädels in selfiebunken. Die jungs havde grossen mützen, strammer lederhosen und grossen augen mit langen, let geslørten blicken after die schönen frauen. Men alt smeltede sammen i skønneste forening, da Top Seven kl. 18.17 fra første strofe fik samtlige 1424 tyrolere op på bænkene for at skåle, synge, hoppe og råbe med på udødelige slagere som "Jetzt geht loooooos" og "jawohl jawohl jawohl, wir trinken alkohol."

Annonce

Elektrisk

Et enkelt ripensisk byrådsmedlem var også mødt frem, men ham lader vi forblive anonym, fordi hans politiske kolleger blot vil insistere på, at han møder frem til byrådsmøder i lederhosen, fordi han bare var echt schön.

- Aj, hvor ser det sjovt ud, sagde en ikke-tyrolerkvinde, da hun så, hvor vild stemningen var på bænkene, og hun havde ret. Luften var elektrisk af forventning efter to års manglende tyrolergilde, og de schöne mädels og geilen jungen in hohen humør var lige noget for en amerikansk deltager, da han blev spurgt, hvad han synes om den danske fest-, øl- og tyrolerkultur:

- I love it.

Rendyrket glæde - ist das aber schön. Stemningen var helt i top fra start, da der torsdag fra kl. 17 blev afholdt Tulibierfest, og bandet er allerede booket til Tulibierfesten 2023. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Annonce
Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Annonce
Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Ugeavisen Bramming

Aksel blander gødning og siger altid ja

Ugeavisen Ribe

Se billederne fra den silende regn: 623 deltagere indtog Tulipanløbet 2022 med højt humør

Ugeavisen Ribe

Tidligere metalguitarist bygger nu guitarer - og han vil være bedst på YouTube

Ugeavisen Ribe

Udviklingshæmmede laver blomster på gartneri i Ribe som aldrig før - men de savner flere kunder i butikken

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce