Annonce
Ugeavisen Svendborg

Krumme vender tilbage

Den første Krumme-film, der i 1991 trak 853.383 danskere i biograferne og efterfølgende er blevet en klassiker på tv og streaming, vender nu tilbage med et helt nyt cast, men også med en helt ny fortælling om den velkendte Familien Krumborg. Foto: Henrik Petit
Scala har torsdag premiere på nye film med Krumme og Spider-Man.

Svendborg: Det er nu 30 år siden, at den første film med Krumme kunne ses i biograferne, og på torsdag kan Scala så invitere på en jubilæumsudgave, når "Krummerne - det er svært at være 11 år" får dansk premiere med et cast bestående af Noah Storm Otto som Krumme, Esben Dalgaard som Krummefar, Iben Dorner som Krummemor, Susanne Heinrich som Fru Olsen, Jacob Haugaard som vicevært Svendsen og Ditte Hansen og Dejan Čukić som forbryderne.

Filmens producent Regner Grasten har ledt efter opskriften til at kunne genskabe nostalgien fra den første film:

- Ser man Krummerne i dag, så handler den lige så meget om voksenproblemer som om børneproblemer, og det er hele hemmeligheden. Her er en familie alle gerne vil være medlem af. De er loyale og håndterer problemerne, og dem er der mange af, med et befriende humør. Den stemning er det nu lykkes at skabe med den nye Krumme-film, og jeg glæder mig meget til at dele den med publikum, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce
Krumme spilles af Noah Storm Otto, og i rollen som Krummefar ses Esben Dalgaard, mens Krummemor spilles af Iben Dorner. Foto: Henrik Petit

Til at træde i fodsporene på Laus Høybye, som hele Danmark stiftede bekendtskab med i rollen som Krumme tilbage i 1991, ses Noah Storm Otto på 11 år, der i en alder af bare otte år fik sin første rolle som lillebroren Theo i den prisvindende DR-serie "Ulven kommer". Nu træder Noah ind i rollen som Krumme, der med sin alder skal vise, at det stadig kan være svært at være 11 år, men ikke svært at genvinde danskernes hjerter.

Gensyn med velkendte karakterer

Udover Krumme vil publikum også få et gensyn med alle de andre velkendte karakterer fra den oprindelige film. I rollen som Krummefar ses Esben Dalgaard, Krummemor spilles af Iben Dorner, mens Krummes teenagesøster Stine spilles af Maya Gonzalez. I rollen som lillebror Grunk – den rolle som Lukas Graham spillede i den første film - ses unge Herman Hakesberg.

Derudover kan publikum være sikre på igen at støde på den sure underbo Fru. Olsen, der denne gang bliver spillet af Susanne Heinrich. I rollen som den godmodige vicevært Svendsen bliver det komiker Jacob Haugaard, der skal løfte arven efter Buster Larsen.

Det nye røverpar Tina og Jeff, som tidligere hed Boris og Ivan og blev spillet af Peter Schrøder og Jarl Friis-Mikkelsen, bliver her spillet af Ditte Hansen og Dejan Čukić.

Annonce

Vil fange Yrsas hjerte

"Krummerne - det er svært at være 11 år" rammer ned i familien 2021. ”Skærmen” fylder meget i hverdagen hos familien Krumborg. Mor synes, familien skal komme hinanden ved, så Krumme foreslår skærmfri uge, for på den måde slipper Krumme for at blive drillet henne i skolen for sin gamle skodmobil.

Stine bliver rasende, mor synes, det er fornuftigt, far gør som mor siger, og Grunk har bare tænkt sig at snyde. Men hvad skal man så lave?

Krumme finder nogle gamle Kim-bøger på loftet, som han sluger råt, og han bliver inspireret til at starte sit eget detektivbureau med sin ven Tom. Da forbryderne, Tina og Jeff, stjæler Anastasia-diamanten fra Nationalmuseet, ser Krumme sin chance: At fange forbryderne for at vinde Yrsas hjerte. Men det går ikke så let som i Kim-bøgerne, for det er nemlig svært at være 11 år, når man også vil vinde Yrsas kærlighed.

Instruktør er Michael Asmussen, mens Søren Frellesen har skrevet filmens manuskript sammen med Torvald Lervad.

For første gang kan Spider-Man ikke længere gemme sig bag masken, og han kan ikke længere adskille sit liv som superhelt fra hans normale liv. Tom Holland og Zendaya har de to hovedroller i Spider-Man: No Way Home". Foto fra filmen
Annonce

Spider-Man i kamp med kendte skurke

Superheltefilmen "Spider-Man: No Way Home", som ligeledes får premiere i Scala på torsdag,  er Marvel-efterfølgeren til "Spider-Man: Homecoming" og "Spider-Man: Far From Home" med Tom Holland i rollen som den unge helt.

Spider-Man er blevet beskyldt for mordet på Mysterio, og samtidig er hans identitet blevet afsløret. Peter Parker kan nu ikke gemme sig fra nogen. I desperation søger han Doctor Stranges hjælp, men de to kommer ved et uheld til at åbne for det såkaldte Multiverse.

Og pludselig dukker gamle kendte skurke op, heriblandt er bl.a. Doc Ock, Green Goblin og The Lizard fra "Spider-Man" med Tobey Maguire og "The Amazing Spider-Man" med Andrew Garfield. Spider-Man og holdet står nu overfor en kæmpe trussel, hvor alt er på spil.

Filmen vil for alvor introducere det såkaldte multiverse i Marvels filmserie.

Instruktør er Jon Watts, som også stod bag de to forgående film om edderkoppen.

På rollelisten er også Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jom Favreau, Jacob Baralon og Marisa Tomei.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Charlotte Franke Floradesign flytter: Men inspirationen er stadig den samme

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Ugeavisen Svendborg

Brug byen som klasseværelse: På cykel eller gåben rundt i historien

Annonce