Annonce
Ærø Økologisk Jule Ale: En enkel og letdrikkelig øl fra Rise Bryggeri. Det er en lys ale, hvor farven dog er dyb mørkerød. Alkoholprocenten er på seks. Fornemmelsen af julekrydderi kommer alene fra sammensætningen af malt og humle uden tilsætning af de sædvanlige jule- og gløggkrydderier, som ellers ofte ses i juleøl. Denne øl passer fint til hele skalaen på et traditionelt julefrokostbord. Foto: Lars Saugbjerg
Ugeavisen Vejle

Anbefaling: Fire skønne juleøl

Ingen jul uden skum på overlæben. Formanden for Danske Ølentusiaster i Vejle giver her sit bud på fire juleøl, der passer godt til det danske julebord.

Annonce
  • Ærø Økologisk Jule Ale: En enkel og letdrikkelig øl fra Rise Bryggeri. Det er en lys ale, hvor farven dog er dyb mørkerød. Alkoholprocenten er på seks. Fornemmelsen af julekrydderi kommer alene fra sammensætningen af malt og humle uden tilsætning af de sædvanlige jule- og gløggkrydderier, som ellers ofte ses i juleøl. Denne øl passer fint til hele skalaen på et traditionelt julefrokostbord. Foto: Lars Saugbjerg
  • Delirium Christmas: Denne stærke øl er fra belgiske Brouwerij Huyghe. Det er en mørk, gylden jule quadrupel, hvilket betyder 10 procent eller derover. Øllen har smag af karamel, som er kombineret med en let frugtsmag for at give den god sødme. Det er en fremragende sød, krydret og let bitter øl. Et fint valg til julefrokostbordet. Foto: Lars Saugbjerg
  • Grimbergen - Brassin De Nöel: Denne mørke ale fra Kronenbourg (Carlsberg) har en duft af vanilje, kandiserede æbler og karamel. Smagen leder tankerne hen på bland andet dadler med eftersmag af sød lakrids. Den er på 6,5 procent, og egner sig fint til lune retter som andesteg, ribbensteg og andre stegeretter. En meget sød og letdrikkelig øl. Foto: Lars Saugbjerg
  • Gouden Carolus Christmas: Endnu en mørk ale. Denne med en høj alkoholstyrke på 10,5 procent. Den er flere gange velfortjent blevet kåret som verdens bedste juleøl. Giver man ikke efter for fristelsen, kan den med fordel gemmes i flere år. Den har en sød og krydret smag af brændt karamel, anis og flere af julens krydderier. Masser af kraft og fylde, så den er et perfekt match til juleand, brunede kartofler og rødkål. Foto: Lars Saugbjerg
  • Formanden for lokalafdelingen af danske ølentusiaster, Astrid Olufsen, giver os sit bud på fire juleøl. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Ugeavisen Vejle

En pudsighed: Hvor fjorden er en sø

Annonce
Ugeavisen Vejle

Og til sidst vinder Tyskland

Annonce
Ugeavisen Vejle

Jazzkoncert i Bygningen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Hvad kan vi i Vejle? Hvad mangler byen? Giv din stemme her

Ugeavisen Vejle

Reality-stjerne udskyder genåbning af legendarisk værtshus i Vejle

Ugeavisen Vejle

Sådan klarer de lokale fitnesscentre sig: Vi har kigget i de nyeste regnskaber

Ugeavisen Vejle

Kendt komiker-trio vil åbne comedyklub i Aarhus: Kan smitte af på Give

Ugeavisen Vejle

Café-ejer i Vejle søger hjælp for at overleve: 'Jeg kan ikke løfte det hele selv'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Tag på rejse med eventyrlystne børn

Ugeavisen Vejle

Tag med på havevandringer

Ugeavisen Vejle

Stor donation fra Kirk-familien: Nu kommer der to forestillinger til Vejle

Ugeavisen Vejle

Se de historiske fotos: Stadion fylder 100 år

Ugeavisen Vejle

Vejle har en Michelin-restaurant tilbage: Så mange stjerner har den

Ugeavisen Vejle

I aften kan Restaurant Lyst få Michelin-stjerne nummer to

Ugeavisen Vejle

Dobbelt grammy-vinder gæster Vejle Musikteater: Debuterede med nominering

Annonce