Annonce
Ugeavisen Grindsted

2020 - Set i billeder

Annonce

Så skal sidste kalenderblad i 2020 snart vendes. På grund af coronaen har det været et meget mærkeligt år. Rigtig mange arrangementer og aktiviteter har været aflyst og mange ting har været lukket ned. I årets løb er der dog alligevel sket en del. Blandt andet har der været flere der har taget chancen, og er blevet selvstændige. Her på siderne har vi samlet et lille udpluk af året der gik - Set i billeder. Rigtig god jul og godt nytår.

Januar

Foto: Jan Kronvold

Den 1. januar var det skiftedag for Hancock-depotet i Hejnsvig.

Der overtog bilforhandler Steen Ek nemlig øl og sodavandsdepotet efter Ole Grove. Depotet blev dog liggende på Klodhøjvej 27, og der er det stadig Ole Groves søn, Mikkel Grove, som kunderne kommer til at møde, når de bestiller eller får leveret øl og vand.

Februar

Foto: Martin Ravn

Lørdag den 1. februar kunne Allan Mortensen fejre 25 år med Rema 1000. Jubilæet blev fejret i butikken på Vestre Boulevard med smørrebrød sammen med personalet. Allan og Bjarne Mortensen driver Rema 1000 i Grindsted, og det har Allan gjort siden år 2000. Bjarne kom med i 2001.

Marts

Foto: Martin Ravn

Søndag den 15. marts begyndte musiker Karina Holgersen at synge og spille et nummer hver dag på Facebook ved sit klaver. Det gav rigtig mange positive reaktioner, så Karina Holgersen fortsatte i flere måneder - til stor glæde for mange. I år er det i øvrigt 40 år siden, Karina Holgersen første gang optrådte offentligt.

April

Martin Ravn

Signe Degn Østergaard, der oprindelig kommer fra Sdr. Omme, åbnede sit eget yoga-studie, Signe Degn Holistic Balance, den 1. april på Morsbøl Skolevej 1 - i det tidligere Hapa. I yoga-studiet underviser Signe Degn i fem forskellige slags yoga, som hun mener har mange gavnlige effekter på kroppen.

April

Foto: John Randeris

I april meldte Line Bach ud, at hun ville lukke den fysiske tøjbutik By Bach ved Kvickly i Grindsted. Butikken fortsatte rent fysisk i privaten i Ansager, men også via webshop, modeshows, facebook, kundeaftener og meget mere. Beslutningen skyldes et behov for mere fleksibilitet og frihed.

Maj

Foto: Martin Ravn

VVS-installatør Cuno Holmgaard i Uhre og Bjørn Jespersen fra Jysk Teknik i Sdr. Omme etablerede et helt nyt firma, BC Energiservice, der installerer, servicerer og reparerer varmepumper og køleanlæg. Kim Eg Damgård Bjerg blev ansat til at køre det nye firma, der har adresse i Sdr. Omme.

Maj

Martin Ravn

I august 2019 åbnede Frederikke Sommer og Allan Birk Café Allfred i lokalerne, hvor der tidligere var cykelbutik. Men Café Allfred nåede ikke at få stærkt nok fodfæste i Grindsted til at at kunne klare mange ugers coronanedlukning og derfor måtte parret kaste håndklædet i ringen i maj.

Juni

Foto: Jan Kronvold

Jane Bakkensen og Christian Bliksby åbnede en afdeling af Dansk Outlet. Det skete i lokalerne i Vestergade i Grindsted, hvor Rema 1000 tidligere lå. Et halvt hundrede mennesker ventede på at komme indenfor og få fingre i de mange tilbud. Ægteparret driver en lignende butik i Tarm.

Juli

Foto: Jan Kronvold

En meget varm onsdag i juli blev Hejnsvig Kirkes jubilæumsgave fra Ole Kirks Fond synlig. Det var et stort flot tårnur, som blev sat op på tårnet. Det er firmaet Thubalka, der har designet og fremstille uret til kirken. Det var også montører fra firmaet, der stod for opsætningen. Uret blev dog først officielt indviet senere på året.

Juli

Foto: Jan Kronvold

Museumsgården Karensminde indgik et samarbejde med Ikast Mikrobryggeri om fremstilling af øl efter bestyrer Hans Peter Festersens opskrift og med råvarer fra den gamle museumsgård. Det blev til Karensminde Ale, der er en let gylden ale, der holder 5,8 procent alkohol. Øllen kan købes på Karensminde.

August

Foto: Jacob Schultz

Efter 56 år som gymnastik-instruktør for forskellige hold valgte Margit Nørgård i august at sige stop. Det var dog ikke helt med hendes gode vilje, men var nødvendigt af helbredsmæssige grunde. I stedet for gymnastikkken bruger Margit nu mere tid i hendes og gemalen Fredes store have.

September

Foto: Jan Kronvold

Autobutler.dk kårede i september Thorkilds Auto i Sdr. Omme som det bedste autoværksted i Midt- og Østjylland i 2020 og det tredje bedste værksted i landet. Thorkild Larsen er også god til at udlære lærlinge, idet de fire lærlinge, som værkstedet har udlært, alle har fået topkarakteren 12.

Oktober

Foto: Jan Kronvold

Lørdag den 3. oktober åbnede Annie Kristensen sin nye børnetøjsbutik, Børnlille, i Vestergade 1. Hun har taget tøjmærker ind i sin butik, som hun selv holder meget af. Det er en blanding af mærker i den dyre og billige ende i farver, der matcher på kryds og tværs, og kunderne tog godt imod den nye børnetøjsbutik med det samme.

Oktober

Foto: Jan Kronvold

35-årige Grith Hjelmager blev selvstændig frisør den 2. november, da hun åbnede Salon 73 på Egebjerg Landevej 73 i Vesterhede. Hos Salon 73 kan alle få ordnet og klippet håret. Både mænd, kvinder og børn i alle aldre. Det sker efter aftale, da Grith Hjelmager ikke kører med faste åbningstider.

Oktober

Foto: Jan Kronvold

Far og søn, Gorm og Chris Pedersen, gik i oktober i gang med at opføre 22 nye rækkehuse på grunden mellem Abildvej og Gl. Vejlevej i Grindsted. De nye huse er lejeboliger, hvor det er tilladt, at lejerne må holde ét husdyr pr. husstand. De første fem huse bliver klar til indflytning den 1. februar 2021.

November

Foto: Jan Kronvold

Efter 30 år som slagter og 20 år som slagtermester udlevede Jens Sørensen sin drøm om at blive selvstændig, da han åbnede vinbutikken Wine N' Fun på Vesterbrogade 11. Det skete i samarbejde med hans mangeårige ven i Brande, Søren Bækkelund Rasmussen, der har drevet en Wine N' Fun i Brande i seks-syv år.

November

Foto: Jan Kronvold

28-årige Nanna Marker blev den heldige vinder i Grindsted Handelsstandsforenings Powershopping i forbindelse med Black Friday i byen. Nanna blev ringet op lørdag formiddag af handelsformand Jonas Pedersen, og mellem klokken 12 og 13 skulle den heldige vinder nå at bruge alle 10.000 kroner. Det lykkedes.

December

Foto: Jan Kronvold

Sanne Johannessen og Dan Skovbjerg Vase blev tirsdag den 8. december klokken 12 viet på rådhuset i Grindsted. På grund af corona havde de efter vielsen inviteret omkring 20 gæster til pølsefest ved Torvets Pølsevogn. Efter vielsen på rådhuset kom det nygifte par til at hedde Sanne og Dan Johannesen Vase.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce