Annonce
Ugeavisen Odense

Krisen kradser ikke på Leif: Koncertarrangøren er en ukuelig optimist

Som 61-årig kastede Leif Møllgaard sig ud i at arrangere koncerter, og selv en corona-krise har ikke kunnet ryste ham i sit foretagende. Foto: Kurt Rasmussen
Selv om impressarioen Leif Møllgaard gennem corona-krisen har måttet aflyse utallige koncerter, har han arbejdet videre og er klar med 100 arrangementer, når der igen bliver åbnet op for koncertaktiviteterne.

Remisen: - Corona-nedlukningen af spillestederne har nok kostet mig 90.000 kroner, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Jeg skal nok klare mig, og på nuværende tidspunkt har jeg 100 underskrevne kontrakter, som jeg håber, vi kan gennemføre fra midten af april, siger Leif Møllgaard med en meget rolig attitude, mens han venter på at blive interviewet til talkshowet ”Grib Chancen”.

Tv-værten på "Grib Chancen", Nynne, tog godt imod Leif Møllgaard, der ikke selv spiller musik, men som er god til at hente musikere op på scenen. Foto: Kurt Rasmussen

Her er hans historie blevet interessant, fordi han har forstået at tilføre musikscenerne i Danmark en nostalgisk glød i form af musik for den ældre generation. Men mere om det senere.

Nostalgisk musik

Fra sin base i det sydvestlige Odense har Leif Møllegaard gennem ti år sendt musikere på scenen i det ganske land, og specielt én genre ligger den 71-årige koncertarrangør på hjerte.

- Jeg var jo ung, da tressermusikken kom frem og kan huske, hvordan alle vi unge tog til alle mulige koncerter dengang, og dem på min egen alder bliver helt nostalgiske, når de hører de gamle bandnavne. Sådan er der nogle, der har det med rødvinsmærker eller et bilmærker, og sådan har jeg det med tressermusik, siger han med en smule vemod i stemmen.

- I dag er der ikke meget tilbage af tressermusikken, så det er derfor, jeg kom i gang som impresario, lyder det fra Leif Møllgaard.


- Tænk sig at kunne udvikle sig og få lov til at starte på noget helt nyt i en sen alder, som giver så meget glæde. Det er jo det fantastiske ved livet

Leif Møllgaard


Oprindelig blev han uddannet som smed, men valgte tidligt at slå over i møbelbranchen, hvor han gennem 37 år leverede interiør til hoteller, virksomheder og andre større arbejdspladser, og det var også her, han fik øjnene op for de mere musiske muligheder.

Annonce

Tilfældig opstart

- For 10 år siden var jeg inde på Næsbyhoved Skov for at sælge gardiner, og da jeg så den store, flotte balsal tænkte jeg, at den ville være perfekt til at genoplive 50’er og 60’er-musikken, siger Leif Møllgaard.

Som sagt så gjort. Restauratør, Morten Hansen, var med på ideen og i november 2011 kunne tresserbandet Rocking Ghost (dem med ”Belinda” og ”Oh, what a kiss”) lade pigtrådsmusikken tone til et udsolgt tresserarrangement i den store balsal.

- Der blev en stor succes, og jeg var ikke til at stoppe, siger Leif Møllgaard, der for alvor tog fat i sin nye passion – at arrangere koncerter for det modne publikum.

- Tænk sig at kunne udvikle sig og få lov til at starte på noget helt nyt i en sen alder, som giver så meget glæde. Det er jo det fantastiske ved livet, lyder det fra koncertarrangøren, der valgte at kvitte sit faste job og starte som selvstændig med leverancer af møbler og interiør.

- Jeg laver ingenting med venstre hånd, så da jeg fik travlt med koncerterne, måtte jeg drosle ned for de andre aktiviteter, siger han og fortæller, at koncertarrangementerne tager det meste af hans tid i dag.

Annonce

Succes fra starten

Opstarten på den nye karriereaktivitet faldt ham ikke svært.

- Jeg har jo tidligere samarbejdet med forskellige virksomheder og lavet løsninger med messer og udstillinger, så jeg var jo bekendt med den del, siger han og fortæller, at det ikke var vanskeligt at finde de musikere, der skulle optræde.

- Jeg kontaktede de kendte danske bands, der var aktive i tresserne, og der var mange, der gerne ville være med, siger han og nævner Walkers, Lollipops, Beefeaters og Spacemakers foruden navne som Troels Trier, Peter Vesth og Lise Haavik.

Annonce

Hviler ikke på laurbærrene

Gennem årene er det blevet til utallige koncertarrangementer på scener rundt omkring i Danmark, men Leif Møllgaard er ikke en mand, der hviler på laurbærrene.

- Jeg kan godt lide musik generelt, og jeg kæmper som en gal for at få det yngre publikum med også, siger han og nævner kopibands som The Boss – Tribute to Springsteen, Dire Straits Jam og Smokie Jam.

- Og det er bare nogle af de navne, der giver genklang hos den generation, der kom efter tressermusikken, siger Leif Møllgaard, der efterhånden er klar til at lade sig interviewe af tv-værten Nynne foran kameraerne i talkshowet ”Grib Chancen”.

Talkshowet blev gennemført på afslappende vis og viste Leif Møllgaard som en lun personlighed. Foto: Kurt Rasmussen
I backstage-rummet til "Grib Chancen" stødte Leif Møllgaard på en af sine musikere i skikkelsen af Mads Toghøj, som også skulle interviewes. Foto: Kurt Rasmussen

Talkshowet bliver vist fredag aften på Kanal Fynboen og kan ses efterfølgende på Youtube ved at søge på navnet ”Grib Chancen”.

Annonce
Ugeavisen Odense

Spar 50 procent: Genbrugsbutikker fejrer 200-års dag med stærkt nedsatte priser

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Læser undrer sig over ruin i udkanten af villakvarter: - Hvad skal der ske der?

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Hans Henriks cigaræske vejer et par kilo: Du kom med garanti aldrig forbi i gamle dage

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

På vej til finalen med OB-fans: Kick off med Flemmings bus til Brøndby

Ugeavisen Odense

Voldsomt pres på borgerservice giver lange ventetider til pas: Du skal bestille nu, hvis du skal have et nyt inden sommerferien

Ugeavisen Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

Skibhus Avisen

Ostehandler fik nok at letbane og parkeringsproblemer: Nu vil han åbne ny butik på trafikeret gade

Ugeavisen Odense

Anmelderrost musiker har et nyt album på vej: - Jeg faldt i musikgryden som barn

Ugeavisen Odense

Jossefin købte hus for at komme tæt på letbanen: - Jeg glæder mig helt sindssygt

Ugeavisen Odense

Det var ikke kun de ældre, der mødte op: Seniorhuset havde et brag af et åbent hus

Ugeavisen Odense

14 år og 3,6 milliarder kroner: Få det store letbane-overblik her

Dalum Hjallese Avis

Genbrugsbutik donerede 55.000 til kattehjem på et år: Nu udfordrer mangel på frivillige butikkens eksistens

Ugeavisen Odense

Den 45-årige gulvlægger Jack snakkede med landstræner Kasper Hjulmand på direkte tv: I 1987 fik han sin største oplevelse med landsholdet

Lokalavisen Nordvest

Kom med ud at cykle

Dalum Hjallese Avis

Jørgen har samlet på Coca-Cola-ting i 35 år: Kunne aldrig drømme om at drikke en Pepsi

Annonce