Annonce
Ugeavisen Svendborg

Videnskabsklub for mini-forskere starter i Svendborg

Videnskabsklubben er allerede i flere andre danske byen, som her hvor tre piger undersøger indsamlet materiale. Nu kommer Videnskabsklubben også til Svendborg. Foto: Videnskabsklubben
Videnskabsklubben for 5.-6.klasses-elever starter i uge 43, hvor undervisningen kører hver mandag fra klokken 16.00 til 17.30 på Svendborg Gymnasium.

Svendborg: I år har det for første gang været muligt for skoleelever i Svendborg at melde sig til Videnskabsklubben, som er et gratis fritidstilbud, der har til formål at sprede begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge.

Videnskabsklubben starter i uge 43, hvor undervisning kører hver mandag fra klokken 16.00 til 17.30 på Svendborg Gymnasium.

De tilmeldte elever, der går i 5.-6. klasse, skal gennem syv uger grave sig ned i naturvidenskabens nørdede verden.

De skal arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem stribevis af eksperimenter og forsøg.

I klubben bliver eleverne kaldt miniforskere. De bliver undervist af gymnasieelever, og undervisningen foregår på Svendborg Gymnasium én eftermiddag om ugen.

- Mødet mellem de ældre og yngre elever uden for skolens rammer skaber et unikt læringsmiljø med plads til nysgerrighed, engagement og ægte glæde ved naturvidenskaben, siger Videnskabsklubbens administrerende direktør, Rikke Schmidt Kjærgaard i en pressemedelelse.

Det er frivillige gymnasieelever, som har meldt sig til at undervise folkeskoleeleverne i biodiversitet, der handler om livets kredsløb, og hvordan vi passer på det.

Forløbene i Videnskabsklubben er udviklet af danske forskere og baserer sig på den nyeste forskning inden for hvert emne.

- Det er vores håb, at det stærke mentornetværk i Videnskabsklubben kan være med til at inspirere miniforskerne i deres videre færd gennem uddannelsessystemet og livet generelt,” siger Rikke Schmidt Kjærgaard, som selv er tidligere topforsker.

Hun startede Videnskabsklubben i regi af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Videnskabsklubben

Videnskabsklubben er en non profit-organisation, som giver børn mulighed for at gå til videnskab i fritiden – helt gratis. Klubben er økonomisk støttet af Novo Nordisk Fonden og har leg, læring, nysgerrighed, eksperimenter og samarbejde på tværs af aldersgrupper i centrum.

Videnskabsklubben har eksisteret siden 2014, hvor klubben var tilstede i to byer. I 2020 findes Videnskabsklubben i 18 byer i hele landet. 

Knap 900 elever får til efteråret lov til at lege med naturvidenskab på et af klubbens hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce