Annonce
Ugeavisen Grindsted

Succesvirksomhed 2020: Westphals Fabrikker udvider

Direktør Doris Westphal med det synlige bevis på bankernes og revisorernes erhvervspris Succesvirksomhed 2020, som Westphals Fabrikker netop har modtaget. Foto: Jan Kronvold
Westphals Fabrikker i Bøvl er i gang med at udvide fabrikken og har netop modtaget bankernes og revisorernes Erhvervspris - Succesvirksomhed 2020.

Bøvl: Det går godt hos Westphals Fabrikker i Bøvl.

Der produceres så store mængder af hår- og kropsprodukter på fabrikken på Møbjergvej 45, at en udvidelse af produktion og lager på 330 kvadratmeter er i fuld gang. Direktør Doris Westphal forventer, at den nye bygning vil kunne tages i brug i januar næste år.

- Vi vækster enormt meget. I det første halvår havde vi en fremgang på 40 procent i forhold til året før. Når der er lavkonjunkturer, gør navnlig kvinder mere ud af sig selv. Så omstillede vi også vores produktion til at fremstille håndsprit, som vi kalder håndrens. Det produceres på nathold, fortæller Doris Westphal.

Annonce

Den store aktivitet hos Westphals Fabrikker er der blevet lagt mærke til i den finansielle verden. I 2016 vandt fabrikken en Gazelle-pris og nu er der kommet endnu en fornem pris i hus. Westphals Fabrikker har nemlig lige vundet bankernes og revisorernes Erhvervspris - Succesvirksomhed 2020. En pris som Spar Nord og BDO står bag.

Sværere end at blive Gazelle

- Jeg anede det ikke, før jeg blev kontaktet. Der er 1000 virksomheder på landsplan, der får prisen - 200 i hver region. Det betyder, at der godt kan være over 200 i en region, men prisen går kun til de 200 bedste. Vi er således blandt de 200 bedste i region syd. Til sammenligning var der over 1700, der fik Gazelle prisen i 2016, hvor vi fik den, så denne pris er faktisk meget sværere at opnå end en Gazelle-pris. Det er en anerkendelse af, at vi dur til at drive forretning, siger Doris Westphal.

Westphals Fabrikker er nok bedst kendt som Shangri-La. Den del eksisterer stadig, men produkterne er lagt ud til selvstændige depoter, som får leveret varer fra Westphals Fabrikker. Foto: Jan Kronvold

Tidligere var virksomheden kendt som Shangri-La, som stadig eksisterer, men den del udgør i dag kun 10 procent af virksomhedens omsætning. Det er lagt ud til selvstændige depoter, der har egne sælgere. Westphals Fabrikker leverer produkterne til depoterne, som så distribuerer dem videre.

– De seneste 15-20 år har virksomheden hovedsageligt beskæftiget sig med udvikling og produktion af "high class" produkter til kunder, som sætter deres egne mærker på - de såkaldte "privat lable" kunder. Denne afdeling hedder Evitana og står i dag for langt den største del af aktiviteterne, fortæller Doris Westphal.

Annonce

15 medarbejdere

- At det er meget unikke produkter der laves i Bøvl, bevidnes blandt andet ved, at vi hvert år har kunder, der enten vinder eller nomineres til priser i Danish Beauty Award, hvilket vi også har i år. Desuden har en anden kunde vundet Helsam og Helsekostbranchens pris for ”Årets hudpleje 2020”. Disse priser er vi selvfølgelig ligeså stolte af, siger Doris Westphal.

Der er i dag 15 medarbejdere hos Westphals Fabrikker, men står det til Doris Westphal, så stiger det antal meget snart.

I øjeblikket er Westphals Fabrikker i gang med at udvide fabrikken med lager og produktion i Bøvl. Direktør Doris Westphal har været i virksomheden i 45 år.Foto: Jan Kronvold

- Vi skal have ansat flere kemi-ingeniører. Vi kan ikke følge med, men de er ikke nemme at finde, siger Doris Westphal.

Hun blev ansat i virksomheden, som hendes afdøde mand, Erling Westphal, grundlagde for 51 år siden, i 1975. Hun har derfor 45 års jubilæum i firmaet i år, hvor hun i øvrigt er fyldt 70 år.

- Jeg bliver ved, til jeg falder af pinden, siger Doris Westphal med et stort smil.

Annonce

Medejer i 2012

Hun har dog sørget for en arvtager til firmaet i Bøvl. Det er det danske firma Tromborg, som købte sig ind i Westphals Fabrikker i 2012.

Erhvervsprisen "Succesvirksomhed 2020"

Det er Spar Nord og BDO, der står bag erhvervsprisen "Succesvirksomhed 2020", som Westphals Fabrikker i Bøvl netop har modtaget.

Erhvervsprisen skal anderkende de danske virksomheder med 10-999 ansatte. De virksomheder, som ikke helt får den opmærksomhed de fortjener til trods for, at netop de sikrer fremgang i den lokale og nationale økonomi.

Succesvirksomhederne skal opfylde en række kriterier for at kunne komme i betragtning til prisen. Udvælgelsen baserer sig på antal af ansatte og tre centrale nøgletal: Vækst i deres resultater før skat de seneste 5 år, soliditetsgrad over 15 procent i seneste regnskabsår, vækst i soliditeten over de seneste fem år og evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag.

- Firmaet fandt selv frem til os i 2003, da det blev startet. Det udviklede sig over årene og er det jeg kalder et fornuft-ægteskab. Jeg har aftalt med dem, at jeg kan gå på deltid, hvis jeg ønsker det, fortæller Doris Westphal.

Direktøren står for økonomien, men hendes hovedområde er stadig laboratoriet, hvor hun er med til at udvikle nye cremer, shampoo eller andre ting indenfor hud og hårpleje.

- Det er det, jeg brænder for, siger Doris Westphal.


Vi vækster enormt meget. I det første halvår havde vi en fremgang på 40 procent i forhold til året før. Når der er lavkonjunkturer, gør navnlig kvinder mere ud af sig selv

Direktør Doris Westphal, Westphals Fabrikker
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Foredrag stiller skarpt på danske kvindeskæbner

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Skal du med? Michael Falch & Dét Band optræder i Magion

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Det første halve år som selvstændig er gået godt: - Jeg har på intet tidspunkt fortrudt mit valg om at åbne min egen blomsterbutik

Ugeavisen Grindsted

Korleder vil have flere med: - Mange mennesker er gennem coronaens svøbe blevet lullet ind i en ensomhedens tilstrækkelighed eller det virtuelle samhørighedssurrogat

Ugeavisen Grindsted

3F støtte op om Krogager Boldklub

Ugeavisen Grindsted

Grindsted-forretninger søger mod mere plads: Optikerne havde travlt på den første åbningsdag

Ugeavisen Grindsted

Røde Kors' landsindsamling nærmer sig

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted: Salget af julekalendere begynder den 2. oktober

Ugeavisen Grindsted

Den midaldrende Greta

Ugeavisen Grindsted

Kommune og region inviterer til borgermøde om Grindsted-forureningerne

Ugeavisen Grindsted

Det skabte panik, da to mand begyndte at fjerne terrassen på Torvet: Men politiker kom til undsætning

Ugeavisen Grindsted

Grindsted - Den Grønne Hovedstad inviterer: Gratis foredrag og workshop

Ugeavisen Grindsted

Lars Gyldenkrone blev hædret: - For mig er det her på størrelse med at få Ridderkorset

Ugeavisen Grindsted

Fagforening støtter fodboldklubber

Ugeavisen Grindsted

Ulvetimegudstjenesten fejrer 10-års jubilæum

Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Drop arbejdsmailen og mobilen i ferien

Ugeavisen Grindsted

Atletikklubben Heden har fået tre DM-titler

Ugeavisen Grindsted

Hvad siger du til VR-briller og skærmbesøg i ældreplejen? Formand for ældreråd har nogle betænkeligheder

Ugeavisen Grindsted

Dronningen kommer til Kulturhuset

Ugeavisen Grindsted

Få overblikket: Her er fem ting, du bør vide om vigtig politisk aftale

Ugeavisen Grindsted

8. klasseelever besøgte politikerne på Christiansborg

Ugeavisen Grindsted

Nu kommer Oliver Twist til Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Makkerpar opkøber faldefærdige huse i Sdr. Omme og gør dem til attraktive lejligheder: - Jeg finder hele tiden på noget nyt

Annonce