Annonce
Ugeavisen Odense

Krisen kradser ikke på Leif: Koncertarrangøren er en ukuelig optimist

Som 61-årig kastede Leif Møllgaard sig ud i at arrangere koncerter, og selv en corona-krise har ikke kunnet ryste ham i sit foretagende. Foto: Kurt Rasmussen
Selv om impressarioen Leif Møllgaard gennem corona-krisen har måttet aflyse utallige koncerter, har han arbejdet videre og er klar med 100 arrangementer, når der igen bliver åbnet op for koncertaktiviteterne.

Remisen: - Corona-nedlukningen af spillestederne har nok kostet mig 90.000 kroner, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Jeg skal nok klare mig, og på nuværende tidspunkt har jeg 100 underskrevne kontrakter, som jeg håber, vi kan gennemføre fra midten af april, siger Leif Møllgaard med en meget rolig attitude, mens han venter på at blive interviewet til talkshowet ”Grib Chancen”.

Tv-værten på "Grib Chancen", Nynne, tog godt imod Leif Møllgaard, der ikke selv spiller musik, men som er god til at hente musikere op på scenen. Foto: Kurt Rasmussen

Her er hans historie blevet interessant, fordi han har forstået at tilføre musikscenerne i Danmark en nostalgisk glød i form af musik for den ældre generation. Men mere om det senere.

Nostalgisk musik

Fra sin base i det sydvestlige Odense har Leif Møllegaard gennem ti år sendt musikere på scenen i det ganske land, og specielt én genre ligger den 71-årige koncertarrangør på hjerte.

- Jeg var jo ung, da tressermusikken kom frem og kan huske, hvordan alle vi unge tog til alle mulige koncerter dengang, og dem på min egen alder bliver helt nostalgiske, når de hører de gamle bandnavne. Sådan er der nogle, der har det med rødvinsmærker eller et bilmærker, og sådan har jeg det med tressermusik, siger han med en smule vemod i stemmen.

- I dag er der ikke meget tilbage af tressermusikken, så det er derfor, jeg kom i gang som impresario, lyder det fra Leif Møllgaard.


- Tænk sig at kunne udvikle sig og få lov til at starte på noget helt nyt i en sen alder, som giver så meget glæde. Det er jo det fantastiske ved livet

Leif Møllgaard


Oprindelig blev han uddannet som smed, men valgte tidligt at slå over i møbelbranchen, hvor han gennem 37 år leverede interiør til hoteller, virksomheder og andre større arbejdspladser, og det var også her, han fik øjnene op for de mere musiske muligheder.

Annonce

Tilfældig opstart

- For 10 år siden var jeg inde på Næsbyhoved Skov for at sælge gardiner, og da jeg så den store, flotte balsal tænkte jeg, at den ville være perfekt til at genoplive 50’er og 60’er-musikken, siger Leif Møllgaard.

Som sagt så gjort. Restauratør, Morten Hansen, var med på ideen og i november 2011 kunne tresserbandet Rocking Ghost (dem med ”Belinda” og ”Oh, what a kiss”) lade pigtrådsmusikken tone til et udsolgt tresserarrangement i den store balsal.

- Der blev en stor succes, og jeg var ikke til at stoppe, siger Leif Møllgaard, der for alvor tog fat i sin nye passion – at arrangere koncerter for det modne publikum.

- Tænk sig at kunne udvikle sig og få lov til at starte på noget helt nyt i en sen alder, som giver så meget glæde. Det er jo det fantastiske ved livet, lyder det fra koncertarrangøren, der valgte at kvitte sit faste job og starte som selvstændig med leverancer af møbler og interiør.

- Jeg laver ingenting med venstre hånd, så da jeg fik travlt med koncerterne, måtte jeg drosle ned for de andre aktiviteter, siger han og fortæller, at koncertarrangementerne tager det meste af hans tid i dag.

Annonce

Succes fra starten

Opstarten på den nye karriereaktivitet faldt ham ikke svært.

