Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Unge miljøsvin

Jan Kronvold

Klumme: Unge mennesker i hobetal demonstrerer for tiden rundt omkring i Danmark.

De kæmper for, at der skal gøres noget ved de stigende problemer med miljøet.

De anklager den ældre generation for at have svinet voldsomt meget, og de unge forlanger, at politikerne gør noget. Ikke i morgen, ikke i dag, men nu. Og der er ikke noget at sige til, at den unge generation er bange for, hvordan miljøet ser ud, når de skal have børn. Det er forståeligt og prisværdigt, at ungdommen går på gaden, som vi gjorde engang i 1970'erne og demonstrerede mod atomkraft.

Men, men, men. Der er et gammelt ordsprog der siger, at man ikke skal kaste med sten, hvis man selv bor i et glashus. Og jeg synes i den grad, at de unge mennesker kaster med sten.

Man skal feje for egen dør først, som man siger, eller med andre ord: Rydde op efter sig selv. Og inden de unge mennesker går på gaden med deres bannere, så kunne de passende lige rydde op og gøre rent efter sig på årets festivaler.

Jeg har set billeder fra de netop afsluttede festivaler: Distorsion i København, Heartland i Egeskov på Fyn, Jelling Festival og karnevallet i Aalborg. Det var rædselsfulde billeder af skrald og efterladenskaber i tonsvis.

Og vi behøver sådan ikke engang at skulle udenfor Billund Kommune for at finde efterladenskaber fra unge, der har holdt fest.

Det sker jævnligt i Anlægget i Grindsted, at der flyder med dåser, flasker, cigaretskod, papir og andet, som burde være havnet i skraldespandene. Der er ingen tvivl om, at det er unge mennesker, der har festet igennem.

Det er muligt, at de har fået så meget alkohol indenbords, at de ikke har sanset at rydde op efter sig. Men så kunne de passende komme ned i Anlægget og rydde op, når alkoholen er fordampet. Det sker ikke, og i stedet er det kommunens folk, der gør stedet rent og pænt igen.

Annonce

Det er der, jeg mener, at det går galt for de unge mennesker.

Inden de råber op om klimaet, så skulle de måske lige kigge lidt indad. De demonstrationer klinger lidt hult, når man ved, hvordan mange af de unge mennesker selv sviner, når de slår sig løs. For selvfølgelig skal de unge mennesker da feste og slå til Søren, men når de nu er så miljøbevidste, som de giver udtryk for at være, så burde de være voksne nok til at sørge for, at der blev ryddet op, og ikke bare efterlade det hele, og så regne med, at de kommer nogen og rydder op efter dem.

Hvis det sker, så kan det være, at man har lidt større respekt for deres kamp for et bedre og navnlig renere Danmark.

Men måske er det i virkeligheden deres forældre, som skal have skældud for ikke at have lært deres børn at rydde op efter sig. Måske har de unge været vant til, at deres forældre nok skulle rydde op efter dem, hvad enten er det er på deres værelser eller andre steder.

Men sørgeligt er det, at de unge miljø-aktivister i virkeligheden er nogle miljøsvin.

Så er det, at det udskældte ord ”miljøtosser” får en helt ny betydning – synes jeg.

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Landsdækkende petanque-event rammer Grindsted

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Husholdningsforening: To æresmedlemmer hyldes

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Fusionering: Krogh & Thomsen i bliver en del af Martinsen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Den gamle pony skulle på pension, og klubben havde ikke råd til 20-årige Miss Mary: Men så gik Mai-Britt i gang med at ringe rundt

Ugeavisen Grindsted

100 års jubilæum fejres i to omgange

Billund Ugeavis

Flag i byerne manglede til årets første konfirmationer: Nu er en flagglad flok klar til sikre dannebrog i gaderne

Ugeavisen Grindsted

De Glade Jyders Fest holder flyttedag: Festpladsen bliver fremover på Sigengen

Ugeavisen Grindsted

Borgerservice holder ekstra åbent for pasbestilling

Ugeavisen Grindsted

I weekenden er der igen konfirmation: Her er navnene

Ugeavisen Grindsted

Mere affaldssortering er på vej: Her er de genbrugsbeholdere, du skal have stående i indkørslen

Ugeavisen Grindsted

Tak for engagementet, men: Derfor mener GrindstedArkivet ikke, at dette billede er spejlvendt

Ugeavisen Grindsted

Flyt bilen: På lørdag spærres Grindsteds bymidte af

Annonce