Annonce
Ugeavisen Ribe

Udvalg har fået nok: Nu skal der skæres grøde i Mølledammen i Ribe

Både borgere og politikere mener, Mølledammen i Ribe skal have et blankt vandspejl. Efter langstrakt forløb vedtog et enigt Teknik & Byggeudvalg fredag, at det er det, man igen vil have. Foto: René Aunsbjerg Fogh
På et møde fredag vedtog et enigt Teknik & Byggeudvalg, at man nu vil have sat gang i grødeskæring i Mølledammen. Politikerne har mistet tålmodigheden med kommunens miljøforvaltning og vil have præsenteret et løsningsforslag på kommende møde.
Annonce

Ribe: Grøden i Ribe Mølledam har haft frie tøjler de seneste mange år, mens politikere og forvaltning har skændtes om der skal skæres grøde eller ej.

Men nu tyder det på, at der er bedre udsigt til et blankt vandspejl. I hvert fald var politikerne i kommunens Teknik & Byggeudvalg på et møde fredag enige om, at man nu vil have sat gang i grødeskæringen snarest muligt.

Politikernes beslutning kommer efter, at sagen både har været omkring Miljøstyrelsen, Slots- og Kulturstyrelsen, Miljøministeriet og EU, men nu har politikerne mistet tålmodigheden, fordi det samtidig lyder, at det er Esbjerg Kommune, der er øverst myndighed for vandløb i Esbjerg Kommune.

- Uanset hvilke myndigheder, vi har hørt fra, peger pilen på, at vi bestemmer selv lokalt. Vores miljøforvaltning har selv tidligere vurderet, at fire årlige grødeskæringer vil være det optimale i Mølledammen, og det er det, vi på mødet i dag har bedt dem om at sætte i gang, siger udvalgsformand Søren Heide Lambertsen(V).

Det forventes, at er et løsningsforslag klar fra miljøforvaltningen ved kommende udvalgsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce