Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Syddanske forsikringstagere deler millionoverskud

Coronarestriktionerne har betydet færre biler på vejene, og det har bl.a. bidraget til et fornuftigt regnskab hos GF Forsikring i Region Syddanmark. Samlet set deler medlemmerne mere end 215 millioner kroner i 2021. Foto: GF Forsikring
GF Forsikrings medlemmer i Region Syddanmark kommer godt fra start i 2021. De deler et overskud på mere end 91 millioner kroner som led i den fælles overskudsdeling.
Annonce

2020 er blevet kaldt et år, der bare skal overståes. Men på trods af et på mange måder turbulent coronaår kan de syddanske forsikringstagere i det medlemsejede GF Forsikring glæde sig over at dele et overskud på mere end 91 millioner kroner. Det skriver GF Forsikring i en pressemeddelelse.

Regnskabet for det forgangne år er gjort op, og de syddanske bilforsikringstagere i GF får i denne uge besked om, hvad overskudsdelingen konkret betyder for dem hver især i kroner og øre.

- 2020 har generelt budt på færre bilskader end normalt, fordi mange har arbejdet hjemmefra, og vi har også været forskånet for store vejrskader i årets løb. Samtidig har corona-situationen også betydet færre indbrud de fleste steder i landet pga. hjemmearbejde. Omvendt har vi ikke overraskende haft flere udgifter til rejseforsikringen end normalt, fortæller medlemsdirektør i GF Forsikring, Bjarne Toftlund.

GF er ejet af medlemmerne, og siden GF Forsikrings første leveår i 1960'erne har grund-idéen været, at medlemmer - og ikke aktionærer - skulle dele årets overskud. Derfor er GF’s overskudsdeling også solidarisk. Jo færre skader, jo mere i overskud til alle, og det betyder, at har man haft en skade i løbet af året, så får man alligevel del i overskuddet.

Rent praktisk foregår det på den måde, at den enkeltes andel af overskuddet trækkes fra prisen på forsikringerne, efterhånden som de fornys i 2021.

Samlet set er overskudsdelingen i GF Forsikring i 2021 på mere end 215 millioner kroner mod over 190 millioner kroner året før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce