Annonce
Ugeavisen Grindsted

Makkerpar opkøber faldefærdige huse i Sdr. Omme og gør dem til attraktive lejligheder: - Jeg finder hele tiden på noget nyt

Dennis Lauridsen styrer DL Sikring i Sdr. Omme. Hans kone, Berit, er ansat som kontordame efter mange år i en børnehave. - Nogle har sagt til os, at de ville blive skilt, hvis de skulle arbejde sammen, men det går godt for os. Dennis er den, der bestemmer på jobbet, men når klokken nærmer sig 16, så bliver rollerne byttet om, ler Berit Lauridsen. Foto: Lise Nørgaard
Firmaet DL Sikring i Sdr. Omme servicerer tyverialarmer og har på trods af corona klaret sig godt i det seneste år. Indehaveren, 42-årige Dennis Lauridsen, har dog givet en stor del af ansvaret for firmaet videre til sin overmontør, så han kan koncentrere sig om nye ideer og forretninger.

Sdr. Omme: Når noget går rigtig godt, så begynder Dennis Lauridsen at trække sig. Dennis Lauridsen stiftede i 2013 firmaet DL Sikring efter i en årrække at have haft firma sammen med en kompagnon, men nu har han overgivet en stor del af ansvaret til sin overmontør. For når noget går godt, så er der noget andet, der begynder at kalde. Nye ideer opstår og skal forfølges.

- Jeg er entreprenør, siger Dennis, der dog lige skulle tænke over det, inden han sagde ja til et interview med Ugeavisen Grindsted, for han lider ikke af store armbevægelser.

- Jeg er generelt et indadvendt menneske, siger Dennis Lauridsen.

Annonce

- Han er ikke typen, der praler, tilføjer hans kone, Berit Lauridsen, der er ansat i DL Sikring.

Faktisk er Dennis' forretninger efterhånden blevet et familieforetagende, for døtrene på 15 og 17 har også fritidsjob på lageret. Det har givet dem et liv med mere fleksibilitet og mulighed for at gøre, hvad de gerne vil, når de gerne vil.

Vækst i firmaet

I det seneste regnskabsår er DL Sikrings overskud vokset fra 2,7 til 3,5 millioner kroner, men Dennis Lauridsen har egentligt ikke gjort noget særligt for det - udover at han for halvandet år siden overleverede den daglige drift til sin overmontør.

- Jeg er stadig med i de store beslutninger, og jeg er også med ude, når der er behov for det, men min erfaring er, at det løfter min forretning at give mine medarbejdere ansvar, siger Dennis Lauridsen, der i 2021 har ansat fire nye medarbejdere.

Corona mærkede firmaet ikke meget til - kun i den første uges tid, hvor folk aflyste deres aftaler, fordi de var bange for at blive smittet.

- Men ellers har vi ikke mærket til corona. Faktisk har det bare været nemmere at lave aftale med kunderne, fordi de har været mere hjemme, fortæller Dennis Lauridsen, der lægger vægt på den gode kundebevidsthed.

Dennis og Berit Lauridsen har fået et mere fleksibelt liv, efter Berit er blevet ansat hos DL Sikring. Foto: Lise Nørgaard

- For mig handler det om, at vi møder op som os selv med begge fødder på jorden, og hvis vi kan gøre lidt ekstra for kunden - som for eksempel at smøre en dør, der knirker, så gør vi det, siger Dennis Lauridsen.

Annonce

Nyt firma med udlejning

Det er også den gode kundeservice, der tiltaler ham i det nye firma, han har stiftet, LD Udlejning, i samarbejde med kompagnonen, Lars.

Sidste år i marts åbnede de for udlejning af lifte, toiletvogne, trailere, haveredskaber og diverse maskiner.

- Der har været maskinudlejning i byen tidligere, men det blev solgt til et firma i Brande, hvilket betød, at folk skulle køre til Brande for at hente ting, så vi så et marked, fortæller Dennis Lauridsen, der egentlig startede med at leje en enkelt lift og en hoppeborg ud for syv år siden, hvor han også begyndte at sælge fyrværkeri.

Vi sælger også fortsat fyrværkeri. Mellem jul og nytår mødes vi med Lars' familie og så sælger vi fyrværkeri.

Berit Lauridsen

- Lige nu er det mest et hobbyprojekt. Der er nogle tunge investeringer her i begyndelsen, men nu har vi det meste af det, folk efterspørger, og har vi det ikke, så kan vi skaffe det, siger Dennis Lauridsen, der godt kan lide kundekontakten og at forklare kunderne, hvordan de forskellige maskiner virker.

Annonce

Har opkøbt gamle rønner

Makkerparret har dog også kastet sig over en anden form for investering og indtægtskilde.

Dennis og Lars har nemlig opkøbt flere faldefærdige huse i Sdr. Omme, som de er i fuld gang med at sætte i stand til lækre lejligheder.

Dennis Lauridsen har succes med servicering af tyverialarmer og lægger stor vægt på god kundeservice. Foto: Lise Nørgaard

- Vi har for eksempel købt den gamle Handelsbank i Hovedgaden, som vi laver om til seks lejligheder, hvoraf de to er private, og et erhvervslejemål. Det er meningen, at vi selv skal bo der i de øverste lejligheder - som naboer, fortæller Dennis Lauridsen.

Det store hus på Egeparken i byen har familien Lauridsen nemlig solgt.

- Der var nogle, der havde mere brug for det end os, lyder det lunt fra Dennis.

Nemlig én af Berits tidligere kolleger, der godt kunne tænke sig at bosætte sig i Sdr. Omme med sin familie.

- Når vi har fri, så har vi ikke lyst til at skulle passe hus, have og hæk. Så vil vi gerne ud at se og opleve noget, forklarer parret.

Opkøbet af de faldefærdige huse i Sdr. Omme har vakt glæde i lokalsamfundet, og det er også en del af grunden til, at Dennis og Lars har valgt at gå ind i det.

- 80 procent af det er, at vi kan se en fornuftig forretning i det, og 20 procent af det er, at vi også gerne vil have en by, der bliver ved med at være pæn og præsentabel, konstaterer Dennis Lauridsen, der ikke sparer på noget i de aldrende bygninger. Alt skal være nyt og lækkert med lukkede gårdmiljøer, så man kan have sine ting i fred.

Annonce

Sommerhuse og camping

Dennis Lauridsen har cirka 20 lejemål i byen nu, og det er ikke utænkeligt, at han og Lars opkøber mere.

- Måske kunne det også være en mulighed at sprede investeringerne lidt, så viser der sig muligheder i Grindsted eller Billund, må vi se på det, siger Dennis Lauridsen, der ved siden af sine forretninger også er engageret i Jydefesten og i Grindsted Fællesantenne som formand.

- Og så er han teknikmand og hjælper gerne folk med deres computere og wifi, tilføjer Berit.

Men familien kan også holde fri sammen.

Udlejning af maskiner og andet udstyr foregår stadig på hobbyplan, men på sigt er det meningen, at det også skal være et forretningsområde for Dennis Lauridsen. Foto: Lise Nørgaard

- Vi er glade for at campere, og det er jo aldrig længere væk, end at Dennis lige kan køre, hvis der er noget. Det har jeg vænnet mig til, siger Berit.

De to har også to sommerhuse i Blåvand. Det ene sammen med parrets tidligere nabo. De to byggede sommerhuset om præcis efter udlejningsbureauets ønsker, i forhold til hvad der blev efterspurgt.

- Det er et sommerhus til 18 personer uden pool, men med et stort aktivitetsrum, fortæller Dennis, der også netop har købt endnu et lille sommerhus fra 1971 - kun til seks personer.

- Dennis har allerede set potentialet i det og vil gerne bygge det om til et tipersoners hus, men lige nu er det mit lille hyggelige hus i Blåvands midte, siger Berit.

Annonce

Modsætninger mødes

Skal familien holde helt fri og rigtig slappe af, så går turen udenlands - helst til nye og spændende steder, hvis det står til Dennis.

- Man siger, at modsætninger mødes, og det er rigtigt, for jeg er langt mere til det forudsigelige med struktur og rammer. Jeg har arbejdet i børnehaven i Sdr. Omme i 13 år, smiler Berit forklarende.

- Ægteskabet handler om kompromiser, og Berit er blevet bedre til, at der skal ske noget, og jeg er faldet lidt mere til ro, siger Dennis.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Nu kan du også købe begravelsen online: Nogle vil hellere sidde hjemme i fred og ro

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Skakklub er truet på eksistensen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Bettina har elsket historie, siden hun var barn: Nu har hun fået et drømmejob på museet

Ugeavisen Grindsted

Ældresagen går travlt efterår i møde

Ugeavisen Grindsted

Lars Lilholt spiller julekoncert i Magion

Ugeavisen Grindsted

Det første halve år som selvstændig er gået godt: - Jeg har på intet tidspunkt fortrudt mit valg om at åbne min egen blomsterbutik

Ugeavisen Grindsted

Foredrag stiller skarpt på danske kvindeskæbner

Ugeavisen Grindsted

Grindsted-forretninger søger mod mere plads: Optikerne havde travlt på den første åbningsdag

Ugeavisen Grindsted

Skal du med? Michael Falch & Dét Band optræder i Magion

Ugeavisen Grindsted

Korleder vil have flere med: - Mange mennesker er gennem coronaens svøbe blevet lullet ind i en ensomhedens tilstrækkelighed eller det virtuelle samhørighedssurrogat

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted: Salget af julekalendere begynder den 2. oktober

Ugeavisen Grindsted

Det skabte panik, da to mand begyndte at fjerne terrassen på Torvet: Men politiker kom til undsætning

Ugeavisen Grindsted

3F støtter op om Krogager Boldklub

Ugeavisen Grindsted

Grindsted - Den Grønne Hovedstad inviterer: Gratis foredrag og workshop

Ugeavisen Grindsted

Røde Kors' landsindsamling nærmer sig

Ugeavisen Grindsted

Den midaldrende Greta

Ugeavisen Grindsted

Kommune og region inviterer til borgermøde om Grindsted-forureningerne

Ugeavisen Grindsted

Fagforening støtter fodboldklubber

Ugeavisen Grindsted

Lars Gyldenkrone blev hædret: - For mig er det her på størrelse med at få Ridderkorset

Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Drop arbejdsmailen og mobilen i ferien

Ugeavisen Grindsted

Ulvetimegudstjenesten fejrer 10-års jubilæum

Ugeavisen Grindsted

Atletikklubben Heden har fået tre DM-titler

Ugeavisen Grindsted

Hvad siger du til VR-briller og skærmbesøg i ældreplejen? Formand for ældreråd har nogle betænkeligheder

Annonce