- Jeg har jo tidligere samarbejdet med forskellige virksomheder og lavet løsninger med messer og udstillinger, så jeg var jo bekendt med den del, siger han og fortæller, at det ikke var vanskeligt at finde de musikere, der skulle optræde.

- Jeg kontaktede de kendte danske bands, der var aktive i tresserne, og der var mange, der gerne ville være med, siger han og nævner Walkers, Lollipops, Beefeaters og Spacemakers foruden navne som Troels Trier, Peter Vesth og Lise Haavik.

Annonce

Hviler ikke på laurbærrene

Gennem årene er det blevet til utallige koncertarrangementer på scener rundt omkring i Danmark, men Leif Møllgaard er ikke en mand, der hviler på laurbærrene.

- Jeg kan godt lide musik generelt, og jeg kæmper som en gal for at få det yngre publikum med også, siger han og nævner kopibands som The Boss – Tribute to Springsteen, Dire Straits Jam og Smokie Jam.

- Og det er bare nogle af de navne, der giver genklang hos den generation, der kom efter tressermusikken, siger Leif Møllgaard, der efterhånden er klar til at lade sig interviewe af tv-værten Nynne foran kameraerne i talkshowet ”Grib Chancen”.

Talkshowet blev gennemført på afslappende vis og viste Leif Møllgaard som en lun personlighed. Foto: Kurt Rasmussen
I backstage-rummet til "Grib Chancen" stødte Leif Møllgaard på en af sine musikere i skikkelsen af Mads Toghøj, som også skulle interviewes. Foto: Kurt Rasmussen

Talkshowet bliver vist fredag aften på Kanal Fynboen og kan ses efterfølgende på Youtube ved at søge på navnet ”Grib Chancen”.

Annonce
Annonce
Dalum Hjallese Avis

2-1 og hjem i bad: Kinesere flyver over drama i Dalum

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Ugeavisen Odense

Vakte stor opsigt: Bil i bakgear kom ud af kontrol og bragede ind i bus på Odense Banegård Center

Skibhus Avisen

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Ugeavisen Odense

4.000 løbere slippes løs i Odense: Undgå trafikkaos på søndag!

Ugeavisen Odense

Eksorcisme på Odense Å: Odense får Danmarks første flydende escape room

Ugeavisen Odense

Storms Pakhus danner rammerne for DM i overskudsretter: - Alt for meget mad bliver fortsat spildt frem for spist

Ugeavisen Odense

Plankeborde, puder og pyntegenstande: Ny outlet-butik åbner i Odense

Ugeavisen Odense

Boxen Finals: Padel i dansk topklasse i Odense

Ugeavisen Odense

Sydbank Pokalen: Pokaldrama og masser af sjov

Ugeavisen Odense

Ny kaffebar på havnen: - Vi vil gerne være det sted i Odense, hvor man får den bedste kop kaffe

Ugeavisen Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Ugeavisen Odense

Odenses internationale plademesse: Nu sker dét, som mange vinylentusiaster har ventet på længe....

Ugeavisen Odense

400.000 lys, 25 juleboder og en julekalender: Odense Zoo gør klar til historiens største event

Ugeavisen Odense

Kalder alle danseglade kommende skolebørn

Ugeavisen Odense

GF-Fyns Ildsjælepris: Lokale ildsjæle fik overrakt 20.000 kr.

Ugeavisen Odense

Forbudt for kvinder: Ny mandeklub åbner i Odense

Ugeavisen Odense

Carlsberg Corner: Vind en fed ishockey oplevelse for fire i Carlsberg Skybox

Ugeavisen Odense

Restaurantkæde giver gratis mad til alle og støtter Knæk Cancer: - Vi vil fejre, at vi kan samles igen

Ugeavisen Odense

Efter 13 måneders benspænd: Jannies Dancebar er klar til åbningsfest

Ugeavisen Odense

Efter en tur på bunden: Gammel lodsbåd er blevet Caspers redningsplanke

Ugeavisen Odense

Rigmænd viser superbiler frem i Odense: Kom tæt på McLaren, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Aston Martin og mange flere

Annonce