Annonce
Ugeavisen Grindsted

Blik og træ: Søren Østergaard har åbnet ny entrepriseafdeling

Blikkenslagerfirmaet Søren Østergaard har etableret en tømrerafdeling, og har susende travlt i blandt andet Esbjerg. Ægteparret Ruby og Søren Østergaard søger derfor flere folk. Både tømrere og blikkenslagere. Foto: Chresten Bergh

Blikkenslagerfirmaet Søren Østergaard søger faglærte tømrere og blikkenslagere til nyetableret entrepriseafdeling.

Grindsted: Det går over stok og sten for blikkenslagerfirmaet Søren Østergaard, der har udvidet firmaet med en entrepriseafdeling i Grindsted, hvor der lige nu er er 11 medarbejdere beskæftiget.

- Vi er nødt til at tænke fremadrettet, så vi selv kommer til at stå for hovedentreprisen. Også fordi vi er i gang med et generationsskifte, så vores tre børn får hver en andel, fortæller Søren Østergaard.

I forvejen ejer Rasmus Christensen 10 procent af firmaet.

Den nye afdeling beskæftiger både tømrere og blikkenslagere, men med den ordrebeholdning som firmaet har inde lige nu, så er der brug for flere medarbejdere.

- Vi mangler fem-seks tømrere lige nu og vi kan også bruge flere blikkenslagere, siger blikkenslagermester Søren Østergaard.

Tanken om at etablere en entrepriseafdeling blev sået for halvandet år siden og for et år siden blev der ansat en professionel byggeleder til den nye afdeling. Det er Anders Laust, og det har været en succes.

- Vi har i øjeblikket ordrer inde for i alt cirka 180 millioner kroner. Det betyder, at vi har fået brug for flere folk, siger Søren Østergaard.

Med etablering af egen entrepriseafdeling er det blevet nemmere for blikkenslagerfirmaet, der nu er med fra begyndelsen i opstarts-fasen. Som underleverandør kom firmaet først med senere.

- Som underleverandør får man tingene at vide i sidste øjeblik. Nu kan vi se langt ud i fremtiden - nu har vi selv bolden, siger Ruby Østergaard, der kom med i firmaets administration på fuld tid i 2000.

- Vi er så småt begyndt at lave lidt for arkitekter også, men vi laver stadig underentrepriser, siger Søren Østergaard.

Blå Bog

Blikkenslagerfirmaet Søren Østergaard er etableret af Søren Østergaard i 1996.I 2000 kom hans kone, Ruby, med på fuld tid i administrationen.

I april 2016 flyttede firmaet fra Nollundvej og til Heimdalsvej.

I dag beskæftiger firmaet over 50 medarbejdere.

Hos Søren Østergaard er der i øjeblikket ordrer ind på omkring 180 millioner kroner. Foto: Chresten Bergh

Glad for specielle ting

Firmaet har gang i - eller skal i gang med - flere store projekter i blandt andet Esbjerg. Her er Søren Østergaard i gang med en omfattende renovering af boligblokke på Hermodsvej for Ungdomsbo og firmaet er desuden også i gang med en stor tagrenovering i Esbjerg midtby. Firmaet har desuden store opgaver i både Aarhus og Odense, og skal i gang med et stort renoveringsprojekt i Herning.

- Selv om vi har travlt, så vil vi stadig gerne have mere arbejde. Vi har altid godt kunne lide at lave ting, der er lidt specielle, og været gode til at finde løsninger, siger Søren Østergaard.

Lige nu er udfordringen at finde nok kvalificerede medarbejdere til entrepriseafdelingen, hvor der også udføres almindeligt tømrerarbejde, og altså ikke kun i store entrepriser.

- Det er ikke usikkert at søge arbejde hos os. Der er arbejde til langt ud i fremtiden, så man kan roligt søge, siger Ruby Østergaard.

Der er i dag over 50 medarbejdere hos Søren Østergaard. I øjeblikket er fem af dem lærlinge, og målsætningen er, at de skal have en ny lærling hvert halve år. Indtil nu har det været blikkenslagerlærlinge, men efter sommerferien skal der også ansættes tømrerlærlinge.

Der er kommet en professionel bestyrelse til, som Ruby og Søren Østergaard er blevet meget glade for - efter lidt tilvænning.

- Jeg var lidt betænkelig i starten, men nu har vi nogen til at se tingene på en anden måde, og til at drøfte tingene med, siger Søren Østergaard.

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Hans har arbejdet med fermentering i 40 år: Alle årene har det været på samme fabrik

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Han har altid tegnet og undervist: Sidste år blev han hædret - og nu får han en betydningsfuld post

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Landsdækkende petanque-event rammer Grindsted

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Husholdningsforening: To æresmedlemmer hyldes

Ugeavisen Grindsted

Fusionering: Krogh & Thomsen i bliver en del af Martinsen

Ugeavisen Grindsted

Formanden takker af: Jul i Grindsted-udvalget fortsætter uden formand

Ugeavisen Grindsted

100 års jubilæum fejres i to omgange

Billund Ugeavis

Flag i byerne manglede til årets første konfirmationer: Nu er en flagglad flok klar til sikre dannebrog i gaderne

Ugeavisen Grindsted

Borgerservice holder ekstra åbent for pasbestilling

Ugeavisen Grindsted

I weekenden er der igen konfirmation: Her er navnene

Ugeavisen Grindsted

93-årige Ingemann har knoglekræft - og spiller på sit horn morgen og aften for beboerne på Bekkasinvej: - Jeg er så lykkelig for det hele

Ugeavisen Grindsted

Den gamle pony skulle på pension, og klubben havde ikke råd til 20-årige Miss Mary: Men så gik Mai-Britt i gang med at ringe rundt

Annonce