Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Netværk hjælper årligt 60 seniorer ud på arbejdsmarkedet

Formanden John Becker i midten flankeret af lederen af kontoret i Sønderborg, Palle Wienke, Søndebrorg, (tv) og kasserer Peder Luckmann, Aabenraa. Foto: Jens Eilertsen
Senior Erhverv Sønderjylland er landets største jobnetværk for seniorer.

Sønderborg: - Det er umuligt for mig at finde job. Jeg er for gammel.

- Den hører vi så tit, men det passer ikke, for arbejdsløsheden for de 50- til 60-årige er 2,5 til 2,8 procent, mens landsgennemsnittet er 3,2 procent.


Annonce

Vi sætter lys på deres kompetencer. Det er jo sådan, at de fleste godt kan definere deres uddannelse og kurser, men kompetencer er også noget, man har tilegnet sig over en årrække og som har givet nogle færdigheder, der er mere diffuse.

Formand John Becker


Ordene kommer fra formanden for jobsøgningsnetværket Senior Erhverv Sønderjylland, der har kontor i Sønderborg og Aabenraa. John Becker har siddet i formandsstolen et eller andet sted mellem otte og 10 år - han har ikke helt styr på det - og han er et glimrende eksempel på, at man godt kan være erhvervsaktiv som senior. Formanden er nemlig 75 år og han hjælper dagligt en landmand med at passe økologiske høns på en gård i nærheden af bopælen mellem Gram og Ribe. John Becker er fra Sønderborg, men han flyttede fra byen for 42 år siden. Han har ingen planer om at stoppe - hverken som formand eller hjælper på hønsefarmen.

Landets største

Senior Erhverv Sønderjylland dækker det tidligere Sønderjyllands Amt og netværket er i dag det største af de 23 tilsvarende netværk, som findes i Danmark. Kasserer Peder Luckmann fra Aabenraa oplyser, at antallet af personer i netværket lige har passeret 700. Omkring 450 er jobsøgende. Resten er personer på pension eller andet, som bakker op.

Ifølge Senior Erhverv Sønderjylland har de 23 danske netværk i alt 1700 jobsøgende seniorer - og de 450 er altså med i det sønderjyske netværk.

Der kommer omkring 100 nye til netværket hvert år, og ifølge John Becker lykkes det årligt at få omkring 60 i arbejde.

Annonce

Styrkelse af selvværd

Senior Erhverv Sønderjylland ser det som den første opgave at overbevise de ledige om, at det er noget pjat, at man ikke kan finde et job, når alderen er over 50. Motivation og styrkelse af selvværd er store ting i netværket, og her spiller indehaveren af Dit Talerum Jørgen Rahbæk Andreasen fra Sønderborg en stor rolle. Han er ekspert i at bringe seniorer tilbage til arbejdsmarkedet og leder mange workshops for netværker.

Der er også hjælp til formulering af ansøgninger, hjælp til brug af det sociale medie Linked in og andet praktisk, og ifølge John Becker forsøger netværket at løfte medlemmernes faglighed i en jobsøgningssituation - ved at forklare dem, at de altså duer til meget andet, end det de tidligere har beskæftiget sig med.

- Vi sætter lys på deres kompetencer. Det er jo sådan, at de fleste godt kan definere deres uddannelse og kurser, men kompetencer er også noget, de har tilegnet sig over en årrække og som har givet nogle færdigheder, der er mere diffuse, siger formanden.

Der er gratis at deltage i netværket og kurser - der er hverken kontingent eller gebyrer for deltagelse. Den model har Senior Erhverv Sønderjylland valgt. Finansieringen foregår via satsmidlerne.

Senior Erhverv Sønderjylland

Senior Erhverv Sønderjylland blev stiftet i 2002 i Aabenraa. I Sønderborg åbnede netværket et kontor i 2018. Der er beliggende Stenager 2 og har åbent 9-13 fra mandag til fredag. Kontoret kontaktes på 88 14 13 47 eller kontorvagt-4@senior50.dk. På kontoret sidder Palle Wienke fra Sønderborg.

Senior Erhverv Sønderjylland vil gerne have flere kontorer, men det kniber med at få dem besat, fordi medlemmerne kommer i job. Der har tidligere været et kontor i Haderslev.

Der er godt 700 personer tilknyttet Senior Erhverv Sønderjylland. Der er lige mange mænd og kvinder. Når vi ser på de 450 jobsøgende er der lidt flere kvinder end mænd.

Virksomheder kan gratis kigge inden for på job50.dk og se de personer, som er parate til et job. Deres personlige forhold og kvalifikationer er beskrevet. Der står dog ikke navn på sitet - men det medlemsnummer.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Smitten stiger i de hårdest ramte kommuner: Særligt et sted konstaterer mange nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Rokketræf på Nordals

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Tidligere hoteldirektør trives i vandrerhjemmets reception

Ugeavisen Sønderborg

Kun få smittestigninger plager Syd- og Sønderjylland - men de fleste steder er smitten fortsat kritisk høj

Ugeavisen Sønderborg

Arbejdsmarkedet er efterhånden rødglødende: Virksomhederne skriger på faglærte

Ugeavisen Sønderborg

Cykelløb sætter Sønderborg på Danmarkskortet

Ugeavisen Sønderborg

Sådan vil Tyskland kræve coronaattester ved alle grænser

Ugeavisen Sønderborg

Giv naturen mere plads

Ugeavisen Sønderborg

Aktivitetsweekend bliver til aktivitetsdag

Ugeavisen Sønderborg

Kom videre efter pandemien

Ugeavisen Sønderborg

Brandsikring forsinker padelcenter: Åbner om få uger

Ugeavisen Sønderborg

Tak fordi I smiler trods pres

Ugeavisen Sønderborg

LandboSyds direktør fylder 50 år

Ugeavisen Sønderborg

Mandskoret i Sønderborg søger nye sangere

Ugeavisen Sønderborg

Sådan undgår du at komme i kløerne på en bolighaj før studiestart

Ugeavisen Sønderborg

Cyklister, knallerter og el-løbehjul chikanerer i midtbyen

Ugeavisen Sønderborg

Så bliver det ikke mere nuttet: Tysk politi og redningsfolk bragte andefamilie i sikkerhed efter trafikuheld

Ugeavisen Sønderborg

Danske gæster kan være blevet smittet med coronavirus, hvis de har besøgt bestemt bar i Flensborg

Ugeavisen Sønderborg

Københavnsk kunstner udstiller i Augustenborg

Ugeavisen Sønderborg

Folk strømmer til oplevelsespark: Alligevel er direktøren forfærdelig ked af det

Ugeavisen Sønderborg

Efter døgn med både fald og stigninger: Særligt to kommuner tager mærkbare ryk opad smittestigen

Ugeavisen Sønderborg

Mercedes ribbet for dyre hjulfælge

Ugeavisen Sønderborg

Færre vil læse på erhvervsakademi: Ramt af travlhed i byggebranchen

Annonce